Κόλπα που μας παρακινούν να καθαρίσουμε το σπίτι

Κόλπα που μας παρακινούν να καθαρίσουμε το σπίτι

Αν ακολουθείς μια συγκεκριμένη ρουτίνα καθαριότητας του σπιτιού, τότε σίγουρα κάποια στιγμή θα έχεις βροντοφωνάξει «Φτάνει πιά!». Οι επαναλαμβανόμενες δουλειές του σπιτιού που δεν τελειώνουν ποτέ μπορεί ορισμένες φορές να μας φανούν αγγαρεία, όσο κι αν αγαπάμε το καθάρισμα ή το τελικό αποτέλεσμα ενός φρεσκοκαθαρισμένου σπιτιού. Υπάρχουν όμως μερικά κόλπα που μπορεί να μας παρακινήσουν εκείνες τις ημέρες (ή εβδομάδες) που απλά δεν έχουμε καμία όρεξη να πιάσουμε το ξεσκονόπανο!

Προτιμάς να κάνεις το εβδομαδιαίο καθάρισμα του σπιτιού το Σαββατοκύριακο ή μέσα στην εβδομάδα (ώστε να μην χάσεις λεπτό από τη χαλαρή διάθεση του Σαββάτου ή της Κυριακής); Επιλέγοντας τη «σωστή» μέρα για να καθαρίσουμε, αποφασίζουμε πως θέλουμε να περάσουμε την εβδομάδα μας! Ναι, ισχύει! Αν, για παράδειγμα, κάνουμε την καθαριότητά μας την Κυριακή το πρωί, ξέρουμε ότι θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα με μια έγνοια λιγότερη. Αν πάλι προτιμάμε να αφιερώσουμε το απόγευμα της Παρασκευής στο εβδομαδιαίο καθάρισμα, τότε ξέρουμε πως θα απολαύσουμε ένα φρέσκο και καθαρό σπίτι μέσα στο σαββατοκύριακο κ.ο.κ.

Πόσες δουλειές μπορούμε να κάνουμε μέσα σε μια ώρα; Βάζοντας αυτή την πρόκληση στον εαυτό μας, το εβδομαδιαίο καθάρισμα αποκτά μια «περιπετειώδη» διάθεση και έτσι παρακινούμε τον εαυτό μας να δουλέψει πιο γρήγορα και αποδοτικά. Και φυσικά, δεν χρειάζεται να περιοριστούμε στο χρονικό διάστημα της μιας ώρας – μπορούμε να επιλέξουμε λιγότερο ή περισσότερο χρόνο ανάλογα με το σπίτι μας ώστε να θέσουμε ένα ρεαλιστικό όριο.

Κόλπα που μας παρακινούν να καθαρίσουμε το σπίτι

Βάζουμε δυνατά την αγαπημένη μας λίστα στο Spotify και τραγουδάμε λες και δεν μας ακούει κανείς – ενώ παράλληλα καθαρίσουμε! Οι δουλειές του σπιτιού θα ολοκληρωθούν πριν καλά καλά το καταλάβουμε – και ίσως διαπιστώσουμε ότι περάσαμε και καλά!

Μια ακόμη ιδέα είναι να καλέσουμε μια φίλη μας για cleaning date! Ακούγεται περίεργο, αλλά με τη βοήθεια μιας φίλης μας θα διαπιστώσουμε ότι οι δουλειές του σπιτιού ολοκληρώνονται πιο γρήγορα και διασκεδαστικά. Κι εννοείται ότι είμαστε διαθέσιμες να βοηθήσουμε και τη φίλη μας όταν χρειαστεί!

«Μετά το καθάρισμα θα πάω για καφέ / πάω στα μαγαζιά να μου αγοράσω ένα μικρό δώρο / θα κάνω ένα χαλαρωτικό μπάνιο κ.ο.κ.» Μια μικρή ανταμοιβή μας αξίζει μετά από τόση σκληρή δουλειά, δε συμφωνείτε;

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: Pexels


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: