Γλυκό Φθινοπωρινό Στεφάνι

Γλυκό Φθινοπωρινό Στεφάνι

Τα στεφάνια είναι πάντοτε μια εύκολη και εντυπωσιακή διακοσμητική λύση για όλες τις γωνιές του σπιτιού. Ομορφαίνουν το χώρο μας είτε αν στολίζουν το τζάκι, ή έναν τοίχο στη θέση κάποιο πίνακα, είτε την εξώπορτα καλωσορίζοντάς μας κεφάτα κάθε φορά που επιστρέφουμε στο σπίτι. Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια ιδέα για ένα διαφορετικό φθινοπωρινό στεφάνι, που δεν είναι φτιαγμένο από λουλούδια αλλά από γλυκίσματα.

Γλυκό Φθινοπωρινό Στεφάνι

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

  • βάση για στεφάνι (το μέγεθος και το υλικό της βάσης δεν έχουν σημασία, επιλέγουμε ό,τι ταιριάζει καλύτερα στο χώρο και τις προτιμήσεις μας)
  • σοκολάτες σε μίνι μέγεθος
  • καραμέλες (τουλάχιστον τρία διαφορετικά είδη, με περιτυλίγματα στα χρώματα του φθινοπώρου όπως καφέ, πορτοκαλί, μουσταρδί, λαδί και κίτρινο)
  • λεπτή κορδέλα ή σπάγκο
  • υφασμάτινα φύλλα κισσού
  • πιστόλι σιλικόνης, ψαλίδι
  • προεραιτικά: φαρδιά χρυσή κορδέλα
Γλυκό Φθινοπωρινό Στεφάνι
Γλυκό Φθινοπωρινό Στεφάνι

Μέθοδος

Δένουμε τη λεπτή κορδέλα (ή το σπάγκο) σε κάποιο σημείο της βάσης έτσι ώστε να μπορούμε να κρεμάσουμε το στεφάνι μας όταν είναι έτοιμο.

Ξεχωρίζουμε τις σοκολάτες και τις καραμέλες μας ανά είδος και χρώμα.

Παίρνουμε μια σοκολάτα, ρίχνουμε μια μικρή σταγόνα σιλικόνης στο πίσω μέρος (προσεκτικά γιατί καίει) και την κολλάμε στη βάση μας. Συνεχίζουμε να κολλάμε και άλλες σοκολάτες του ίδιου τύπου και χρώματος γύρω από το στεφάνι αφήνοντας κενά.

Στη συνέχεια κάνουμε ακριβώς το ίδιο με το επόμενο είδος σοκολάτας.

Τέλος, κολλάμε τις καραμέλες πάντοτε ανά χρώμα και πάντοτε φροντίζοντας να έχουν παρόμοιες αποστάσεις μεταξύ τους.  

Φροντίζουμε να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, έχοντας μοιράσει αναλόγως τα γλυκίσματα διαφορετικού τύπου και χρώματος γύρω από το στεφάνι.

Με το ψαλίδι μας, κόβουμε τα κοτσανάκια από τα φύλλα κισσού και μετά πάλι με μια σταγόνα σιλικόνης στο πίσω μέρος τα κολλάμε γύρω από το στεφάνι. Και πάλι φροντίζουμε να έχουμε ομοιομορφία, κολλώντας τα σε διαφορετικά σημεία και ύψη του στεφανιού έτσι ώστε να του δώσουμε διάσταση και όγκο, καλύπτοντας ταυτόχρονα πιθανά κενά ανάμεσα στις καραμέλες και τις σοκολάτες.

Όταν το στεφάνι μας έχει καλυφθεί τελείως, παίρνουμε μια φαρδιά, χρυσή κορδέλα και κάνουμε έναν όμορφο, εντυπωσιακό φιόγκο είτε στην κορφή είτε στη βάση του.

Γλυκό Φθινοπωρινό Στεφάνι

Το φθινοπωρινό στεφάνι μας είναι έτοιμο να χαρίσει γλυκά χαμόγελα σε όποιον το δει!

Προσοχή όμως, για να μην λιώσουν τα γλυκάκια μας, δεν πρέπει να το κρεμάσουμε σε κάποιο σημείο που το βλέπει ο ήλιος ή το επηρεάζει η ζέστη (π.χ. πάνω από κάποιο καλοριφέρ).

Ιδέα

Ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία αλλά αλλάζοντας τα χρώματα από τις καραμέλες ή τις σοκολάτες που θα χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να φτιάξουμε ένα Χριστουγεννιάτικο στεφάνι (κόκκινο, άσπρο, πράσινο, χρυσό, ασημί) ή ένα καλοκαιρινό στεφάνι (γαλάζιο, μπλε, άσπρο).

Γλυκό Φθινοπωρινό Στεφάνι

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: