Η εφαρμογή του eyeliner δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη

Η εφαρμογή του eyeliner δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη

Σίγουρα όλες θεωρούμε τη δημιουργία της τέλειας γραμμής eyeliner ένα από τα πιο δύσκολα στάδια του μακιγιάζ. Είναι όμως πολύ απλό!
Αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, ανεξάρτητα από το σχήμα του ματιού σας και τον τύπο eyeliner που έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε.

Προετοιμασία

Πολύ βασικό είναι το στάδιο της προετοιμασίας. Αφού έχετε καθαρίσει καλά την περιοχή, απλώστε ταμποναριστά την κρέμα ματιών σας και περιμένετε λίγα λεπτά να απορροφηθεί πλήρως. Στόχος μας είναι να μην υπάρχει καθόλου υγρασία ή λιπαρότητα στην περιοχή των ματιών, ώστε να γίνει πιο εύκολη η εφαρμογή και να μην αλλοιωθεί το χρώμα και η γραμμή του eyeliner.
Στη συνέχεια εφαρμόστε λίγη ποσότητα βάσης ή κονσίλερ σε όλο το βλέφαρο, συνεχίστε με τις σκιές που έχετε επιλέξει και πριν προχωρήσετε στο τελευταίο προϊόν που είναι η μάσκαρα, αφιερώστε λίγο χρόνο και οπλιστείτε με υπομονή για να φτιάξετε την τέλεια γραμμή eyeliner.

Η εφαρμογή του eyeliner δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη

Βασικά tips πριν την εφαρμογή

Καθρέπτης
Για να κάνετε την εφαρμογή του eyeliner ακόμα πιο εύκολη, πολύ χρήσιμος είναι ένας καθρέπτης 2 όψεων (μεγεθυντικός) με βάση, ώστε να βλέπετε κάθε λεπτομέρεια.

Σταθερό χέρι
Μία από τις ιδιαιτερότητες του eyeliner είναι ότι απαιτεί σταθερό χέρι, καθώς κάθε παραπάνω κίνηση που μπορεί να κάνει το χέρι μας αποτυπώνεται εύκολα στο αποτέλεσμά μας.
Δοκιμάστε να ακουμπήσετε κάπου σταθερά τον αγκώνα σας (πχ. στο τραπέζι που έχετε τοποθετήσει και τον καθρέπτη), δίνοντας ταυτόχρονα σταθερότητα και στο υπόλοιπο χέρι.
Προς όποια κατεύθυνση και αν κινείτε το χέρι σας κατά την εφαρμογή, μην ξεχνάτε να ακουμπάτε λυγισμένο το μικρό σας δάχτυλο σταθερά πάνω στο μάγουλο.
Έτσι θα δημιουργήσετε τις πιο σταθερές γραμμές!

Εφαρμογή

Και πάμε στην εφαρμογή!

Η εφαρμογή του eyeliner δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη

Ξεκινήστε δημιουργώντας μία λεπτή γραμμή στην εξωτερική γωνία του ματιού.
Το σωστό σημείο για να τοποθετήσετε το πινέλο, είναι ακριβώς εκεί που ενώνονται το άνω και το κάτω βλέφαρο. Τραβήξτε μία λεπτή γραμμή με μικρή ανοδική κλίση.
Tip: Εδώ σημαντικό είναι να κοιτάτε ευθεία στον καθρέφτη!

Η εφαρμογή του eyeliner δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη

Από το μέσον της γραμμής αυτής, δημιουργούμε μία γραμμή με φορά προς το εσωτερικό του ματιού και σταματάμε στο μέσον του άνω βλεφάρου. Γεμίζουμε όπου υπάρχουν κενά στην εξωτερική γωνία που δημιουργήσαμε.
Ένα έξυπνο τρικ είναι να κοιτάτε στον καθρέπτη προς τα κάτω, ώστε να βλέπετε όλη τη επιφάνεια του κινητού βλεφάρου.

Η εφαρμογή του eyeliner δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη

Στο τελικό βήμα μας, θα φτιάξουμε την αρχή της πάνω γραμμής, ώστε να ανεβαίνει ομαλά προς το υπόλοιπο βλέφαρο. Εδώ θέλουμε πολύ λεπτή γραμμή αν ξεκινήσουμε από τον έσω κανθό, παχαίνοντας προς το κέντρο του βλεφάρου.

Tips

Τα βήματα 2 και 3 μπορούν να αντιστραφούν αναλόγως το πώς βολεύει εσάς.

Προτιμήστε λεπτές γραμμές και αναλόγως τον τύπο ματιού σας και το τι αρέσει σε εσάς επιλέξτε να παχύνετε τη γραμμή στην εξωτερική γωνία ή όχι.

Παρακάτω θα δούμε 2 εύκολους τρόπους εφαρμογής:

Με τη βοήθεια του μολυβιού

Με τη χρήση μολυβιού είμαστε όλες λίγο-πολύ εξοικειωμένες. Στην περίπτωση λοιπόν που επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε υγρό ή gel eyeliner, το κοινό μολύβι θα είναι ο σύμμαχός σας!
Απλά τραβήξτε τη γραμμές σας απαλά με το μολύβι και έπειτα περάστε με μία στρώση eyeliner από πάνω!

Ταινία (σελοτέιπ)

Τοποθετήστε ένα μικρό κομμάτι σελοτέιπ στην εξωτερική γωνία του ματιού σας, 1-2 χιλιοστά κάτω από την επιθυμητή γραμμή eyeliner. Τώρα ξεκινήστε με το βήμα 1 χωρίς να φοβάστε για την τέλεια γραμμή.

Διορθώσεις

Αν δεν έχει γίνει ίσια η γραμμή στην εξωτερική γωνία, αρκεί να περάσετε με ένα καθαρό πινέλο κάτω από τη γραμμή λίγο κονσίλερ και να το απλώσετε καλά.

Δείτε τη διαδικασία σαν παιχνίδι: πειραματιστείτε, γράψτε, σβήστε και να είστε σίγουρες ότι θα τα καταφέρετε στο τέλος! Το κλειδί είναι η εξάσκηση!

Ευχαριστούμε πολύ το μοντέλο μας!

Κείμενο: Εμμανουέλα Παναγιώτου (Makeup artist – Emma Beauty)

Φωτογραφίες: EveryWomanGr, Pixabay


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: