Κατασκευή: Φθινοπωρινά Φαναράκια

Κατασκευή: Φθινοπωρινά Φαναράκια

Ένας από τους λόγους που αγαπώ το φθινόπωρο είναι τα χρώματά του. Με τρελαίνουν όλες αυτές οι αποχρώσεις του κίτρινου και του πορτοκαλί, του κεραμιδί και του καφέ, του χρυσού, του μπορντό και του μπρονζέ. Και φυσικά λατρεύω να χρησιμοποιώ την ξεχωριστή χρωματική του παλέτα στις κατασκευές μου. Γιατί έτσι ξαφνικά το σπίτι μυρίζει πρωτοβρόχια, κανέλα και ζεστή σοκολάτα. Πανέμορφα φθινοπωρινά φαναράκια θα φτιάξουμε λοιπόν σήμερα, για να στολίσουμε το σπίτι μας και να το γεμίσουμε ζεστασιά και θαλπωρή.

Κατασκευή: Φθινοπωρινά Φαναράκια

Υλικά

  • ένα κεράκι ρεσό
  • ένα γυάλινο βαζάκι – μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε γυάλινο δοχείο έχουμε στο σπίτι (ακόμα και ποτήρι) αρκεί το γυαλί να είναι αρκετά χοντρό και το άνοιγμά του να επιτρέπει να περνάει ένα κεράκι ρεσό
  • λίγο αυτοκόλλητο βινύλιο
  • ακριλικές μπογιές σε φθινοπωρινά χρώματα
  • κορδέλα ή σπάγκο
  • μολύβι, ψαλίδι, πινέλο
Κατασκευή: Φθινοπωρινά Φαναράκια

Μέθοδος

Στο πίσω μέρος του αυτοκόλλητου βινυλίου, σχηματίζουμε με το μολύβι μας ένα πλατανόφυλλο. Αν δεν τα πάμε και πολύ καλά με τη ζωγραφική, μπορούμε να το εκτυπώσουμε, να το κόψουμε και να ζωγραφίσουμε το περίγραμμά του στο βινύλιο.

Κόβουμε το φύλλο βινυλίου πολύ προσεκτικά και το κολλάμε στη μία πλευρά του γυάλινου βάζου μας. Προσέχουμε να εφαρμόσει όσο καλύτερα γίνεται στο γυαλί, ισιώνοντας ζάρες και φουσκωματάκια αν προκύψουν.

Διαλέγουμε το χρώμα που θέλουμε να βάψουμε το βαζάκι μας και με το πινέλο μας βάφουμε προσεκτικά όλες τις επιφάνειές του.

Αφήνουμε τη μπογιά να στεγνώσει.

Αν χρειάζεται περνάμε δεύτερο και τρίτο χέρι μπογιάς, αφήνοντας πάντα τη μπογιά να στεγνώσει απόλυτα μεταξύ των χεριών.

Όταν το βάζο μας είναι πλέον στο χρώμα που το θέλουμε και εντελώς στεγνό, ξεκολλάμε πολύ προσεκτικά το αυτοκόλλητο βινύλιο.

Αν χρειαστεί, με ένα λεπτό πινέλο διορθώνουμε το σχήμα του φύλλου (σε περίπτωση που ξεκολλήσει λίγη μπογιά μαζί με το αυτοκόλλητο).

Διακοσμούμε το χείλος του βάζου με λίγο σπάγκο ή κορδέλα.

Βάζουμε το κεράκι ρεσό μέσα στο βαζάκι μας.

Κατασκευή: Φθινοπωρινά Φαναράκια

Ιδέα

Αλλάζοντας τα χρώματα και χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό σχήμα, μπορούμε να φτιάξουμε διαφορετικά φαναράκια για διαφορετικές περιπτώσεις. Για παράδειγμα, ένα κόκκινο ή πράσινο βαζάκι με το περίγραμμα ενός έλατου ή μιας καμπάνας μπορεί να γίνει ένα πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο φαναράκι. Ένα μπλε ή γαλάζιο βαζάκι με το περίγραμμα ενός καραβιού ή ενός ήλιου μπορεί να γίνει ένα μοναδικό καλοκαιρινό φαναράκι.

Κατασκευή: Φθινοπωρινά Φαναράκια
Κατασκευή: Φθινοπωρινά Φαναράκια
Κατασκευή: Φθινοπωρινά Φαναράκια

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: