Φιλέτο ψάρι με επικάλυψη από φιστίκια Αιγίνης

Φιλέτο ψαριού με επικάλυψη από φιστίκια Αιγίνης

Αν και πολλές από εμάς δεν αγαπούμε ιδιαίτερα το ψάρι, υπάρχουν κάποιες συνταγές που καταφέρνουν να γίνουν οι αγαπημένες μας. Μια τέτοια συνταγή θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα. Πρόκειται για ένα υγιεινό και κυρίως νόστιμο πιάτο, το οποίο θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Ναι! Κι ας είναι ψάρι! Και συνδυασμένο με την υπέροχη και δροσερή  σαλάτα  με κινόα και σπανάκι έχουμε ένα πλήρες, ελαφρύ γεύμα με καταπληκτική γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Φιλέτο ψαριού με επικάλυψη από φιστίκια Αιγίνης και κινόα με σπανάκι

(4 μερίδες, 400 θερμίδες η μερίδα)

Φιλέτο ψαριού με επικάλυψη από φιστίκια Αιγίνης

Υλικά

για την κινόα
  • 1 κούπα κινόα
  • 4 κούπες σπανάκι, τα φύλλα μόνο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
για το ψάρι
  • 4 φιλέτα άσπρο ψάρι (π.χ. μπακαλιάρος, γλώσσα)
  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • ¼ της κούπας τριμμένη φρυγανιά
  • ¼ της κούπας φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα
  • αλάτι, πιπέρι
Φιλέτο ψαριού με επικάλυψη από φιστίκια Αιγίνης

Μέθοδος

για την κινόα

Ξεπλένουμε την κινόα με άφθονο κρύο νερό και τη βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με δύο κούπες νερό.

Όταν αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μικρότερη ρύθμιση και σιγοβράζουμε με το καπάκι στην κατσαρόλα μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό, για περίπου 15 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα βάζουμε την κινόα και την αφρατεύουμε με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε το σπανάκι, το χυμό λεμονιού, το λάδι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Φιλέτο ψαριού με επικάλυψη από φιστίκια Αιγίνης
για το ψάρι

Σ’ ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε την τριμμένη φρυγανιά με τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα ψαριού μας.

Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι πάνω σε κάθε φιλέτο και το απλώνουμε με ένα πινέλο ώστε να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνειά του.

Πασπαλίζουμε το μείγμα με τα φιστίκια και τη φρυγανιά στα φιλέτα μας και πιέζουμε  απαλά για να είμαστε σίγουρες ότι έχει κολλήσει στο ψάρι.

Ψήνουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί, στους 190 βαθμούς για περίπου 30 με 40 λεπτά, μέχρι τα φιλέτα μας να έχουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Φιλέτο ψαριού με επικάλυψη από φιστίκια Αιγίνης

Πρόταση

Όταν βράζουμε την κινόα, αντί για νερό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζωμό λαχανικών, για ακόμα καλύτερη γεύση.

everywomangr banner συνταγές

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξ.
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: