Κατασκευή: Ένα κουτί γεμάτο Χριστούγεννα

Κατασκευή: Ένα κουτί γεμάτο Χριστούγεννα

Δεν ξέρω αν σας συμβαίνει κι εσάς, αλλά εμένα όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα με «τρώνε» τα χεράκια μου να στολίσω όλες τις γωνίτσες του σπιτιού και να τις γεμίσω με γιορτινά αντικείμενα που να «μυρίζουν» Χριστούγεννα. Απλότητα και μινιμαλισμό τα ξεχνάμε φυσικά! Στολίζω μέχρι τελικής πτώσεως και κάθε χρόνο το καταευχαριστιέμαι. Σήμερα λοιπόν, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τον τρόπο με τον οποίο μεταμόρφωσα ένα απλό κουτί σε ένα κουτί γεμάτο Χριστούγεννα. Καλά το καταλάβατε, αυτή τη φορά θα «επιτεθούμε» στο εσωτερικό του κουτιού.

υλικά

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

  • ένα κουτί σε ό,τι σχήμα και μέγεθος θέλουμε
  • τέσσερα αντίγραφα μιας Χριστουγεννιάτικης φωτογραφία σε μέγεθος ανάλογο με το κουτί μας
  • αφρώδης κολλητική ταινία διπλής όψης (οποιουδήποτε τύπου, αρκεί να έχει κάποια χιλιοστά ύψος)
  • ψαλίδι, κόλλα
  • προαιρετικά: μικρά στολίδια ή αυτοκόλλητα
3D φωτογραφία

Παίρνουμε την πρώτη από τις τέσσερις φωτογραφίες και την προσαρμόζουμε απόλυτα στο μέγεθος του κουτιού μας έτσι ώστε να φαίνεται όμορφη στο εσωτερικό του.

Στη συνέχεια κόβουμε αναλόγως και τα υπόλοιπα τρία αντίγραφα της φωτογραφίας. Έχουμε δηλαδή τέσσερις ολόιδιες φωτογραφίες που έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος και ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό του κουτιού που θέλουμε να διακοσμήσουμε.

Αφήνουμε την πρώτη φωτογραφία στην άκρη.

Παίρνουμε τη δεύτερη φωτογραφία και με το ψαλιδάκι μας αφαιρούμε το φόντο της, οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό π.χ. τοίχους, πατώματα. Την αφήνουμε μαζί με την πρώτη φωτογραφία.

Κατασκευή: Ένα κουτί γεμάτο Χριστούγεννα

Παίρνουμε την τρίτη φωτογραφία και αφαιρούμε κάποιες από τις λεπτομέρειες που είχαμε αφήσει στη δεύτερη φωτογραφία. Στο τέλος η τρίτη φωτογραφία θα πρέπει να είναι αισθητά μικρότερη από τη δεύτερη.

Στην τέταρτη φωτογραφία αφαιρούμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες, αφήνουμε όμως το κυρίως πρόσωπο ή αντικείμενο.

Κάθε φωτογραφία πρέπει πάντα να περιλαμβάνει λιγότερα στοιχεία σε σχέση με την προηγούμενη.

Όταν τελειώσουμε με το ψαλίδι, πιάνουμε την τέταρτη φωτογραφία, τη γυρνάμε ανάποδα, και στο πίσω μέρος της κολλάμε κομματάκια κολλητικής ταινίας έτσι ώστε να μη φαίνονται όταν την κοιτάμε από τη μπροστινή πλευρά.

Κατασκευή: Ένα κουτί γεμάτο Χριστούγεννα

Κολλάμε την τέταρτη φωτογραφία πάνω στην τρίτη, εφαρμόζοντάς τη απόλυτα.

Στη συνέχεια γυρνάμε την τρίτη φωτογραφία ανάποδα και κάνουμε ακριβώς το ίδιο: κολλάμε κομματάκια κολλητικής ταινίας στο πίσω μέρος της και την εφαρμόζουμε πάνω στη δεύτερη φωτογραφία. Τέλος ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, κολλάμε τη δεύτερη φωτογραφία πάνω στην πρώτη.

*Προσοχή! Οι φωτογραφίες πρέπει να εφαρμόζουν απόλυτα όταν τις κολλάμε τη μία πάνω στην άλλη, π.χ. το τζάκι πρέπει να κολληθεί ακριβώς πάνω στο τζάκι και ταυτόχρονα η πολυθρόνα ακριβώς πάνω στην πολυθρόνα.

Στο τέλος έχουμε μια τρισδιάστατη φωτογραφία την οποία κολλάμε με κόλλα στο εσωτερικό του κουτιού.

Αν θέλουμε διακοσμούμε περισσότερο με χρυσόσκονη, μικρά στολίδια ή αυτοκόλλητα.

Κατασκευή: Ένα κουτί γεμάτο Χριστούγεννα

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: