Η μέρα που άλλαξα το χρώμα των μαλλιών μου στο σπίτι

βαφή μαλλιών

Όποια γυναίκα και να ρωτήσεις, θα σου πει ότι κάποια στιγμή στη ζωή της δοκίμασε να αλλάξει δραστικά το χρώμα των μαλλιών της μόνη της στο σπίτι. Οι πιο πολλές θα σου πουν ότι δεν τα κατάφεραν και ότι έκτοτε αποφεύγουν τέτοιου είδους πειραματισμούς, αλλά πηγαίνουν στο κομμωτήριο και αφήνονται στα χέρια των ειδικών. Κάποιες άλλες θα σου πουν ότι η βαφή μαλλιών στο σπίτι ήταν μια εύκολη διαδικασία που στέφτηκε με επιτυχία.

Εγώ αποφάσισα να ανοίξω το χρώμα των μαλλιών μου αρκετούς τόνους – και μάλιστα να δοκιμάσω να το κάνω μόνη μου, στο σπίτι. Ο λόγος που το έκανα αυτό ήταν γιατί μου αρέσει να πειραματίζομαι και είμαι πάντοτε διατεθειμένη να αναλάβω την ευθύνη του πειράματός μου και να αποτύχω. Επίσης, η διαδικασία βαφής στο σπίτι διαρκεί πολύ λιγότερο απ’ ότι σε ένα κομμωτήριο και κοστίζει λιγότερα χρήματα. Ή μήπως όχι;

Αγόρασα μία ξανθιστική βαφή γνωστής εταιρίας (προϊόν που χρησιμοποιείται σαν ξανοιχτικό πριν τη βαφή). Είναι ένα προϊόν που ξανοίγει τα μαλλιά για να μπορείς να εφαρμόσεις σωστά τις βαφές οποιασδήποτε εταιρίας. Η συσκευασία που αγόρασα εγώ, περιέχει αρκετή ποσότητα, για τα μακριά μαλλιά μου όμως θεώρησα ότι έπρεπε να αγοράσω τρεις συσκευασίες. Η εφαρμογή – ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες χρήσεις και έχοντας κάνει το τεστ αλλεργιών – ήταν εύκολη. Η κρέμα ήταν όσο έπρεπε ρευστή και η ανάμειξη των συστατικών γρήγορη.

Τα μαλλιά μου τα βάφω εδώ και πολλά χρόνια, οπότε, αν εξαιρέσουμε τις ρίζες, ήταν αρκετά ταλαιπωρημένα σε όλο το μήκος. Ξεκίνησα την εφαρμογή από τις ρίζες και συνέχισα με τα υπόλοιπα μήκη. Το προϊόν λειτούργησε αρκετά γρήγορα και δεν μου προκάλεσε κάποια φαγούρα ή κάψιμο. Όπως ήταν φυσικό όμως, το ξανθιστικό έδρασε πολύ πιο γρήγορα στις ρίζες απ’ ότι στις άκρες των μαλλιών κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανοίξουν υπερβολικά οι ρίζες. Αφού πέρασε ο απαιτούμενος χρόνος και λούστηκα, διαπίστωσα ότι τα μαλλιά μου ήταν εντελώς ανομοιόμορφα λόγω του γεγονότος ότι κάποια τμήματα των τριχών ήταν φυσικά και κάποια είχαν δεχθεί επεξεργασία.

Τα μαλλιά μου ήταν αρκετά ξηρά, αυτό όμως διορθώθηκε με τη χρήση του γαλακτώματος που περιείχε η συσκευασία. Επίσης, η απόχρωση που απέκτησαν ήταν ελαφρώς πορτοκαλί. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω έτσι. Γι’ αυτό πέρασα από πάνω ένα χρωμογαλάκτωμα σε πιο σκούρο τόνο για να «σβήσω» τη διχρωμία και την πορτοκαλί απόχρωση που είχε αποκτήσει το κεφάλι μου! Έτσι, κατάφερα να επαναφέρω τα μαλλιά μου σε «κυκλοφορήσιμη» κατάσταση.

Η εμπειρία μου αυτή με οδήγησε στα παρακάτω συμπεράσματα:

• Η όλη διαδικασία κράτησε τελικά περισσότερο χρόνο απ’ ότι είχα υπολογίσει.
• Κόστισε περισσότερο απ’ ότι είχα υπολογίσει, αφού τελικά κατέληξα να αγοράσω τέσσερις συσκευασίες.
• Το αποτέλεσμα ήταν αποτυχία, κι αυτό γιατί άφησα την ξανθιστική κρέμα να δράσει τον ίδιο χρόνο σε φυσικά και βαμμένα μαλλιά.

Όσο παράλογο κι αν σας φαίνεται… θα το ξανάκανα. Δοκίμασα κάτι για πρώτη φορά, τα έκανα θάλασσα και είμαι σίγουρη ότι την επόμενη φορά θα τα πάω πολύ καλύτερα!

(Είχα βγάλει αρκετές φωτογραφίες για να μοιραστώ μαζί σας, αλλά αποφάσισα να μην σας τρομάξω με το αποτέλεσμα!)

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφία: Pixabay

Για περισσότερα μυστικά περιποίησης των μαλλιών σου, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: