fbpx

Η οργάνωση της Βάπτισης – μέρος 2ο

Η οργάνωση της Βάπτισης – μέρος 2ο -3

Αφού μιλήσαμε ήδη για τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να έχεις κάποια δεδομένα για να οργανώσεις τη βάπτιση του μωρού σου, πάμε να δούμε ποια είναι τα επόμενα – και εξίσου – σοβαρά βήματα για μια χαριτωμένη βάπτιση!

Διάλεξε ένα θέμα που σου αρέσει (π.χ. βέσπα, πεταλούδες, νεράιδες, αυτοκινητάκια κλπ.). Αυτό θα σε βοηθήσει πολύ στην οργάνωση και την επιλογή όσων χρειάζεσαι, γιατί εάν κοιτάς γενικώς τα πάντα, κάποια στιγμή θα μπερδευτείς! Υπάρχουν τόσα πολλά και ωραία σχέδια στην αγορά που πραγματικά θα θέλεις να τα πάρεις όλα!

Θα πρέπει να φτιάξεις μία λίστα με τους καλεσμένους. Τη συγκεκριμένη λίστα, καλό θα ήταν να την έχεις ξεκινήσει πολύ πριν κλείσεις τον χώρο για το τραπέζι. Υπάρχουν χώροι που μπορούν να δεχτούν λίγα ή πολλά άτομα, αλλά θα πρέπει σίγουρα να έχεις περίπου έναν αριθμό στο μυαλό σου – γιατί όλοι αυτό ρωτάνε. Σε πολλές περιπτώσεις τα άτομα καθορίζουν και την προσφορά που θα σου κάνουν. Εάν ένας χώρος μπορεί να δεχτεί 500 άτομα κι εσύ σκοπεύεις να καλέσεις 100, τότε ο χώρος θα φαίνεται άδειος. Ή και το αντίθετο, πολλά άτομα σε έναν μικρό χώρο θα είναι πολύ «στριμωχτά».

 Αφού έχεις ορίσει ημερομηνία και έχεις κλείσει το χώρο για το τραπέζι (εάν είναι στα σχέδιά σου), ήρθε η ώρα να διαλέξεις προσκλητήρια. Είναι το μόνο που πρέπει να έχεις έτοιμο αρκετό καιρό πριν τη βάπτιση, για να μπορέσεις να τα στείλεις τουλάχιστον 20 ημέρες με έναν μήνα πριν την ημέρα του μυστηρίου. Στα προσκλητήρια, υπάρχουν άπειρες επιλογές και σχέδια και πολλά από αυτά θα σου αρέσουν σίγουρα. Προσπάθησε να καταλήξεις σε δυο – τρία σχέδια και να συγκρίνεις τις τιμές τους. Απορρίπτοντας αυτά που είναι εκτός budget, θα φτάσεις στο ιδανικό προσκλητήριο για το μπεμπάκι σου. Περίπου 1,5 με 2 μήνες πριν τη βάπτιση, θα πρέπει να έχεις παραλάβει τα προσκλητήρια για να προλάβεις να γράψεις τα ονόματα στους φακέλους και να τα μοιράσεις/στείλεις στους καλεσμένους.

Η οργάνωση της Βάπτισης – μέρος 2ο -2

Η επόμενη αρκετά χρονοβόρα και διλληματική δουλίτσα είναι οι μπομπονιέρες. Επίσης κι εδώ υπάρχουν άπειρα σχέδια στην αγορά και θεωρώ ότι πρέπει να κινηθείς με τον ίδιο τρόπο όπως στα προσκλητήρια. Σε πολλές βαπτίσεις, βλέπω μπομπονιέρες διαφορετικές για τα παιδάκια και τους μεγάλους. Νομίζω πως δεν εξυπηρετεί και τόσο αυτή η πρόταση, γιατί το παραπάνω δίλλημα θα το έχεις εις διπλούν! Εάν δε κάνεις τραπέζι ή/και θελήσεις να μοιράσεις τις μπομπονιέρες στην εκκλησία, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Στην επιλογή της μπομπονιέρας, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου και το παραπάνω. Το που θα μοιραστούν δηλαδή. Εάν δοθούν στην εκκλησία θα πρέπει να έχεις σκεφτεί το πόσο εύκολα μεταφέρονται και ποιος θα αναλάβει αυτή τη δουλειά. Εάν επιλέξεις να τις δώσεις στο τραπέζι, θα πρέπει να σκεφτείς το πως θα στηθούν στη θέση του καθενός για να είναι ωραία στολισμένα τα τραπέζια.

Όταν θα έχεις ολοκληρώσει τα παραπάνω, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο εύκολα. Μένουν βέβαια αρκετά πράγματα που πρέπει ακόμη να γίνουν, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι της οργάνωσης έχει ήδη δρομολογηθεί. Το σίγουρο είναι ότι καλύτερα να ξεκινήσεις την προετοιμασία αρκετό καιρό πριν τη βάπτιση για να αποφύγεις το άγχος. Υπολόγισε ότι κάποια πράγματα αναγκαστικά θα πρέπει να τα κάνεις την τελευταία στιγμή, οπότε καλύτερα να έχεις ξεμπερδέψει με όσα μπορείς για να αποφύγεις το άγχος. Όπως και να έχει, η ημέρα που βαπτίζεις το μωράκι σου θα είναι μαγική και εκείνες τις στιγμές όλος ο κόπος που έκανες θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας!

Κείμενο: Μαρία Κ.
Φωτογραφίες: Pixabay

Για να διαβάσεις διάφορα θέματα Lifestyle, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ:

Αφήστε μια απάντηση