Φροντίδα και υγιεινή στις διακοπές: Μαγιό και πετσέτες

Φροντίδα και υγιεινή στις διακοπές: Μαγιό και πετσέτες

Στις διακοπές καμιά μας δεν έχει διάθεση να ασχολείται με την καθαριότητα ή το πλύσιμο των ρούχων, σωστά; Παρόλ’ αυτά, υπάρχουν μερικά πράγματα που καλό είναι να έχουμε στο νου μας, ώστε να αποφύγουμε τυχόν… διακοποπαρατράγουδα! Κι αυτά είναι φυσικά η φροντίδα και η υγιεινή των αγαπημένων μας μαγιό και πετσετών παραλίας.

Καθαριότητα μαγιό

Τα μαγιό μας ταλαιπωρούνται πολύ περισσότερο απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε! Η συνεχής επαφή με το θαλασσινό νερό, το νερό της πισίνας (χλώριο), την άμμο και τα αντιηλιακά επιβάλλουν τον καθαρισμό των μαγιό μετά από κάθε εξόρμηση στην παραλία. Επειδή όμως δεν είναι πάντα δυνατόν να πλύνουμε τα μαγιουδάκια μας στο πλυντήριο, μπορούμε να τα ξεπλύνουμε πολύ καλά με νερό βρύσης και μετά να τα βυθίσουμε σε αραιό σαπουνόνερο στον νιπτήρα του ξενοδοχείου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο αφρόλουτρο ή σαπούνι για να δημιουργήσουμε το σαπουνόνερο. Αφήνουμε για λίγη ώρα και ξεβγάζουμε πολύ σχολαστικά. Στύβουμε καλά και απλώνουμε τα μαγιό μας ώστε να στεγνώσουν φυσικά κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο.

Φροντίδα και υγιεινή στις διακοπές: Μαγιό και πετσέτες

 Πετσέτες θαλάσσης

Οι πετσέτες θαλάσσης τραβούν κι αυτές τα πάνδεινα παρέα με τα μαγιό! Η ιδανική χρήση τους είναι να τις τοποθετούμε πάντοτε από την ίδια πλευρά πάνω στην ψάθα ή την ξαπλώστρα, ώστε να μην έρχεται το σώμα μας σε επαφή με άμμο, βακτήρια κλπ. Εναλλακτικά, μπορούμε να έχουμε μαζί μας ένα παλιό παρεό, το οποίο θα στρώνουμε κάτω από την πετσέτα. Κατά την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο, τινάζουμε πολύ καλά την πετσέτα μας και την απλώνουμε ώστε να στεγνώσει εντελώς πριν την επόμενη χρήση της. Αν οι διακοπές μας κρατούν πολλές μέρες, θα πρέπει να πακετάρουμε παραπάνω πετσέτες, ώστε να μπορούμε να τις αλλάζουμε ή να τις πλένουμε συχνά.

Οι πετσέτες θαλάσσης είναι προτιμότερο να μην μοιράζονται, αλλά κάθε μέλος της οικογένειας να χρησιμοποιεί τη δική του.

Λοιπά αξεσουάρ παραλίας

Η συχνή καθαριότητα των αξεσουάρ της παραλίας είναι κάτι που δεν πρέπει να παραβλέπουμε. Οι σαγιονάρες μας (κυρίως οι πλαστικές) μπορούν να πλένονται συχνά με λίγο σαπούνι και νερό για την αποφυγή μυκητών στα πόδια. Η τσάντα παραλίας καλό είναι να τινάζεται καθημερινά και να στεγνώνει πριν την επόμενη χρήση της. Οι ψάθες καλό είναι να τινάζονται καλά και να αερίζονται μετά από κάθε χρήση. Μια επιπλέον πετσέτα για τα μαλλιά είναι πολύ εξυπηρετική και καθαρίζεται πολύ εύκολα.


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: