Ιδέες για γρήγορα αλμυρά σνακς

Ιδέες για γρήγορα αλμυρά σνακς

…που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα σε σκεύος για muffins

Το πολύ αγαπημένο σκέυος για muffins, μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί και για διάφορα αλμυρά σνακς. Δε χρειάζεται να βάλουμε χάρτινες θήκες ή να λερώσουμε άλλα σκέυη μιας και τα σνακς ετοιμάζονται κατευθείαν μέσα στα θηκάκια του σκέυους μας. Τι λέτε λοιπόν να φτιάξουμε πιτσάκια και ομελετίτσες για την επόμενη φορά που θα πάμε στην παραλία, για πικνίκ ή έχουμε κάποιο παιδικό πάρτι;

Τι σκέυη θα χρειαστούμε:

Ταψάκι για muffins

Στρογγυλή φόρμα μπισκότων (κουπ πατ) διαμέτρου 9 (και άνω) εκατοστών για τα πιτσάκια

Ιδέες για γρήγορα αλμυρά σνακς

Πιτσάκια με ψωμί

Υλικά
  • Ψωμί για τοστ – υπολογίζουμε 1 φέτα ψωμί ανά θήκη
  • Λίγη κέτσαπ και ελάχιστη μουστάρδα
  • Ρίγανη
  • Λίγο τυρί τριμμένο που να λιώνει, τύπου cheddar
  • Λίγο αλάτι
  • Μαγειρικό λάδι/βούτυρο κατά προτίμηση σε μορφή σπρέι
Μέθοδος

Αρχικά λαδώνουμε τη φόρμα μας πολύ καλά μιας και δε θα χρησιμοποιήσουμε χάρτινες θηκούλες για muffins.

Κόβουμε με το κουπ πατ το ψωμί μας και το τοποθετούμε σε κάθε θήκη σαν καλαθάκια. Θέλουμε να καλύπτονται και τα τοιχώματα της κάθε θήκης για να αποφύγουμε να λιώσει το τυρί μέσα στη θήκη και να δυσκολευτούμε μετά να την καθαρίσουμε.

Σε κάθε ψωμάκι βάζουμε λίγη κέτσαπ και ελάχιστη μουστάρδα και αλείφουμε καλά το καλαθάκι μας (και τα τοιχώματα). Προσθέτουμε λίγη ρίγανη και λίγο τριμμένο τυρί. Αν το τυρί που χρησιμοποιήσαμε είναι αλμυρό, δε χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον αλάτι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 περίπτου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πιτούλα/ψωμάκι και να λιώσουν τα τυριά που χρησιμοποιήσαμε.

Μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε επιπλέον υλικά ανάλογα με το τι προτιμάμε, όπως αλλαντικά, λαχανικά, διάφορα είδη τυριών κ.τ.λ. Οι συνδυασμοί είναι ατέλειωτοι.

Ιδέες για γρήγορα αλμυρά σνακς

Πιτσάκια με αραβική πίτα

Υλικά
  • Αραβικές πίτες – υπολογίζουμε 1 πίτα ανά 2 θήκες (εξαρτάται φυσικά το μέγεθος της αραβικής πίτας που έχουμε) ή/και
  • Λίγο τριμμένο τυρί μοτσαρέλα για κάθε θήκη
  • 1 τοματίνι cherry για κάθε θήκη
  • Λίγο φρέσκο βασιλικό
  • Λίγο αλάτι
  • Μαγειρικό λάδι/βούτυρο κατά προτίμηση σε μορφή σπρέι
Μέθοδος

Αρχικά λαδώνουμε τη φόρμα μας πολύ καλά μιας και δε θα χρησιμοποιήσουμε χάρτινες θηκούλες για muffins.

Κόβουμε με το κουπ πατ τις πιτούλες μας και τις τοποθετούμε σε κάθε θήκη σαν καλαθάκια. Θέλουμε να καλύπτονται και τα τοιχώματα της κάθε θήκης για να αποφύγουμε να λιώσει το τυρί μέσα στη θήκη και να δυσκολευτούμε μετά να την καθαρίσουμε.

Σε κάθε αραβική πιτούλα, βάζουμε λίγη μοτσαρέλα, 1 τοματίνι κομμένο σε φέτες, λίγο αλατάκι και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πιτούλα και να λιώσουν τα τυριά που χρησιμοποιήσαμε.

Μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε επιπλέον υλικά ανάλογα με το τι προτιμάμε, όπως αλλαντικά, λαχανικά, διάφορα είδη τυριών κ.τ.λ. Οι συνδυασμοί είναι ατέλειωτοι.

Ιδέες για γρήγορα αλμυρά σνακς

Ομελετάκια με μανιτάρια, πιπεριά και μαϊντανό και/ή ομελετάκια με ασπράδι αυγού

Υλικά

  • 1 ολόκληρο αυγό ανά θήκη ή το ασπράδι μόνο
  • Μισό φρέσκο μανιτάρι ανά θήκη
  • Λίγο φρέσκο μαιντανό
  • Λίγη κόκκινη πιπεριά
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Μαγειρικό λάδι/βούτυρο κατά προτίμηση σε μορφή σπρέι
Μέθοδος

Λαδώνουμε τη φόρμα μας πολύ καλά μιας και δε θα χρησιμοποιήσουμε χάρτινες θηκούλες για muffins και το αυγό (ιδιαίτερα το ασπράδι) έχει την τάση να κολλάει αρκετά στα τοιχώματα.

Τοποθετούμε στην κάθε θήκη λίγη ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και το μανιτάρι.

Για τις ομελετίτσες που χρησιμοποιούμε ολόκληρο το αυγό, χτυπάμε το κάθε αυγό χωριστά και το περιχύνουμε στην κάθε θηκούλα. Για τις ομελετίτσες με το ασπράδι μόνο, χωρίζουμε το κάθε αυγό σε ένα μπολ και βάζουμε το ασπράδι σε κάθε θήκη.

Προσθέτουμε αλατάκι, πιπεράκι και μαιντανό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 περίπτου λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί καλά το αυγό σε κάθε θηκάκι.

Και στην περίπτωση με τις ομελέτες μπορούμε να προσθέσουμε ότι επιπλέον υλικά θέλουμε. Είναι πολύ σημαντικό να ψιλοκόψουμε όποια λαχανικά χρησιμοποιοήσουμε μιας και θα μαγειρευτούν μαζί με τα αυγά. Σε περίπτωση που θέλουμε να κόψουμε τα λαχανικά μας σε λίγο μεγαλύτερα κομμάτια, μπορούμε και πάλι να τα μοιράσουμε στα θηκάκια μας και να βάλουμε το σκεύος με τα λαχανικά στο φούρνο για 5-7 λεπτάκια. Μόλις μαγειρευτούν λίγο τα λαχανικά μας, προσθέτουμε το αυγό σε κάθε θήκη και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Κείμενο: Μαργαρίτα Κ.
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: