Γευστική Μανιταρόσουπα

Είμαι μεγάλος φαν των μανιταριών, τα προσθέτω σε όσες περισσότερες συνταγές μπορώ και ποτέ δε με απογοητεύουν. Αν σας αρέσουν κι εσάς τα μανιτάρια, τότε σίγουρα θα λατρέψετε τη συνταγή που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα. Πρόκειται για μια σούπερ γευστική μανιταρόσουπα που μπορεί να είναι κυρίως πιάτο ή το πρώτο πιάτο ενός πιο επίσημου γεύματος.

Γευστική Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα

4 μερίδες – 300 θερμίδες η μερίδα

Υλικά

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κύβος Κνορ
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο άνηθο
  • 1 κούπα γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση όχι αραιή)
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό ή μισή κούπα φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
Γευστική Μανιταρόσουπα

Μέθοδος

Συγκεντρώνουμε και προετοιμάζουμε τα υλικά μας.

Σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε δύο κούπες νερό, τον κύβο Κνορ, τον άνηθο και τη σάλτσα σόγιας αν χρησιμοποιούμε.

Μειώνουμε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό και σιγοβράζουμε  με το καπάκι κλειστό, για περίπου 15 λεπτά.

Σ’ ένα μπολ, χτυπάμε το γάλα με το αλεύρι ώστε ν’ αναμειχθούν καλά και το αλεύρι να μην έχει «κομπάκια».

Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος στην κατσαρόλα μας και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 15 ακόμα λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.

*Το αλεύρι μπορεί να κάνει τη σούπα μας να κολλήσει, γι’ αυτό πρέπει να έχουμε το νου μας.

**Αν δούμε ότι η σούπα μας γίνεται πολύ πηχτή με το αλεύρι, προσθέτουμε μισή με μία κούπα νερό και συνεχίζουμε να τη σιγοβράζουμε ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε τη σούπα μας 4-5 λεπτά ακόμα, μέχρι η κρέμα γάλακτος να έχει ζεσταθεί και η σούπα μας να έχει αποκτήσει μια βελούδινη υφή.

Γευστική Μανιταρόσουπα

Πρόταση

Σερβίρουμε με σοταρισμένα μανιτάρια βουτύρου και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες συνταγές, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: