Ισπανική ομελέτα φούρνου (φριτάτα)

Ισπανική ομελέτα φούρνου (φριτάτα)

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ λατρεύω τις ομελέτες. Αυτό που δε μου αρέσει όμως καθόλου είναι το τηγάνισμα. Δοκίμασα λοιπόν τον ισπανικό τρόπο που φτιάχνεται η ομελέτα, δηλαδή στο φούρνο (φριτάτα)! Έτσι και πιο ελαφριά γίνεται και πιο εύκολα μαγειρεύεται, μιας και ούτε και να τηγανίσουμε χρειάζεται, ούτε να την γυρίσουμε κ.τ.λ.

Ισπανική ομελέτα φούρνου (υλικά)

Υλικά για 2 άτομα (450 θερμίδες περίπου η μερίδα)

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη ξεφλουδισμένη πατάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό θυμάρι
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο αλμυρό τυρί
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό (προαιρετικά)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι
Ισπανική ομελέτα φούρνου (φριτάτα)

Μέθοδος

Λαδώνουμε το ταψάκι μας (για τη συνταγή χρησιμοποιήσαμε ένα στρογγυλό ταψάκι 30 περίπου εκατατοστών).

Στρώνουμε τις μισές φέτες πατάτας, κρεμμυδιού και πιπεριάς στο ταψάκι μας και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Επαναλαμβάνουμε με ένα δεύτερο στρώμα πατάτας, κρεμμυδιού και πιπεριάς και καρυκέυουμε πάλι.

Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς Κελσίου ή 180 σε φούρνο με αέρα) το ταψάκι μας μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα λαχανικά για περίπου 20 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ψήνουμε για 5 ακόμα λεπτά.

Βγάζουμε το ταψάκι μας από το φούρνο και με μια σπατουλίτσα ξεκολλάμε τις πατατούλες μας και τα υπόλοιπα λαχανικά από τα τοιχώματα με περιστροφικές κινήσεις.

Χτυπάμε τα αυγά σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών στα ψητά λαχανικά στο ίδιο ταψάκι που χρησιμοποιήσαμε και πριν και πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι.

Επιστρέφουμε το ταψάκι στο φούρνο μέχρι να ετοιμαστούν τα αυγά, για 10 περίπου λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε την ομελέτα να κρυώσει και μετά από 5 λεπτά τη μεταφέρουμε σε μια πιατελίτσα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και κάπαρη (προαιρετικό βήμα) και απολαμβάνουμε την υπέροχη φριτάτα μας.

Ισπανική ομελέτα φούρνου
Ισπανική ομελέτα φούρνου (φριτάτα)

Κείμενο: Μαργαρίτα Κ.
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: