Κέικ βρόμης με μπανάνα και μύρτιλα

Κέικ βρόμης με μπανάνα και μύρτιλα

Τι θα λέγατε για ένα κέικ βρόμης που είναι υγιεινό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά; Η συνταγή μας σήμερα χρησιμοποιεί αντί για αλεύρι, βρόμη ολικής άλεσης και αντί για ζάχαρη, μέλι – οπότε και δεν χάνουμε στη γεύση.

Κέικ βρόμης με μπανάνα και μύρτιλα

Υλικά (για φόρμα 26 x 12)

  • 250γρ βρόμη ολικής άλεσης
  • ¼ κ. τ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. τ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ. τ. γλ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ. τ. γλ. κανέλλα Κεϋλάνης
  • 2 πολύ ώριμες μπανάνες που έχουμε μαλακώσει είτε με ένα πιρούνι είτε με στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να αποκτήσουν υφή πουρέ
  • 2 αυγά
  • 120γρ. ηλιέλαιο
  • 120 με 140γρ. μύρτιλα (που τα έχουμε βάλει στην κατάψυξη)
  • περίπου 80γρ. μέλι καλής ποιότητας
  • 1 κ. τ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Μέθοδος

Διαβάζουμε τη συνταγή και μετράμε τα υλικά μας ώστε να είναι έτοιμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

Βάζουμε τις νιφάδες βρόμης σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τις αλέθουμε μέχρι να αποκτήσουν τη μορφή αλευριού. Μεταφέρουμε τη βρόμη σε ένα μπολ.

Κέικ βρόμης με μπανάνα και μύρτιλα

Βγάζουμε τα μύρτιλα από την κατάψυξη και τα πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας βρόμη. Ο λόγος που τα καταψύξαμε και τα πασπαλίζουμε με βρόμη είναι για να μην πέσουν στο κάτω μέρος της φόρμας μας, αλλά να βρίσκονται ομοιόμορφα σε όλο το κέικ. Δεν τα αποψύχουμε πριν τη χρήση τους στη συνταγή μας.

Στο μπολ με τη βρόμη προσθέτουμε τα στεγνά υλικά μας, δηλαδή το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα υγρά υλικά μας, δηλαδή τη μπανάνα, το λάδι, τα αυγά, το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Στο μπολ με τα υγρά υλικά προσθέτουμε τα στεγνά υλικά μας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα. Προσθέτουμε και τα μύρτιλα και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ, την οποία έχουμε «ντύσει» με αντικολλητικό χαρτί και πολύ ελαφρά λαδώσει με ηλιέλαιο.

Κέικ βρόμης με μπανάνα και μύρτιλα

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στο φούρνο, στον  αέρα για 47 με 50 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Μόλις ετοιμαστεί το κέικ βρόμης, βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά. Μετά ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε το κέικ σε επιφάνεια να κρυώσει εντελώς.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Κέικ βρόμης με μπανάνα και μύρτιλα

Κείμενο: Μαργαρίτα Κ.
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: