Καλλυντικά χωρίς νερό

Καλλυντικά χωρίς νερό

Πόσο δεδομένο παίρνουμε το νεράκι μας! Πιστεύουμε ότι πάντοτε θα μπορούμε να ανοίγουμε τη βρύση κι αυτό θα τρέχει γάργαρο, σωστά; Κι όμως! Σύμφωνα με έρευνες (του WWF – World Wildlife Fund) μέχρι το 2025 τα 2/3 του πληθυσμού της γης θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα λειψυδρίας, αφού μόνο το 1% του νερού της γης είναι πόσιμο. Αν λάβουμε υπόψιν μας τα παραπάνω, είναι λογικό να ξεκινήσουμε να προσέχουμε λίγο περισσότερο την κατανάλωση του νερού. Ειδικά στον τομέα της περιποίησης, το νερό αποτελεί το πρώτο συστατικό στα περισσότερα καλλυντικά (aqua).

Έτσι, όπως ήταν αναμενόμενο, οι εταιρίες ξεκίνησαν να ψάχνουν φόρμουλες για καλλυντικά χωρίς  ή με ελάχιστο νερό στη σύστασή τους. Άλλωστε, σύμφωνα με την εταιρία Pinch of Colour, που εμπορεύεται καλλυντικά χωρίς νερό, το νερό προστίθεται κυρίως για να αυξήσει οικονομικά τον όγκο των καλλυντικών. Σε ορισμένες περιπτώσεις δε, μπορεί να φτάσει μέχρι και το 90% της σύστασης των προϊόντων περιποίησης, αφήνοντας ελάχιστο χώρο σε άλλα ευεργετικά συστατικά. Το shea butter, τα έλαια βερίκοκου και καμέλιας, καθώς και άλλα θρεπτικά για την επιδερμίδα συστατικά, μπορούν να αντικαταστήσουν το νερό στα καλλυντικά και να αποκτήσουν πιο ισχυρή δράση. Η διαφορά στη χρήση είναι ορατή. Τα καλλυντικά χωρίς νερό είναι πιο συμπυκνωμένα, δρουν πιο αποτελεσματικά και διαρκούν περισσότερο.

Όλο και περισσότερες εταιρίες καλλυντικών ενώνονται στον αγώνα για σωστή χρήση νερού. Η επιλογή είναι δική σου…

Καλλυντικά χωρίς νερό - προιοντα

(Το post δεν είναι διαφημιστικό. Μπορείς να βρεις τα καλλυντικά που παρουσιάζονται εδώ: 1 2 3 4 5)

Κείμενο: EveryWomanGr
Φωτογραφία: Pixabay

Για περισσότερα μυστικά περιποίησης, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: