Κανόνες υγιεινής για ένα υπέροχο πεντικιούρ ή μανικιούρ στο σπίτι

Κανόνες υγιεινής για ένα υπέροχο μανικιούρ

Πριν ξεκινήσουμε να ανακαλύπτουμε μαζί διάφορες τεχνικές και να εφαρμόζουμε ιδέες για πεντικιούρ/μανικιούρ στο σπίτι, καλό θα ήταν να μιλήσουμε για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να ακολουθούμε, έτσι ώστε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια αυτή την «υπηρεσία» στο σπίτι μας.

Οι παρακάτω κανόνες φυσικά και πρέπει να εφαρμόζονται και στα κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια ή nail salons που πηγαίνουμε και καλό θα ήταν να τους απαιτούμε για να είμαστε σίγουρες ότι φεύγοντας δεν έχουμε ρισκάρει να κολλήσουμε κάποιο μύκητα ή μόλυνση.

1. Πλένουμε τα χέρια μας πριν και μετά από κάθε μανικιούρ/πεντικιούρ στο σπίτι.
2. Αποφεύγουμε την επαφή με το στόμα, τα μάτια, το πρόσωπό μας κατά τη διάρκεια του μανικιούρ/πεντικιούρ στο σπίτι.
3. Πετάμε αμέσως τα εργαλεία και αντικείμενα μιας χρήσεων (π.χ. πλαστικά γάντια) ακόμη κι αν η μόνη που θα τα χρησιμοποιήσει είμαστε εμείς.
4. Βάζουμε τις πετσέτες για πλύσιμο.
5. Αποστειρώνουμε όλα τα εργαλεία πολλαπλών χρήσεων (τα βράζουμε ή τα πλένουμε καλά, τα περνάμε με οινόπνευμα ή απολυμαντικό σπρέι).
6. Χρησιμοποιούμε πάντοτε καθαρά και αποστειρωμένα εργαλεία και εξοπλισμό.
7. Καθαρίζουμε όλες τις επιφάνειες. Σκουπίζουμε το πάτωμα και καθαρίζουμε τυχόν υπολείμματα.

Ειδικά για το Πεντικιούρ:

1.  Απομακρύνουμε το νερό από την λεκάνη ή την συσκευή ποδόλουτρου και πλένουμε πολύ καλά όλα τα τεμάχια που έχουμε χρησιμοποιήσει. Χρησιμοποιούμε σαπούνι, χλιαρό νερό και απολυμαντικό υγρό.
2. Πλένουμε τις πετσέτες με απολυμαντικό υγρό σε υψηλή θερμοκρασία.
3. Αποστειρώνουμε όλα τα εργαλεία μας.
4. Καθαρίζουμε τον χώρο. Σκουπίζουμε και απομακρύνουμε τυχόν σωματίδια.

Ακολουθώντας τα παραπάνω πολύ απλά βήματα, είμαστε σίγουρες ότι το πεντικιούρ/μανικιούρ στο σπίτι γίνεται με ασφάλεια, χωρίς ρίσκα ή ανεπιθύμητες συνέπειες.

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφία: Pixabay

Για περισσότερα μυστικά μανικιούρ και πεντικιούρ, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: