Καλή Χρονιά γεμάτη νέες αποφάσεις

Καλή Χρονιά γεμάτη νέες αποφάσεις

Κάτι που μου δίδαξε η περσινή, πρωτόγνωρη χρονιά είναι ότι «όσο εμείς κάνουμε σχέδια η ζωή γελάει»! Κοινότυπο ναι, μα πόσο αληθινό! Θυμάμαι τον εαυτό μου πέρσι τέτοια εποχή… Πόσες αποφάσεις και πόσα σχέδια είχα κάνει για το 2020. Σχέδια με περίσσιο ενθουσιασμό και υπερβολική αισιοδοξία που ήμουν σίγουρη ότι θα μπορέσω να υλοποιήσω.

Μα δυστυχώς, για ακόμη μια χρονιά τα σχέδιά μου έγιναν καπνός! Άραγε, μετά από πόσες εγγραφές σε γυμναστήριο που δεν πάτησα ποτέ το πόδι μου θα συνειδητοποιήσω ότι δεν μου αρέσει η γυμναστική; Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να δώσω επιτέλους εκείνο το skinny τζιν που δεν κουμπώνει και που κάθε χρόνο βάζω στοίχημα με τον εαυτό μου ότι θα καταφέρω να φορέσω; Πόσες φορές ακόμη θα προσπαθήσω να με πείσω ότι η υγιεινή διατροφή που θέλω να ξεκινήσω δεν είναι δα και τόσο απαραίτητη αρκεί να… υπάρχει μέτρο (πίτσα με το μέτρο μάλλον έπρεπε να πω…!);

Δεν ξέρω για ποιο λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να δημιουργήσω ένα σωρό νέες υποχρεώσεις για τον εαυτό μου κάθε αρχή του χρόνου. Η απογοήτευση συνήθως έρχεται πριν καλά καλά περάσει ο Ιανουάριος, αφού όλες μου οι νέες αποφάσεις έχουν σκοπό μόνο να με πιέσουν και μου δημιουργήσουν άγχος!

Γιατί λοιπόν να μην δοκιμάσω κάτι διαφορετικό φέτος; Η απόφασή μου για το νέο έτος είναι να το ζήσω όσο καλύτερα μπορώ, να αγαπώ περισσότερο τον εαυτό μου, να τον φροντίζω και να μην δημιουργήσω καμία λίστα με υπερβολικές απαιτήσεις και εξωπραγματικούς στόχους. «Η ζωή γελά ενώ εμείς κάνουμε σχέδια»! Ας γελάσω λοιπόν κι εγώ, ας δεχτώ τις αλλαγές που έρχονται και ας πάρω την απόφαση να μην πάρω καμία απόφαση φέτος.

Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο! Υγεία και ευτυχία! Αγάπη και όλα τα καλά!

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφία: Pixabay


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: