Κατασκευή: Μοναδικό advent calendar

Μοναδικό advent calendar

Τα τελευταία χρόνια τα ημερολόγια δώρων τύπου advent calendar έχουν μπει για τα καλά στους Χριστουγεννιάτικους εορτασμούς και τείνουν να γίνουν παράδοση. Και η αλήθεια είναι ότι τα αγαπάμε, αφού μας βοηθάνε με την αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα, χαρίζοντας μας μικρά δωράκια και πολλά χαμόγελα κάθε μέρα από την πρώτη Δεκεμβρίου μέχρι το πρωί των Χριστουγέννων.

Μοναδικό ημερολόγιο

Το πρώτο advent calendar έκανε την εμφάνισή του στη Γερμανία, στις αρχές του 20ου αιώνα και είχε απλώς μία μικρή ζωγραφιά για κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα. Από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει φυσικά, τα advent calendars κρύβουν γλυκά και δώρα που όλοι λατρεύουμε να ανακαλύπτουμε. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί  σας μια ιδέα για ένα εύκολο και ξεχωριστό advent calendar που θα μας συντροφεύσει ολόκληρο το Δεκέμβρη!

Μοναδικό ημερολόγιο υλικά

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

  • έναν πίνακα ανακοινώσεων από φελλό
  • 25 πινέζες
  • 25 μικρά φακελάκια
  • διάφορα στολίδια, κουμπιά κορδέλες, αυτοκόλλητα κτλ.
  • διάφορα δωράκια, μικρές σοκολατίτσες, γλυκάκια και καραμέλες
  • προεραιτικά: σφραγίδες με αριθμούς και μελάνι
Μοναδικό advent calendar

Στολίζουμε τα φακελάκια μας με κέφι και φαντασία, χρησιμοποιώντας ό,τι υλικά θέλουμε. Για πιο όμορφο αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε διαφορετικά υλικά σε κάθε φακελάκι. Για παράδειγμα, ένα κουμπί, μια εικόνα από ένα λουλούδι, ένα μικρό φιόγκο και λίγη διακοσμητική ταινία για το πρώτο. Μια χάρτινη πεταλούδα, λίγη κλωστή, μια υφασμάτινη καρδούλα για το δεύτερο κτλ.

Όταν και τα 25 φακελάκια είναι στολισμένα όπως μας αρέσουν, γράφουμε αριθμούς από το 1 ως το 25, έναν αριθμό σε κάθε φακελάκι. Αν θέλουμε μπορούμε να σφραγίσουμε τους αριθμούς.

Διαλέγουμε 25 διαφορετικά μικρά σε μέγεθος δωράκια και βάζουμε ένα δωράκι σε κάθε φακελάκι. Οι επιλογές εδώ είναι άπειρες: γλυκάκια, καραμέλες, σοκολατίτσες, μικρά στολίδια, παιχνιδάκια, ένα κραγιόν, μια μονή σκιά, ένα μήνυμα, μια φωτογραφία, μια ευχή.

Κλείνουμε τα φακελάκια και τα καρφώνουμε στον πίνακα ανακοινώσεων με μια πινέζα.

Μοναδικό advent calendar
Μοναδικό advent calendar
Μοναδικό advent calendar
Μοναδικό ημερολόγιο

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: