fbpx

Κλαφουτί με Μήλα και Σταφίδες

Κλαφουτί με Μήλα και Σταφίδες

Ένας από τους λόγους που δεν καλούμε φίλους στο σπίτι για φαγητό όσο συχνά θα θέλαμε, είναι επειδή δεν έχουμε αρκετό χρόνο να κάνουμε τις ανάλογες προετοιμασίες. Όλες μας έχουμε ζήσει το άγχος του «να βιαστώ να τελειώσω το φαγητό… αχ, δεν προλαβαίνω να φτιάξω το γλυκό».

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια υπέροχη και εύκολη συνταγή για ένα επιδόρπιο νόστιμο και εύκολο που μπορείτε να ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα. Πρόκειται για κλαφουτί με μήλα και σταφίδες, ένα ελαφρύ, παραδοσιακό γαλλικό γλυκό που θα εντυπωσιάσει με την εμφάνιση και τη γεύση του.

Κλαφουτί με Μήλα και Σταφίδες

(8 μερίδες – 200 θερμίδες η μερίδα)

Κλαφουτί με Μήλα και Σταφίδες

Υλικά

  • 4 αυγά
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια (υγρή) ή 2 βανίλιες σκόνη
  • λίγο αλατάκι
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • ½ κούπα αλεύρι
  • 2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ κούπα σταφίδες
  • λίγη κανέλα
Κλαφουτί με Μήλα και Σταφίδες

Μέθοδος

Συγκεντρώνουμε και προετοιμάζουμε όλα τα υλικά μας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Λαδώνουμε ένα μέτριο πυρέξ – κατά προτίμηση στρογγυλό ή ακόμα καλύτερα ένα κεραμικό ταψάκι τάρτας.

Σ’ ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τ’ αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.

Τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 4 με 5 πέντε λεπτά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι και χτυπάμε ξανά με το μίξερ, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες και ομοιόμορφο μείγμα.

Ρίχνουμε το μισό μείγμα στο πυρέξ, και απλώνουμε πάνω του τα 2/3 από τις κομμένες φέτες μήλου και όλες τις σταφίδες.

Ραντίζουμε με λίγη κανέλα.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα στο ταψάκι μας και στολίζουμε με τις υπόλοιπες κομμένες φέτες μήλου.

Ψήνουμε για 30 λεπτά και ραντίζουμε την επιφάνεια του γλυκού μας με λίγη ακόμα κανέλα και λίγη ζάχαρη.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά ακόμα, μέχρι το κλαφουτί μας να φουσκώσει και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Ελέγχουμε μ’ ένα μαχαιράκι ή μια οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε στο κέντρο του γλυκού μας ότι είναι ψημένο – αν όχι το αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμα στο φούρνο και ελέγχουμε ξανά. Το μαχαίρι μας πρέπει να βγει καθαρό.

Αφού ψηθεί, αφήνουμε το κλαφουτί μας να παγώσει για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το κόψουμε.

*Όσο παγώνει, το κλαφουτί θα πέσει σε όγκο.

Κλαφουτί με Μήλα και Σταφίδες

Πρόταση

Το κλαφουτί είναι υπέροχο και με αχλάδια. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως,  μη χρησιμοποιήσετε σταφίδες και κανέλα.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξ.
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες συνταγές, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ:

Αφήστε μια απάντηση