Σήμερα θα μαγειρέψουμε μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για γεμιστά μανιτάρια με πράσο και τυρί κρέμα. Τα γεμιστά μανιτάρια είναι πολύ γευστικά και απολαυστικά – δυστυχώς οι φωτογραφίες τα αδικούν – και μπορούν να σερβιριστούν σαν ορεκτικό, συνοδευτικό κυρίως γεύματος ή ακόμη και σαν μεζές για ούζο.
Υλικά
• 4 μεγάλα μανιτάρια, καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα
• 2 μεγάλα πράσα, κομμένα σε ροδέλες
• 4 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κομμάτια
• 4 κ.γλ. τυρί κρέμα
• 4 κ.γλ. τριμμένο, μαλακό τυρί (ένταμ, γκούντα ή μοτσαρέλα)
• 4 κ.γλ. τριμμένη φρυγανιά
• Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
• Αλάτι και πιπέρι
Θα χρειαστούμε επίσης 1 μπολ, 1 τηγάνι και ένα ταψί.

Μέθοδος
Αφαιρούμε από τα καθαρισμένα μανιτάρια τα κοτσάνια και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Σοτάρουμε τα πράσα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μπέικον και τα κομμένα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά μας να κρυώσουν λίγο.
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά. Αναμειγνύουμε ώστε όλα τα υλικά μας να ενσωματωθούν με το τυρί κρέμα.
Γεμίζουμε με ένα μεγάλο κουτάλι τα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη φρυγανιά και ραντίζουμε ελαφρώς με το ελαιόλαδο.
Με τις παραπάνω ποσότητες μπορείτε να φτιάξετε 4 γεμιστά μανιτάρια. Αν επιθυμείτε να ψήσετε περισσότερα μανιτάρια, μπορείτε να αυξήσετε αναλογικά τις ποσότητες. Αν είστε λάτρης του πράσου, μπορείτε να προσθέσετε λίγο παραπάνω από την προτεινόμενη ποσότητα.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο σας, υπολογίζω όμως ότι 15 – 20 λεπτά ψήσιμο στους 200 βαθμούς Κελσίου είναι αρκετά. Πριν βγάλετε τα γεμιστά μανιτάρια από το φούρνο, βεβαιωθείτε ότι η φρυγανιά έχει χρυσαφίσει και ότι τα μανιτάρια είναι μαλακά.
Μπορείτε να τελειώσετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο για χρώμα και φρεσκάδα. Τα γεμιστά μανιτάρια με τυρί κρέμα είναι πάρα πολύ νόστιμα και σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
Παρακάτω θα βρείτε και μια κάρτα με τα υλικά και τα βασικά βήματα της συνταγής. Μπορείτε να την εκτυπώσετε και να την κρατήσετε στο ντοσιέ των συνταγών σας.

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr
Για περισσότερες συνταγές, δες εhttps://everywoman.gr/spiti/syntages/δώ
Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.
Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.