Η υδρόγειος σφαίρα, το μπαλκόνι κι εγώ!

Η υδρόγειος σφαίρα, το μπαλκόνι κι εγώ!

Η μέρα μου ξεκίνησε χαρούμενα με ένα γνωστό σουξέ στα χείλη μου. Αν και όχι ιδιαίτερα φιλόμουση, πριν λίγες μέρες ήμουν ικανή να τραγουδήσω μέχρι και τα «Καγκέλια». Τόσο ευτυχισμένη ήμουν! Είχα μεγάλα, τρανά σχέδια και κανείς αλλά και τίποτα δεν θα μου τα χαλούσε… Ναι λοιπόν, ήμουν αποφασισμένη να κάνω τις καλύτερες διακοπές της ζωής μου. Εξάλλου μου αξίζανε! Δεν είχα κάποιον συγκεκριμένο προορισμό κατά νου κι έτσι σκέφτηκα να κάνω κάτι “τρελό”… θα άφηνα την τύχη να διαλέξει για μένα!

Με λίγο παραπάνω ψάξιμο απ’ ότι υπολόγιζα, βρήκα επιτέλους αυτό που αναζητούσα διακαώς. Ήταν μια υδρόγειος σφαίρα – που ήταν ζήτημα αν την είχα χρησιμοποιήσει ποτέ στην ζωή μου. Απομάκρυνα μια αράχνη και τον ιστό της που είχε μετατραπεί σε κανονική παγίδα θανάτου, αφού δεν υπήρχε ίχνος του που να μην περιείχε «μεζέ» (με κορυφαίο εκείνον της ακρίδας)! Κλείνοντας λοιπόν τα μάτια, τις έδωσα δύο – τρεις καλές στροφές κι άφησα το δάχτυλό μου να σταθεί πάνω σε μια τυχαία επιλογή.

“Ιταλία!” αναφώνησα ενθουσιασμένη! ”Why not honey?” συνέχισα τον μονόλογό μου.

Οι σκέψεις μου είχαν ήδη πάρει τον δρόμο προς τη Ρώμη, το Μιλάνο, τους Dolce Gabbana και όλα τα σχετικά. Ω ναι! Με έβλεπα να τρώω πίτσα ντυμένη με σικ συνολάκι από ακριβή μπουτίκ και με νόστιμους σερβιτόρους γύρω μου να μου χαμογελούν με νόημα. Έβλεπα να περνάει η Μπελούτσι από μπροστά μου και να πίνει τα αντικαταθλιπτικά με τις χούφτες – αφού θα την κόμπλαρε ο αέρας αυτοπεποίθησής και το μπρίο μου! Με φούρια κατέβασα τη βαλίτσα από το πατάρι. Τι σημασία είχε που πήγα να σπάσω το πόδι μου; Αυτό που μετρούσε μονάχα ήταν η απόλαυση που με περίμενε. Ax bella Italia!

Σήμερα…

Δεν τα πήρε τελικά η Μπελούτσι τα αντικαταθλιπτικά μα εγώ! Το ταξίδι στην Ιταλία δεν θα γίνει ποτέ, ή τουλάχιστον όχι μέσα στην επόμενη δεκαετία! Ό,τι χρήματα είχα στον τραπεζικό μου λογαριασμό θα τα πάρει η εφορία (πρόστιμο, λέει, λόγω ασυνέπειας). Ο κουμπαράς μου πάλι δεν με βγάζει ούτε μέχρι το διπλανό χωριό. Πού να πας άλλωστε με 10,76 ευρώ; Είναι βράδυ, έχει λίγο δροσιά, μα δεν με νοιάζει διόλου. Κάθομαι στο μπαλκόνι, έχω στρώσει ένα χάρτινο τραπεζομάντηλο με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, ακούω Pavarotti και τρώω βουλιμικά μια κατεψυγμένη πίτσα, έχοντας την υδρόγειο αγκαλιά. Όνειρο ήτανε που χάθηκε τελικά….

Κείμενο: Χριστίνα Καρρά
Φωτογραφία: Pixabay

Για περισσότερα θέματα lifestyle, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: