fbpx

Γεμιστά αυγά με τυρί κρέμα

Γεμιστά αυγά

Να μια ωραία ιδέα να αξιοποιήσουμε όλα τα αυγά που θα περισσέψουν από το πασχαλινό τραπέζι. Μπορούμε να φτιάξουμε γεμιστά αυγά, για μια πιο πρωτότυπη και γευστική παρουσίαση!

Γεμιστά αυγά

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 αυγά
  • Τυρί κρέμα
  • Μαγιονέζα
  • Μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 8 μισά ή 4 ολόκληρα καρύδια (προαιρετικά)

Βράζουμε τα αυγά μας ώστε να είναι σφιχτά.

Μόλις κρυώσουν, σπάμε το κέλυφος ελαφρώς και τα αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε δροσερό νερό βρύσης ώστε να μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε ευκολότερα.

Ξεφλουδίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στη μέση.

Αφαιρούμε όλους τους κρόκους και τους βάζουμε σε ένα βαθύ μπωλ.

Λιώνουμε τους κρόκους καλά με ένα πιρουνάκι ώστε να αποκτήσουν τη μορφή αλοιφής.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, μαγιονέζα και ελάχιστη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και  ανακατεύουμε καλά ώστε να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη αλοιφή.

Γεμιστά αυγά

Η αναλογία κρέμας τυριού και μαγιονέζας που χρησιμοποιούμε εξαρτάται καθαρά από την προτίμηση μας. Στην οικογένεια μου αγαπάμε πολύ το τυρί κρέμα οπότε οι αναλογιές που χρησιμοποιώ για ένα αυγό κομμένο στα 2 είναι: 1 κρόκος, ½ κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα, 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα τυρί και μια μυτούλα από το κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα.

Γεμιστά αυγά
Γεμιστά αυγά
everywomangr banner συνταγές

Κείμενο: Μαργαρίτα Κ.
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: