Γιορτινές Κολοκύθες

Γιορτινές Κολοκύθες

Αυτές τις μέρες μοιάζει να έχει γεμίσει ο τόπος με κολοκύθες, φρέσκιες και πλαστικές – έτοιμες για φάγωμα ή στόλισμα, σίγουρα πάντως έτοιμες να μας βοηθήσουν να γιορτάσουμε την άφιξη του φθινοπώρου. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας τρεις εύκολους και διαφορετικούς τρόπους που μπορούμε να διακοσμήσουμε μια κολοκύθα έτσι ώστε να δώσουμε έναν υπέροχο φθινοπωρινό αέρα στο σπίτι μας.

Γιορτινές Κολοκύθες

Η κολοκύθα του Χέλογουϊν

Υλικά

μία κολοκύθα (για τη συγκεκριμένη κατασκευή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε μια αληθινή είτε μια διακοσμητική κολοκύθα)

  • λευκή ακρυλική μπογιά
  • εκτυπωμένα σχέδια
  • πινέλο, ψαλίδι, κόλλα
Γιορτινές Κολοκύθες

Χρησιμοποιώντας ένα φαρδύ πινέλο, βάφουμε την κολοκύθα μας λευκή και την αφήνουμε να στεγνώσει τελείως.

Διαλέγουμε από το διαδίκτυο μερικά σχέδια σε μαύρο χρώμα και τα εκτυπώνουμε. Προτιμάμε σχεδιάκια που είναι σχετικά με το Χέλογουϊν όπως φαντάσματα, σκελετούς, μάγισσες, γάτες, αράχνες κτλ.

Κόβουμε προσεκτικά τα εκτυπωμένα σχέδια με το ψαλίδι μας.

Αφού η κολοκύθα μας έχει στεγνώσει τελείως, τη στολίζουμε με τις μαγισσούλες, νυχτερίδες, φαντάσματα και μαγικά φίλτρα που έχουμε κόψει.

*όσο πιο κοντά το ένα στο άλλο κολλήσουμε τα σχέδιά μας, τόσο πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα θα έχουμε.

Γιορτινές Κολοκύθες

Η κολοκύθα ντόνατ

Υλικά

  • μία κολοκύθα (και πάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε μια αληθινή είτε μια διακοσμητική κολοκύθα)
  • ακρυλικές μπογιές σε διάφορα χρώματα
  • μολύβι, πινέλο
Γιορτινές Κολοκύθες

Με ένα μολύβι ζωγραφίζουμε μια μακριά καμπυλωτή γραμμή γύρω από την κολοκύθα μας. Ουσιαστικά πρόκειται για το γλάσο του ντόνατ, οπότε φροντίζουμε η γραμμή μας να είναι πιο κοντά στην κορυφή της κολοκύθας.

Και πάλι με το μολύβι, ζωγραφίζουμε ένα δακτύλιο γύρω από το κοτσάνι της κολοκύθας.

Με ένα πινέλο χρωματίζουμε το κάτω μέρος της κολοκύθας. Διαλέγουμε ένα χρώμα που μοιάζει με το ζυμάρι του ντόνατ – ένα πολύ ελαφρύ ροδακινί για παράδειγμα.

Αφήνουμε την κολοκύθα να στεγνώσει ανάποδα και στη συνέχεια, με το ίδιο χρώμα, χρωματίζουμε το κοτσάνι και το δακτύλιο γύρω από αυτό.

Όταν το χρώμα μας έχει στεγνώσει τελείως, χρωματίζουμε την υπόλοιπη κολοκύθα με ένα ροζ χρώμα.

*Αν θέλουμε το ντόνατ μας να έχει γλάσο σοκολάτας, τότε χρησιμοποιούμε ένα καφέ-σοκολατί χρώμα αντί για ροζ.

Όταν και η ροζ επιφάνεια έχει στεγνώσει, με ένα λεπτό πινελάκι προσθέτουμε μικρές γραμμούλες πάνω στο ροζ τμήμα, σε διάφορα χρώματα και προς διάφορες κατευθύνσεις. Αυτές είναι οι καραμελένιες τρουφίτσες του ντόνατ μας.

Γιορτινές Κολοκύθες

Ένα πολυτελές βάζο από κολοκύθα

Υλικά

  • μια κολοκύθα (αυτή τη φορά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο αληθινή)
  • ακρυλικό χρώμα σε κάποια μεταλλική απόχρωση
  • μαχαίρι, κουτάλι, πινέλο
  • ένα φυτό με πράσινα φύλλα σε γλαστράκι
Γιορτινές Κολοκύθες

Με ένα  μαχαίρι κόβουμε το πάνω μέρος της κολοκύθας μας γύρω από το κοτσάνι και το απομακρύνουμε. Φροντίζουμε το άνοιγμα που θα έχει η κολοκύθα στην κορυφή να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει το γλαστράκι που έχουμε επιλέξει.

Με ένα κουτάλι αφαιρούμε όλα τα σποράκια και τις ίνες από το εσωτερικό της κολοκύθας.

Με ένα φαρδύ πινέλο και ακρυλικό χρώμα, χρωματίζουμε ολόκληρη την επιφάνεια της κολοκύθας. Προτιμάμε κάποια μεταλλική απόχρωση – ασημί, χρυσό ή ροζ-χρυσό.

Αν χρειαστεί περνάμε και δεύτερο χέρι χρώματος.

Αφήνουμε το χρώμα να στεγνώσει τελείως και τοποθετούμε το γλααστράκι στο άνοιγμα.

*επειδή πρόκειται για φρέσκια κολοκύθα πρέπει να την ελέγχουμε καθημερινά γιατί κάποια στιγμή και με την υγρασία του φυτού, θα χαλάσει.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες χειροτεχνίες, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: