Γευστικές πίτες με Κατίκι Δομοκού

Γευστικές πίτες με Κατίκι Δομοκού

Το Κατίκι Δομοκού είναι ένα από τα αγαπημένα μου τυριά! Το χρησιμοποιώ σε σαλάτες αντί για τυρί φέτα, σε τοστάκια αντί για φέτες τυριών, στα μακαρόνια… Δοκίμασα λοιπόν να φτιάξω μερικές πίτες γεμιστές με Κατίκι Δομοκού και σάλτσες και αλοιφές και πιστέψτε με είναι πολύ γευστικές και πρωτότυπες. Μπορείτε να φτιάξετε και πιτάκια, που είναι ιδανικά για έναν μπουφέ που θέλουμε να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας, χωρίς να χρειαστεί να παιδευτούμε πολύ!

Γευστικές πίτες με Κατίκι Δομοκού

Υλικά

  • Κατίκι Δομοκού
  • Έτοιμη σφολιάτα (2 φύλλα για περίπου 12 πιτάκια)
  • Σάλτσες ή/και αλοιφές όπως πέστο, άλειμμα πιπεριάς, chutney κρεμμυδιών κλπ.
  • Λίγο γάλα

(δεν αναγράφω συγκεκριμένες ποσότητες γιατί εξαρτάται καθαρά από εσάς πως θέλετε να ετοιμάσετε το φαγητό σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ποσότητες ανάλογα με τα υλικά που έχετε στο σπίτι, τις προτιμήσεις της οικογένειας ή τον αριθμό των καλεσμένων σας)

Μέθοδος

Αφήνουμε τα φύλλα σφολιάτας να ξεπαγώσουν πολύ καλά. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε στον πάγκο της κουζίνας ελάχιστο αλεύρι ή χρησιμοποιούμε τα πλαστικά φύλλα της συσκευασίας για να μην κολλήσει η σφολιάτα στον πάγκο.

Γευστικές πίτες με Κατίκι Δομοκού

Αρχικά θα χρησιμοποιήσουμε το ένα φύλλο. Χωρίζουμε νοητά το φύλλο σε οκτώ μέρη και στο κέντρο κάθε «νοητού κομματιού» τοποθετούμε λίγη ποσότητα τυριού. Πάνω από το Κατίκι Δομοκού, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ποσότητα σάλτσας ή αλοιφής ή ακόμη και επιπλέον τριμμένο τυρί που λιώνει (όπως ένταμ ή γκούντα).

Τελειώνοντας θα πρέπει να έχουμε δημιουργήσει οκτώ βουναλάκια με τυρί και toppings της αρεσκείας μας. Γύρω από το κάθε βουναλάκι γέμισης κόβουμε με το μαχαίρι τα περιθώρια κάθε πίτας και αλείφουμε με το ειδικό βουρτσάκι μαγειρικής λίγο γάλα. Το γάλα θα βοηθήσει το φύλλο να κολλήσει και να κλείσουν όμορφα οι πίτες μας.

Γευστικές πίτες με Κατίκι Δομοκού

Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο πάνω στο πρώτο (με τις γεμίσεις) ώστε να καλύψει τελείως τη βάση.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε γύρω από τις γεμίσεις στις γραμμές που ορίσαμε νωρίτερα και πιέζουμε με ένα πιρουνάκι ώστε τα πιτάκια να κλείσουν καλά. Σε κάθε πιτάκι κάνουμε μερικές τρυπούλες στο πάνω μέρος για να ψηθεί η γέμιση. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με γάλα – κι αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο σουσαμάκι.

Μεταφέρουμε τις πίτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα (αφήνουμε λίγη απόσταση μεταξύ τους) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο της σφολιάτας.

Οι πίτες μας είναι έτοιμες! Αφήνουμε όμως να κρυώσουν λιγάκι πριν τις απολαύσουμε για να μην καούμε από το ζεστό τυρί. Αποτελούν το ιδανικό σνακ για τη δουλειά, αφού έχουν έντονη γεύση και είναι χορταστικές.

Γευστικές πίτες με Κατίκι Δομοκού

Το post δεν είναι χορηγούμενο ούτε διαφημιστικό.

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: