HouseID: μια πλατφόρμα για τους λάτρεις του design

HouseID

Προσωπικά λατρεύω οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διακόσμηση και το design. Το σπίτι μου είναι το «βασίλειό» μου και φροντίζω να το κρατώ όσο πιο όμορφο και τακτοποιημένο γίνεται. Μου είναι όμως αρκετά δύσκολο να αφιερώσω πολύ χρόνο στην έρευνα αγοράς κι έτσι καταλήγω να ανατρέχω στα ίδια και τα ίδια! Πόσο πιο εύκολα θα ήταν τα πράγματα αν μπορούσα, σε μία μόνο ιστοσελίδα, να βρω ότι καινούργιο κυκλοφορεί! Ακόμη και όταν δεν σκοπεύω να αγοράσω κάτι, σίγουρα κάτι τέτοιο θα με διευκόλυνε να ενημερωθώ για τις νέες τάσεις στο χώρο της διακόσμησης και του design και να εμπνευστώ από τις τόσες ιδέες ώστε να ομορφύνω και το δικό μου σπίτι. Αυτή την ιδέα ήρθε να υλοποιήσει η HouseID!

Αν είσαι κι εσύ λάτρης της διακόσμησης (ιδιώτης ή επαγγελματίας) τότε σίγουρα το παρακάτω δελτίο τύπου σε ενδιαφέρει…

HouseID

Το HouseID (https://www.houseid.co/) είναι η πρώτη curated πλατφόρμα που περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό προϊόντων επίπλου, décor και είδη σπιτιού υψηλής αισθητικής τα οποία είναι διαθέσιμα στην πόλη της Αθήνας. Ταυτόχρονα, παρέχει πληροφορίες και κατευθύνσεις για το πού ακριβώς βρίσκονται μέσα στην πόλη. Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι για τους καταναλωτές να βρουν αυτό που ψάχνουν σε μια μεγάλη πόλη όπως η Αθήνα, καθώς και την ανάγκη τους να δουν τα προϊόντα  από κοντά πριν τα αγοράσουν. Αυτός είναι και ο λόγος που επιθυμούμε να μετατρέψουμε αυτήν την αναζήτηση από μία χρονοβόρα διαδικασία σε μία ευχάριστη εμπειρία, ελαχιστοποιώντας το χρόνο και βελτιστοποιώντας τα αποτελέσματα.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, έναντι άλλων ακριβών και μη ελκυστικών επιλογών διαφήμισης,  το HouseID διασφαλίζει μια άμεση προβολή σε ένα στοχευμένο κοινό που λατρεύει το design, παρέχοντας μια αποδοτική και υψηλής αισθητικής online παρουσία σε κάθε συσκευή. Ταυτόχρονα, η ομάδα του HouseID αντιμετωπίζει ολιστικά την επιχείρηση, βοηθώντας στην ανανέωση της παρουσίας της στην πλατφόρμα και δημιουργώντας υλικό για digital marketing. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνουμε στο ελάχιστο το χρόνο και τα κόστη του επιχειρηματία, φέρνοντας υψηλή προστιθέμενη αξία στην online προβολή του. Το HouseID, ουσιαστικά, συνδέει εύκολα τις τοπικές επιχειρήσεις με τους καταναλωτές και design lovers. Μία επιχείρηση κάνοντας πολύ απλά πράγματα μέσα στην πλατφόρμα μπορεί να διασφαλίσει δεκάδες χιλιάδες προβολές και clicks για τα προϊόντα της. Για να επιτευχθεί αυτό, η επιχείρηση έχει έναν διαχειριστικό λογαριασμό όπου μπορεί να κάνει προσθαφαιρέσεις προϊόντων και ανανεώσεις σχετικά με το προφίλ της. Όσο αυτό συμβαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και υπάρχουν εμπλουτισμένες περιγραφές προϊόντων με καλό φωτογραφικό υλικό η επιχείρηση διασφαλίζει χιλιάδες προβολές και clicks μπροστά σε ένα στοχευμένο κοινό. 

HouseID

Αποστολή μας είναι να διευκολύνουμε τον καταναλωτή να δημιουργήσει ένα χώρο που θα αντανακλά την προσωπικότητα του και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Ταυτόχρονα, φιλοδοξούμε το HouseID να αποτελέσει ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τον επαγγελματία αρχιτέκτονα, διακοσμητή, interior designer κλπ. Bασικός στόχος μας είναι να αναδείξουμε το εγχώριο design και τα καταστήματα της πόλης. 

Επίσης, σε Ελλάδα και εξωτερικό το HouseID είναι μια μοναδική “phygital” εμπειρία που φέρνει όλα τα προϊόντα υψηλής αισθητικής και ποιότητας που υπάρχουν στα φυσικά καταστήματα της πόλης online. Όλα ξεκίνησαν όταν τέσσερις άνθρωποι οι οποίοι αγαπούν πολύ το design βρέθηκαν μαζί και άρχισαν να αναζητούν τρόπους να το αναδείξουν. Η απάντηση ήταν μπροστά στα μάτια μας. Η Αγγελική Πηλίγκου και η Νάντια Μητροκανέλου ως επαγγελματίες αρχιτέκτονες αφιέρωναν πολύ χρόνο για την ανεύρεση προϊόντων για τους πελάτες τους. Ο Γιώργος Φωτόπουλος που εκείνη την περίοδο είχε αλλάξει 5 διαφορετικές πόλεις μέσα σε 3 χρόνια, ως καταναλωτής, δυσκολευόταν να βρει αυτό που έψαχνε για τον χώρο του μέσα στην πόλη. Οπότε αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την πρώτη curated πλατφόρμα στην οποία θα μπορεί ο καθένας να βρει έπιπλα, είδη décor και έργα τέχνης, τα οποία να είναι διαθέσιμα μέσα στην πόλη, εύκολα, γρήγορα και με εξασφαλισμένη ποιότητα. Σε αυτό το σημείο, βρέθηκε επίσης η Κατερίνα Φωτοπούλου η οποία πίστεψε στο project και μας βοήθησε οικονομικά ώστε να αναπτύξουμε την την εταιρεία και ο Γιώργος Χρόνης ο οποίος ανέλαβε το τεχνικό κομμάτι της πλατφόρμας.

HouseID

Αρχικά, δουλέψαμε το project στην Ρώμη και την Αθήνα και τελικά επιλέξαμε να ξεκινήσουμε με την πόλη της Αθήνας. Έτσι στις 11 Ιουλίου 2018 δημοσιοποιήσαμε την πλατφόρμα ξεκινώντας το open beta (soft launch) από την πόλη της Αθήνας που αγαπάμε και είναι το σπίτι μας. Όσο περνάει ο καιρός, η πλατφόρμα αναπτύσσεται συνεχώς και εντάσσονται νέες λειτουργίες. Μία από αυτές είναι το νέο blog (https://houseid.co/blog/) το οποίο θέλουμε να αποτελέσει ένα inspiratonal και ενημερωτικό section για τον καταναλωτή.

Επίσης Το νέο blog της HouseID δίνει πλέον τη δυνατότητα σε έναν αριθμό από αρχιτέκτονες/διακοσμητές/bloggers/designers/φωτογράφους να δημοσιεύσουν τη δουλειά τους. Κάθε μήνα η ομάδα της HouseID ύστερα από curation επιλέγει έναν αριθμό project προς δωρεάν δημοσίευση. Κάποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο info@houseid.co για περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με κάποια πιθανή δημοσίευση έργου/project γύρω από την διακόσμηση και την αρχιτεκτονική.

HouseID

Ευχαριστούμε πολύ την HouseID που μοιράστηκε μαζί μας αυτό το χρήσιμο project!

Κείμενο: EveryWomanGr, HouseID

Για περισσότερες προτάσεις και πρόσωπα που μπορεί να σε εμπνεύσουν, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: