Γρήγορα Burritos με κιμά και κόκκινα φασόλια

Burritos με κιμά και κόκκινα φασόλια 3

Σήμερα θα μαγειρέψουμε μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για Burritos με κιμά και κόκκινα φασόλια. Τα Burritos είναι πολύ γευστικά και μπορούν να σας συντροφεύσουν όλες τις ώρες της ημέρας – για κάτι γρήγορο το μεσημέρι, για απογευματινό σνακ ή ακόμη και για το βραδινό γεύμα.

Burritos με κιμά και κόκκινα φασόλια υλικά

Τα υλικά που θα χρειαστούμε, για 6 Burritos με κιμά και κόκκινα φασόλια είναι:

250γρ. βοδινό κιμά μαγειρεμένο
• 200γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
• 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια 200γρ
• 1 κονσέρβα καλαμπόκι 200γρ
• 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα 150γρ
• 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
• 6 wraps ή τορτίγιες μεσαίου μεγέθους
• Αλάτι και πιπέρι

Θα χρειαστούμε επίσης 1 μπολ, ένα κατσαρολάκι και ένα ταψί, καθώς και λίγο αλουμινόχαρτο για το ψήσιμο.

Οδηγίες για τα Burritos με κιμά και κόκκινα φασόλια:

Αρχικά ετοιμάζουμε τον κιμά, όπως ακριβώς θα τον μαγειρεύαμε για κάποιο παστίτσιο ή μουσακά ή για να συνοδεύσουμε τα μακαρόνια μας (Τσιγαρίζουμε λίγο σκόρδο και λίγο κρεμμύδι σε ένα κατσαρολάκι με ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να μην υπάρχουν ωμά κομμάτια. Προσθέτουμε λίγη κανέλα, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Στο τέλος προσθέτουμε χυμό ντομάτας και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για περίπου 25 λεπτά). Στα Burritos θέλουμε ο κιμάς να μην έχει πολύ υγρασία, οπότε φροντίζουμε η σάλτσα μας να είναι πιο συμπυκνωμένη.

Προσθέτουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι και τα μανιτάρια στον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη – αν θέλουμε τη σοτάρουμε ελαφρά πριν.

Ανοίγουμε μια τορτίγια και απλώνουμε στο κέντρο και κατά μήκος το μείγμα του κιμά. Από πάνω προσθέτουμε τριμμένο τυρί και κλείνουμε καλά ώστε να διατηρηθεί το σχήμα της και να μην χυθεί η γέμιση. Τοποθετούμε σε ένα ταψί. Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσουμε όλες τις τορτίγιες. Αν μας περισσέψει λίγη γέμιση ή τριμμένο τυρί, μπορούμε να την ρίξουμε από πάνω για έξτρα γεύση και υγρασία. Καλύπτουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου (δεν ξεσκεπάζουμε τα Burritos παρά μόνο όταν έχουν ψηθεί και έχουν βγει από το φούρνο, διαφορετικά οι τορτίγιες θα καούν αμέσως).

Με τις παραπάνω ποσότητες μπορείτε να φτιάξετε 6 Burritos. Αν θέλετε, μπορείτε να διπλασιάσετε τις ποσότητες για ένα βραδινό γεύμα ή κάποιο πάρτι.

Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι τα Burritos αυτά ΔΕΝ είναι πικάντικα ή καυτερά και μπορούν να καταναλωθούν και από παιδιά. Αν εσείς προτιμάτε τις πιο spicy γεύσεις, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο πιπέρι, τσίλι ή μπούκοβο στον κιμά. Επίσης, τα υλικά σε κονσέρβα μπορούν να αντικατασταθούν με φρέσκα ή κατεψυγμένα και μαγειρεμένα στο σπίτι. Τέλος, το τυρί τσένταρ μπορεί να αντικατασταθεί με οποιοδήποτε μαλακό τυρί που λιώνει στο φούρνο.

Αφήστε τα Burritos να κρυώσουν λιγάκι πριν τα δοκιμάσετε. Συνοδεύουν μοναδικά τη μπύρα σας και αποτελούν μια εύκολη και διαφορετική λύση.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής βήμα – βήμα:

Burritos με κιμά και κόκκινα φασόλια 4
Burritos με κιμά και κόκκινα φασόλια 5
Burritos με κιμά και κόκκινα φασόλια 6
Burritos με κιμά και κόκκινα φασόλια 7
Burritos με κιμά και κόκκινα φασόλια 1
Burritos με κιμά και κόκκινα φασόλια 2

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

Παρακάτω θα βρείτε και μια κάρτα με τα υλικά και τα βασικά βήματα της συνταγής. Μπορείτε να την εκτυπώσετε και να την κρατήσετε στο ντοσιέ των συνταγών σας.

κάρτα μπουρίτος

Κείμενο: EveryWomangr
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες συνταγές, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: