Κλασσική πατατόσουπα με τυρί και μπέικον

Κλασσική πατατόσουπα με τυρί και μπέικον

Οι πατάτες είναι γενικά παρεξηγημένες: θεωρούνται όχι ιδιαίτερα υγιεινές και με πολλές θερμίδες. Βέβαια υπάρχουν κάποιες πατάτες (μεταξύ μας οι καλύτερες!!!) που όντως καλό θα ήταν να τις αποφεύγουμε. Καταλάβατε ποιες εννοώ: τις τηγανιτές… κι αυτές με την κρέμα γάλακτος… και τις άλλες με τη σάλτσα ροκφόρ… Τις πατάτες που θα σας προτείνω σήμερα όμως μπορούμε να τις φάμε άφοβα. Γιατί σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια εύκολη συνταγή για μια λαχταριστή πατατόσουπα που πιστεύω πως θα σας αρέσει πολύ.

Κλασσική πατατόσουπα με τυρί και μπέικον

(6 μερίδες, περίπου 230 θερμίδες η μερίδα)

Κλασσική πατατόσουπα με τυρί και μπέικον

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 3 κοτσάνια σελινόριζα
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσης
  • 4 πατάτες μεσαίου μεγέθους (περίπου 1 κιλό)
  • 1 ½ λίτρο ζωμό κοτόπουλο (ή 1 ½ λίτρο νερό και δύο κύβους)
  • αλατοπίπερο
  • 1-2 δαφνόφυλλα
  • 2 κούπες γάλα – προαιρετικά (προσθέτουμε περίπου 80 θερμίδες ανά μερίδα)
  • 6 φέτες μπέικον
  • ½ κούπα τριμμένο τσένταρ
  • φρέσκο θυμάρι
Κλασσική πατατόσουπα με τυρί και μπέικον

Μέθοδος

Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες σε κυβάκια και τα καρότα και τη σελινόριζα σε λεπτές ροδέλες.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τη σελινόριζα και το σκόρδο.

Ανακατεύουμε και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν, για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Προσθέτουμε το αλεύρι, και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας διαρκώς.

Ρίχνουμε τις πατάτες, το ζωμό, τα δαφνόφυλλα και το αλατοπίπερο στην κατσαρόλα.

Όταν αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σούπα μας για περίπου 15 λεπτά.

Κλασσική πατατόσουπα με τυρί και μπέικον

Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10-15 λεπτά ακόμα, μέχρι οι πατάτες να είναι έτοιμες αλλά να μην έχουν λιώσει.

Πρόταση

Σερβίρουμε ζεστή με τραγανό μπέικον, τριμμένο τσένταρ και λίγα φύλλα φρέσκο θυμάρι.

Κλασσική πατατόσουπα με τυρί και μπέικον

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: