Ιούνιος… εν αναμονή

Ιούνιος… εν αναμονή

Ήρθε λοιπόν και ο Ιούνιος, άρχισε κι επίσημα πλέον το καλοκαίρι και όλες μας έχουμε ήδη ξεκινήσει να κάνουμε σκέψεις και πλάνα για τις διακοπές. Ανυπομονούμε τόσο πολύ για την άφιξη του Αυγούστου που τελικά φτάνουμε στο σημείο να περνάμε το υπόλοιπο καλοκαίρι μας σε γρήγορη κίνηση μια και τίποτα άλλο δε φαίνεται να έχει αρκετή σημασία. Και το χειρότερο είναι ότι κάποιες φορές οι διακοπές είναι απογοητευτικές, γιατί τι να σου κάνει μια εβδομάδα όταν την περιμένεις για τρεις μήνες; Πόσα πια να μπορέσει να χωρέσει; Και τελικά που πήγε όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι;

Δεν ξέρω αν έχετε νοιώσει ποτέ κάπως έτσι, εγώ πάντως πρέπει να σας ομολογήσω ότι έχω υπάρξει γελοία ανυπόμονη στη ζωή μου. Και ακόμα είμαι ανυπόμονη, δε θα σας πω ψέματα. Απλώς τώρα προσπαθώ να ελέγχω το κομμάτι του «γελοία». Λέξη κλειδί: προσπαθώ – δεν τα καταφέρνω πάντα. Τις φορές που τα καταφέρνω όμως, πρόσεξα ότι τελικά η περίοδος αναμονής μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική, μπορεί να καταλήξω να την απολαύσω περισσότερο και από το ίδιο το γεγονός που μου προκάλεσε ανυπομονησία. Το δοκίμασα για πρώτη φορά τα περασμένα Χριστούγεννα, και πρέπει να παραδεχθώ ότι πέρασα τα πιο «συνειδητοποιημένα» κι απολαυστικά Χριστούγεννα της ζωής μου. Και αυτό ήταν για  μένα μια καταπληκτική αποκάλυψη! Αυτή την αποκάλυψη θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας σήμερα.

Αν το σκεφτείτε καλύτερα θα προσέξετε ότι όταν ανυπομονούμε για κάτι τότε είμαστε περισσότερο χαρούμενες απ’ ότι συνήθως. Αυτό το «κάτι» μπορεί να είναι οι γιορτές, μια εκδρομή, ένα ραντεβού, μια ταινία που θέλουμε να δούμε πολύ, ακόμα και το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου που διαβάζουμε και που επιτέλους θα ανακαλύψουμε ποιος είναι ο δολοφόνος. Μπορεί τελικά ο δολοφόνος να είναι αυτός που είχαμε υποψιαστεί από την αρχή του βιβλίου, το ραντεβού μας να μην πάει καλά και το νούμερο 2 της ταινίας που τόσο είχαμε αγαπήσει να είναι τελικά μια χαζομάρα, αλλά τις μέρες πριν από αυτά τα «κοσμοϊστορικά» γεγονότα ήμασταν μέσα στο κέφι γιατί ακριβώς δεν ξέραμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα. Γιατί λοιπόν να χάνουμε αυτές τις χαρούμενες περιόδους αναμονής επικεντρωνόμενες μόνο σ’ αυτό καθ’ αυτό το γεγονός;

Ιούνιος… εν αναμονή

«Αααα εμένα μου αρέσει πολύ να περιμένω!!» είπε κανείς… ΠΟΤΕ!! Φυσικά και σε κανέναν άνθρωπο δεν αρέσει να περιμένει. Όπως επίσης κανένας άνθρωπος δεν έχει ακόμα εφεύρει το μαγικό ραβδάκι που πάει μπροστά το χρόνο. Πρέπει λοιπόν να πάρουμε σα δεδομένο ότι για κάποια πράγματα δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να περιμένουμε. Γιατί όμως να μην απολαμβάνουμε αυτή την περίοδο αναμονής;

Κάποιες από μας φοβόμαστε πως αν κάνουμε κάτι τέτοιο, θα καταλήξουμε να έχουμε πολύ μεγάλες προσδοκίες γι’ αυτό που περιμένουμε και τελικά θα απογοητευτούμε. Η αλήθεια όμως είναι πως είτε το παραδεχτούμε είτε όχι, οι προσδοκίες μας θα είναι το ίδιο μεγάλες, αλλιώς δε θα ανυπομονούσαμε εξ’ αρχής για το συγκεκριμένο γεγονός.

Οπότε ερχόμαστε στην αρχική μου σκέψη, που έχει να κάνει με τη δυνατότητά μας να εκμεταλλευτούμε το συναίσθημα της αναμονής και αντί να μετράμε τις μέρες μέχρι ας πούμε τις διακοπές μας, να ευχαριστηθούμε την περίοδο που μεσολαβεί μέχρι να έρθουν αυτές οι πολυπόθητες διακοπές. Άλλωστε η αναμονή δίνει και μεγαλύτερη αξία στα γεγονότα. Αν για παράδειγμα αυτή τη στιγμή με πετάξει κάποιος σε μια παραλία και μου πει πως άρχισαν οι διακοπές μου, δε λέω ότι δε θα μου αρέσει πολύ αυτό, αλλά σίγουρα θα έχω χάσει όλη τη χαρά και την προετοιμασία που θα είχα κάνει όσο περίμενα να έρθει η μέρα που θα έφευγα για το ταξίδι μου. Ξεχνάμε λοιπόν το καινούριο μαγιό, το ανανεωμένο καλοκαιρινό κούρεμα, το υπέροχο αντηλιακό με γκλίτερ που θα αγόραζα μια εβδομάδα πριν φύγω και που δεν έχω αγοράσει ακόμα. Τώρα είμαι λίγο απροετοίμαστη κι αυτό παίρνει λίγη από τη χαρά των διακοπών… έτσι δεν είναι;

Ιούνιος… εν αναμονή

Και θα μου πείτε, ωραία τα λέμε όλα αυτά αλλά πως καταφέρνουμε να απολαύσουμε την περίοδο αναμονής; Για οποιοδήποτε γεγονός,  όχι  μόνο τις διακοπές.

Θα σας πω πως τα κατάφερα εγώ, και εδώ να σας θυμίσω ότι είμαι ένα εξαιρετικά ανυπόμονο άτομο. Εισήγαγα στην καθημερινότητά μου δραστηριότητες που δεν μπορούσα να ολοκληρώσω πολύ γρήγορα. Ας πούμε άρχισα να παρακολουθώ μια καινούρια σειρά στην τηλεόραση. Και πάλι έχουμε μια λέξη κλειδί, τη λέξη «καινούρια». Γιατί σειρές έβλεπα πάντα, φρόντιζα όμως να έχω το επόμενο επεισόδιο σε ετοιμότητα σε περίπτωση που το τελευταίο επεισόδιο με άφηνε σε αγωνία.

Ένας άλλος τρόπος είναι ν’ αρχίσουμε να διαβάζουμε βιβλία – τουλάχιστον ένα, δυο κεφάλαια την ημέρα. Ή όπως έγινε στην περίπτωσή μου, όσο και να μου αρέσει ένα βιβλίο, όση αγωνία και να έχω, μου απαγορεύω να μείνω ξύπνια το βράδυ μέχρι να το τελειώσω (σας το παραδέχθηκα από την αρχή ότι έχω υπάρξει γελοία ανυπόμονη).

Κάτι άλλο που λειτούργησε στη δική μου περίπτωση ήταν να οργανώνω συχνά βραδιές με παρέα – έπρεπε να ειδοποιήσω τους καλεσμένους μου από νωρίς για να κανονίσουν το πρόγραμμά τους, αλλά έπρεπε επίσης να περιμένω να έρθει η μέρα που θα συναντιόμασταν τελικά. Και όλα αυτά προσπαθώντας να επικεντρώνω το ενδιαφέρον μου στη διαδικασία και όχι στο αποτέλεσμα. Γιατί αν διαβάσω το βιβλίο μου χωρίς να ψάχνω να βρω το δολοφόνο, τότε δεν κινδυνεύω να απογοητευτώ στο τέλος όταν ο δολοφόνος αποκαλυφθεί και είναι αυτός που είχα υποψιαστεί εξ’ αρχής, γιατί δεν είχα υποψιαστεί κανέναν.

Τελικά η περίοδος αναμονής μπορεί να είναι πραγματικά απολαυστική. Και ο Ιούνιος μπορεί να γίνει η αρχή αυτής της απολαυστικής περιόδου, εν αναμονή ενός υπέροχου καλοκαιριού. Σκεφτείτε το, μπορεί φέτος να είναι ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής μας. Και αυτό δεν αξίζει την αναμονή;

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερα μυστικά lifestyle, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: