Κατασκευή: Το βαλιτσάκι των Χριστουγέννων

Κατασκευή: Το βαλιτσάκι των Χριστουγέννων

Λατρεύω τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα που είναι στολισμένα με χειροποίητα στολίδια. Όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο. Οτιδήποτε χειροποίητο έχει πάντοτε ξεχωριστή αξία, ειδικά όταν μπορούμε να το κατασκευάσουμε με αγαπημένα πρόσωπα. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια εύκολη κατασκευή για ένα παιχνιδιάρικο στολίδι για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που είναι ιδανικό για μικρούς και μεγάλους δημιουργούς. Πάμε να φτιάξουμε ένα βαλιτσάκι διαφορετικό από τα υπόλοιπα!

Κατασκευή: Το βαλιτσάκι των Χριστουγέννων

Υλικά

  • ένα μικρό, ορθογώνιο κουτί (το ακριβές μέγεθος και το υλικό δεν έχουν σημασία, αρκεί το κουτί να είναι ορθογώνιο και μικρό – μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μεταλλικό ή χαρτονένιο κουτάκι από καραμέλες, ένα κουτί δώρου για κοσμήματα κτλ.)
  • χαρτί με Χριστουγεννιάτικα σχέδια (πχ. χαρτί περιτυλίγματος)
  • κορδέλα (σε χρώμα που να ταιριάζει με το χαρτί που έχουμε επιλέξει)
  • μικρά αυτοκόλλητα ή εκτυπωμένα σχέδια της επιλογής μας
  • ψαλίδι, κόλλα
Κατασκευή: Το βαλιτσάκι των Χριστουγέννων

Μέθοδος

Γυρνάμε το χαρτί μας ανάποδα, από τη μεριά που δεν έχει σχέδια και με ένα μολύβι σχεδιάζουμε το περίγραμμα του κουτιού στο χαρτί. Κάνουμε το ίδιο και με τις δύο πλευρές του κουτιού, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε δύο ορθογώνια σχήματα ζωγραφισμένα πάνω στο χαρτί μας.

Με το ψαλίδι μας κόβουμε τα δύο ορθογώνια, βάζουμε κόλλα στην πλευρά του χαρτιού που δεν έχει σχέδια και κολλάμε από ένα ορθογώνιο σε κάθε πλευρά του κουτιού.

Κόβουμε μία λεπτή λωρίδα από το χαρτί, όσο το πάχος του κουτιού και την κολλάμε στα πλάγια έτσι ώστε ολόκληρο το κουτί μας να είναι πλέον καλυμμένο με το χριστουγεννιάτικο χαρτί.

Κόβουμε δύο κομμάτια κορδέλας σε μέγεθος ανάλογο με το μέγεθος του κουτιού: για ένα κουτάκι 6εκ x 4εκ χρειάστηκα δύο κομμάτια κορδέλας, περίπου 28εκ το καθένα. Κολλάμε το πρώτο κομμάτι της κορδέλας στη μία πλευρά του κουτιού, ξεκινώντας από το κάτω μέρος και τυλίγοντάς το με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίσουμε τα χερούλια της βαλιτσούλας μας. Κάνουμε το ίδιο με το δεύτερο κομμάτι κορδέλας, στην άλλη πλευρά του κουτιού.

Τέλος, διακοσμούμε το βαλιτσάκι των Χριστουγέννων με μικρά αυτοκόλλητα ή σχέδια.

Κατασκευή: Το βαλιτσάκι των Χριστουγέννων

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: