Φθινοπωρινή τάρτα με αχλάδι

Φθινοπωρινή τάρτα με αχλάδι

Τώρα που ο καιρός δροσίζει σιγά σιγά και ξεκινάμε να απολαμβάνουμε πάλι ζεστά ροφήματα, τι καλύτερο να τα συνοδεύσουμε με μια απολαυστική τάρτα; Ένας αγαπημένος μου συνδυασμός είναι το αχλάδι με το αμύγδαλο, οπότε στην τάρτα που θα ετοιμάσουμε πρωταγωνιστεί αυτός ο συνδυασμός. Για ευκολία θα την ετοιμάσουμε με έτοιμο φύλλο κρούστας για γλυκά. Για πάμε να ξεκινήσουμε λοιπόν.

Φθινοπωρινή τάρτα με αχλάδι


Υλικά για μικρή τάρτα 6 ατόμων

Ζύμη

  • Λίγο αλεύρι για να ανοίξουμε το φύλλο
  • 400γρ φύλλο κρούστας για ζαχαροπλαστική

Γέμιση

  • 100γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ ζάχαρη
  • 100γρ αμυγδαλόψιχα
  • 3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό 
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 2 – 3 ώριμα και γλυκά αχλάδια

Σερβίρισμα

  • 1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη 
  • λίγο αμύγδαλο φιλέ
Φθινοπωρινή τάρτα με αχλάδι

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς ή στους 160 βαθμούς σε φούρνο με αέρα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα τάρτας.

Για να ανοίξουμε το φύλλο πασπαλίζουμε ελαφρά μια επιφάνεια εργασίας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε απαλά το φύλλο. Αν αγοράσουμε φύλλο που δε χρειάζεται επιπλέον άνοιγμα, παραλείπουμε αυτό το βήμα.

Στρώνουμε τη φόρμα με το φύλλο μας πιέζοντας απαλά στη βάση και τις άκρες και στη συνέχεια κόβουμε το φύλλο που περισσεύει. 

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά για να παγώσει πάλι λίγο το φύλλο μας.

Φθινοπωρινή τάρτα με αχλάδι

Ετοιμάζουμε τη γέμιση βάζοντας το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεσαίο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.

Ξεφλουδίζουμε και καθαρίζουμε από το κέντρο τα αχλάδια και τα κόβουμε σε ομοιόμορφες φετούλες.

Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και προσθέτουμε τη γέμιση, απλώνοντας ομοιόμορφα. 

Στρώνουμε τις φέτες αχλαδιού πάνω από τη γέμιση.

Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 40 με 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο και η γέμιση να φουσκώσει και να γίνει χρυσή και σπογγώδης γύρω από τα αχλάδια.

Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν τη βγάλουμε προσεκτικά από τη φόρμα.

Για να  σερβίρουμε, πασπαλίζουμε τις άκρες της ζύμης με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλο φιλέ.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Φθινοπωρινή τάρτα με αχλάδι

Κείμενο: Μαργαρίτα Κ.
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: