Καλοκαιρινά κεράκια με άμμο

Καλοκαιρινά κεράκια με άμμο

Λατρεύω τα αντικείμενα που μου θυμίζουν ευχάριστες στιγμές, είναι για μένα σαν ένα μικρό βιντεάκι που παίζει όμορφες αναμνήσεις κάθε φορά που τα κοιτάζω. Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να διακοσμήσουμε απλά κεράκια (και όχι μόνο) με λίγη άμμο που θα φέρουμε μαζί μας από τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις. Είναι μια πολύ όμορφη κατασκευή με σχεδόν μηδενικό κόστος, που κοιτώντας τη δε μαρτυράει πόσο λίγο χρόνο ξοδέψαμε για να την κάνουμε.

Καλοκαιρινά κεράκια με άμμο

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

  • μερική άμμο
  • ένα απλό άσπρο κερί
  • υγρή κόλλα
  • ένα πινέλο

Προαιρετικά

  • χαρτοταινία, λίγο σπάγκο, διάφορα κοχυλάκια, αστερίες κτλ.
Καλοκαιρινά κεράκια με άμμο

Στρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας με ένα προστατευτικό.

Σε ένα αρκετά βαθύ ταψάκι ή πιάτο ρίχνουμε την άμμο. Για καλύτερα αποτελέσματα, την κοσκινίζουμε ώστε να είμαστε σίγουρες ότι δεν έχει βοτσαλάκια ή φύκια. Θέλουμε η άμμος μας να είναι καθαρή και απόλυτα στεγνή.

Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, απλώνουμε ομοιόμορφα υγρή κόλλα στην επιφάνεια του κεριού που θέλουμε να καλύψουμε με άμμο. Για μεγαλύτερη ακρίβεια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μερική χαρτοταινία που θα προστατέψει το μέρος του κεριού που δε θέλουμε να καλύψουμε με άμμο.

Όσο η κόλλα είναι ακόμα υγρή, βουτάμε το κερί μέσα στην άμμο και με περιστροφικές κινήσεις το καλύπτουμε γύρω γύρω, σε όλες τις πλευρές του.

Καλοκαιρινά κεράκια με άμμο

Βγάζουμε το κερί από την άμμο και το αφήνουμε να στεγνώσει. Όταν η κόλλα είναι πλέον στεγνή, απομακρύνουμε την περίσσια άμμο. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με ένα στεγνό πινέλο, κάνουμε την κίνηση σαν να το «ξεσκονίζουμε».

Αν θέλουμε, στολίζουμε με λίγο σπάγκο και μερικά κοχύλια, αστερίες ή άλλα λάφυρα από τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Το κεράκι μας είναι έτοιμο να διακοσμήσει το τραπέζι ή το μπαλκόνι μας, να χαριστεί σαν δώρο ή ακόμα και να χρησιμοποιηθεί σα διακοσμητικό σε μία γιορτή ή γάμο με καλοκαιρινό θέμα.

Καλοκαιρινά κεράκια με άμμο

Με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να διακοσμήσουμε και άλλα αντικείμενα όπως κεριά σε γυάλινα βαζάκια, βαρετά γλαστράκια ή άχρωμες κορνίζες. Τα αποτελέσματα είναι το ίδιο θεαματικά και η διαδικασία εξίσου γρήγορη και εύκολη. Καλή επιτυχία!

Καλοκαιρινά κεράκια με άμμο
Καλοκαιρινά κεράκια με άμμο
Καλοκαιρινά κεράκια με άμμο
Καλοκαιρινά κεράκια με άμμο

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες χειροτεχνίες, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: