Κατασκευή: Πασχαλινή Κορνίζα Λαγουδάκι

Κατασκευή: Πασχαλινή Κορνίζα Λαγουδάκι

Αν και το Πάσχα είναι από τις μεγαλύτερες γιορτές του χρόνου, για κάποιο παράξενο λόγο συνήθως δε στολίζουμε το σπίτι όπως κάνουμε σε άλλες περιπτώσεις. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι στην αγορά δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια η ίδια ποικιλία στολιδιών και διακοσμητικών όπως για τα Χριστούγεννα για παράδειγμα. Να ένας καλός λόγος να κάνουμε το δικό μας πασχαλινό διακοσμητικό. Η ιδέα που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα είναι πολύ εύκολη και μπορούμε άνετα να την κάνουμε μαζί με τα παιδιά, ακόμα και τα πιο μικρά σε ηλικία. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να φτιάξουμε μια γλυκύτατη Πασχαλινή κορνίζα λαγουδάκι που θα στολίσει το σπίτι μας αυτές τις γιορτές.

Κατασκευή: Πασχαλινή Κορνίζα Λαγουδάκι

Υλικά για την Πασχαλινή κορνίζα

  • μια κορνίζα με μεγάλο πλαίσιο (κατά προτίμηση ξύλινη)
  • ακρυλικές μπογιές σε καφέ και ροζ χρώμα
  • ένα στρογγυλό βαμβακάκι
  • άσπρη χρυσόσκονη
  • χαρτόνι σε ροζ χρώμα
  • πινέλα, υγρή κόλλα, ψαλίδι, μολύβι
Κατασκευή: Πασχαλινή Κορνίζα Λαγουδάκι

Μέθοδος

Αφαιρούμε το πίσω μέρος της κορνίζας και το τζάμι (αν υπάρχει) και κρατάμε μόνο το πλαίσιο.

Μ’ ένα χοντρό πινέλο βάφουμε το πλαίσιο της κορνίζας καφέ, μην ξεχνώντας να βάψουμε τις άκρες της. Αφήνουμε να στεγνώσει. Αν χρειαστεί, περνάμε και δεύτερο χέρι μπογιάς, θέλουμε η κορνίζα μας να έχει ένα βαθύ, καφέ χρώμα.

Όταν το πλαίσιο είναι τελείως στεγνό, βουτάμε ένα λεπτό πινέλο σε ροζ μπογιά και ζωγραφίζουμε μερικές βουλίτσες γύρω από το άνοιγμα της κορνίζας. Δε χρειάζεται να είναι συμμετρικές ή στο ίδιο μέγεθος. Αφήνουμε και πάλι να στεγνώσει.

Εν τω μεταξύ, σε ένα χάρτινο πιατάκι ρίχνουμε μερική άσπρη χρυσόσκονη.

Με το πινέλο μας περνάμε ένα στρώμα υγρής κόλλας στο βαμβακάκι έτσι ώστε να καλυφθεί ολόκληρο.

Ρίχνουμε το βαμβάκι στο πιατάκι με τη χρυσόσκονη φροντίζοντας η χρυσόσκονη να κολλήσει σε όλες τις πλευρές του. Το αφήνουμε να στεγνώσει.

Κατασκευή: Πασχαλινή Κορνίζα Λαγουδάκι

Με το μολύβι μας σχηματίζουμε δύο αυτάκια στο πίσω μέρος του ροζ χαρτονιού σε μέγεθος ανάλογο με αυτό της κορνίζας μας.

Κόβουμε τα αυτάκια.

Ώρα να συνθέσουμε την Πασχαλινή κορνίζα λαγουδάκι μας. Με λίγη κόλλα κολλάμε τα αυτάκια στο πίσω μέρος της κορνίζας και την ουρίτσα/βαμβακάκι στο μπροστινό. Αφήνουμε να στεγνώσει.

Διαλέγουμε μια όμορφη φωτογραφία και την κόβουμε σε μέγεθος που να ταιριάζει στο άνοιγμα της κορνίζας μας.

Κατασκευή: Πασχαλινή Κορνίζα Λαγουδάκι

Καλό Πάσχα να έχουμε, με υγεία!

Κατασκευή: Πασχαλινή Κορνίζα Λαγουδάκι

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: