Η σωστή εφαρμογή foundation και concealer

Η σωστή εφαρμογή foundation και concealer

Το ερώτημα που δέχονται πιο συχνά οι make-up artists είναι με ποια σειρά πρέπει να γίνεται η εφαρμογή του foundation (βάση) και του concealer. Ποιο πρέπει να εφαρμόζεται πρώτο και ποιο δεύτερο; Εμείς γνωρίζουμε ότι η βάση (το λέει και το όνομά της άλλωστε) αποτελεί το πρώτο και βασικότερο βήμα για ένα full-face make-up. Τα κορίτσια των social media όμως μας λένε άλλα. Πολλές φορές έχουμε συναντήσει μια πανέμορφη κοπέλα στο Instagram να ξεκινά το μακιγιάζ της με concealer και να ακολουθεί μετά με την εφαρμογή του foundation; Τι είναι σωστό και τι λάθος λοιπόν;

Πρώτα απ’ όλα η βάση

Σύμφωνα με την πλειοψηφία των μακιγιέρ, η βάση είναι το πρώτο προϊόν που πρέπει να εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας. Ανάλογα με την επιλογή του foundation, θα δούμε ότι πολλές φορές δεν χρειάζεται να εφαρμόσουμε concealer σε σημεία που νομίζαμε – μιας και έχουν ήδη καλυφθεί από τη βάση μας.

Ένας άλλος λόγος που δεν χρειάζεται να εφαρμόζουμε concealer τοπικά σαν πρώτο βήμα, είναι ότι κατά το blending (άπλωμα) της βάσης, το προϊόν εξαφανίζεται και χρειάζεται να το εφαρμόσουμε για δεύτερη φορά μετά.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι η εφαρμογή του concealer πριν το foundation μπορεί να οδηγήσει σε σπατάλη του προϊόντος – μιας και δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων πόση κάλυψη θα χρειαστούμε, με αποτέλεσμα να ξοδέψουμε ποσότητα προϊόντος χωρίς λόγο.

Η σωστή εφαρμογή foundation και concealer

Σε ποια περίπτωση όμως επιβάλλεται να εφαρμοστεί το concealer πριν από τη βάση μας;

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι σε κάποιες περιπτώσεις η εφαρμογή του concealer πριν από το foundation μπορεί να δώσει τη λύση.

  • Στην περίπτωση φωτογράφισης ή τηλεοπτικής εμφάνισης, το concealer καλύπτει περισσότερο τα σημεία που θέλουμε να κρύψουμε – μιας και η βάση έχει την τάση να «λιώνει» κάτω από τα φώτα.
  • Στην περίπτωση χρωματικής διόρθωσης κάτω από τα μάτια – συχνά χρειάζεται να εφαρμόσουμε κάποιο διορθωτικό concealer για να εξουδετερώσουμε κοκκινίλες ή μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ώστε να φέρουμε μια ομοιομορφία στο δέρμα με το foundation.
  • Τέλος, μπορούμε να εφαρμόζουμε το concealer πριν από τη βάση στην περίπτωση που δεν έχουμε τη σωστή απόχρωση προϊόντος και το χρησιμοποιούμε σαν κάλυψη – την οποία όμως θέλουμε να εξομαλύνουμε στο επόμενο βήμα.

Εσύ με ποια σειρά χρησιμοποιείς τα προϊόντα κάλυψης;

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: