Καλοκαιρινό γιουβετσάκι με θαλασσινά

Καλοκαιρινό γιουβετσάκι με θαλασσινά

Μια παραλλαγή ενός παραδοσιακού μα πάντα αγαπημένου πιάτου θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας σήμερα. Πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ γιουβετσάκι, χωρίς κρέας ή λάδι, ιδανικό για τους καλοκαιρινούς και όχι μόνο μήνες.

Καλοκαιρινό γιουβετσάκι με θαλασσινά

Καλοκαιρινό γιουβετσάκι με θαλασσινά

(4 μερίδες – 600 θερμίδες η μερίδα)

Υλικά

  • ½ κιλό γαρίδες, κατεψυγμένες
  • 1 πακετάκι απομίμηση καβουριού, κατεψυγμένο
  • 250 γραμμάρια κριθαράκι (μισό πακέτο)
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος
  • ½ κουταλίτσα του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλίτσα του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ¾ κούπας νερό
Καλοκαιρινό γιουβετσάκι με θαλασσινά

Μέθοδος

Σ’ ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε τις γαρίδες με λίγο αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Σουρώνουμε τις γαρίδες και ρίχνουμε την απομίμηση καβουριού στο κατσαρολάκι μας, με λίγο αλατισμένο νερό και πάλι. Μόλις το νερό ζεσταθεί, το σουρώνουμε.

* προσοχή: ίσα που να ζεσταθεί το νερό, αλλιώς το καβούρι θα λιώσει

Κόβουμε το καβούρι σε χοντρές ροδέλες.

Βάζουμε στην άκρη τις γαρίδες και τις ροδέλες καβουριού.

Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη ντομάτα και την κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε την κανέλα, το σκόρδο, το θυμάρι, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις ροδέλες καβουριού στο μείγμα μας.

* αν θέλουμε, προσθέτουμε κι άλλα θαλασσινά, όπως καλαμαράκι σε ροδέλες

Ανακατεύουμε τα θαλασσινά με τη σάλτσα μας και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σ’ ένα ταψί ή πυρέξ και προσθέτουμε το νεράκι.

Καλύπτουμε το ταψί μας με λίγο αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα νεράκι ενδιάμεσα.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψήνουμε για ένα τεταρτάκι ακόμα, έτσι ώστε το γιουβετσάκι μας να ξεροψηθεί.

Καλοκαιρινό γιουβετσάκι με θαλασσινά

Πρόταση

Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και πράσινη σαλάτα.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες συνταγές, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: