Το πιάτο που θα σας προτείνω σήμερα είναι μια πολύ καλή λύση όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε κάτι πεντανόστιμο που χρειάζεται ελάχιστο χρόνο ψησίματος. Ετοιμάζεται εξ’ ολοκλήρου με ένα απλό σοτάρισμα – ή αν χρησιμοποιούμε wok με τη μέθοδο stir-fry, δηλαδή χρησιμοποιώντας μικρή ποσότητα λαδιού σε υψηλή θερμοκρασία. Εύκολα και γρήγορα τα φιλετάκια μας δηλαδή και μια διαφορετική πρόταση για να μαγειρέψουμε γαλοπούλα. Τι λέτε, θα το δοκιμάσετε;
Φιλετάκια γαλοπούλας με λεμόνι και λαχανικά
(4 μερίδες, περίπου 350 θερμίδες η μερίδα)
Υλικά
- ½ κούπα λευκό κρασί
- 1 μεγάλο λεμόνι
- 2+1 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 500 γραμμάρια φιλέτο γαλοπούλας (στήθος)
- 500 γραμμάρια κολοκυθάκια
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
- 350 γραμμάρια καλαμπόκι baby (σε κονσέρβα)
- φρέσκος μαϊντανός
Μέθοδος
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε λωρίδες περίπου 3 εκατοστών.
Σε ένα μπολ (κατά προτίμηση με καπάκι), βάζουμε το κρασί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε τις λωρίδες γαλοπούλας στο μείγμα και βάζουμε το καπάκι στο μπολ (αν δεν έχει καπάκι το μπολ μας το καλύπτουμε με μεμβράνη).
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και μαρινάρουμε τη γαλοπούλα για μισή με μία ώρα.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα κολοκύθια σε χοντρές ροδέλες, την πιπεριά σε λεπτές και μακριές λωρίδες και ξεπλένουμε το καλαμπόκι πολύ καλά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την τελευταία κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κολοκύθι, την πιπεριά και το καλαμπόκι.
Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
Απομακρύνουμε τα λαχανικά από το τηγάνι.
Βγάζουμε τις λωρίδες γαλοπούλας από τη μαρινάδα (δεν πετάμε τη μαρινάδα) και τις σοτάρουμε στο τηγάνι που είχαμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, περίπου 5 με 7 λεπτά.
Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από τη γαλοπούλα και μαγειρεύουμε μέχρι τα φιλετάκια μας μέχρι να είναι τρυφερά όταν τα τσιμπάμε με το πιρούνι – περίπου 5 λεπτά ακόμα.
Βάζουμε τα λαχανικά πίσω στο τηγάνι με τη γαλοπούλα, ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά.
Γαρνίρουμε με χοντροκομμένο μαϊντανό και λεπτές φέτες λεμονιού.
Πρόταση
Σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό και συνοδεύουμε με ρυζάκι.
Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr
Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.
Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.