Εύκολο καθάρισμα μπανιέρας

Εύκολο καθάρισμα μπανιέρας

Ναι, καλά διαβάσατε τις λέξεις «εύκολο» και «καθάρισμα μπανιέρας» στην ίδια πρόταση και όχι, δεν τρελάθηκα, τουλάχιστον όχι ακόμα! Αν και όταν δοκίμασα για πρώτη φορά το κόλπο που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα, τρελάθηκα… από τη χαρά μου. Η μοναδική καλύτερη λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι μια μπανιέρα που βγάζει χεράκια και καθαρίζεται μόνη της, αλλά η δική μου είναι μια κακομαθημένη γαϊδούρα οπότε ο κλήρος πέφτει σ’ εμένα να την καθαρίσω.

Το «κόλπο» που δοκίμασα λοιπόν ήταν ότι χρησιμοποίησα μια σκούπα αντί για τα κλασσικά σφουγγαράκια και βούρτσες. Μια απλή σκούπα για το πάτωμα, ξέρετε, αυτές με το κοντάρι και τις μαλακές, συνθετικές τρίχες όχι αυτές που μοιάζουν με άχυρα (και συνήθως διαλύονται).

Βέβαια, χρησιμοποίησα μια καινούρια σκούπα που είχα στο σπίτι η οποία είναι πλέον μόνο γι’ αυτή τη δουλειά και το ίδιο συμβουλεύω να κάνετε κι εσείς. Δε νομίζω ότι θα είχα τα ίδια αποτελέσματα αν η σκούπα ήταν βρώμικη!

Με τη μαγική μου σκούπα λοιπόν, τελείωσα το καθάρισμα πολύ πιο γρήγορα και κυρίως χωρίς να με πιάσουν τα γόνατά μου, η μέση μου, οι αγκώνες μου κτλ. κτλ. απλούστατα γιατί το μακρύ κοντάρι της με διευκόλυνε και δε χρειάζονταν να σκύψω ή να βάλω περισσότερη δύναμη στα χέρια μου.

Γενικά προσπαθώ να διατηρώ τη μπανιέρα μου καθαρή, έτσι δεν είχα ν’ αντιμετωπίσω επίμονα σημάδια και λεκέδες. Έβρεξα τη μπανιέρα με χλιαρό νερό και μετά έριξα λίγο υγρό πιάτων (όπως κάνω συνήθως). Μόνο που αυτή τη φορά δε χρειάστηκε να γίνω Σταχτοπούτα να πέσω στα γόνατα και ν’ αρχίσω να τρίβω με μανία. Στάθηκα σαν κυρία όρθια έξω από τη μπανιέρα και με μερικές απλές κινήσεις η σκούπα έκανε όλη τη δουλειά αντί για μένα. Όταν τελείωσα, ξέπλυνα τη μπανιέρα με κρύο νερό (εντάξει, το παραδέχομαι, φίλησα και τη σκούπα!)

Εύκολο καθάρισμα μπανιέρας

Extra tips για καθάρισμα μπανιέρας

Επίμονοι λεκέδες

Σε περίπτωση που η μπανιέρα μας έχει κάποιο σημάδι από σκουριά ή κάποιο λεκέ από υπολείμματα, πριν από το υγρό πιάτων, μπορούμε να εφαρμόσουμε τοπικά μια πάστα που θα φτιάξουμε με λίγη μαγειρική σόδα και νερό. Αφήνουμε την πάστα να δράσει για κάποια ώρα ή ώρες (ανάλογα το λεκέ) πριν προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που είναι η χρήση του υγρού πιάτων.

Βουλωμένο σιφόνι

Αν το σιφόνι της μπανιέρας μας μοιάζει να καθυστερεί, ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και στη συνέχεια δυο κούπες χλιαρό άσπρο ξύδι. Όταν το μείγμα σταματήσει να αφρίζει, ξεπλένουμε με άφθονο ζεστό νερό.

Πλακάκια μπανιέρας

Αν έχουμε σκοπό να καθαρίσουμε και τα πλακάκια που βρίσκονται πάνω και γύρω από τη μπανιέρα, ξεκινάμε με τα πλακάκια και αφήνουμε τη μπανιέρα για το τέλος.

Βρύση

Όταν ολοκληρώσουμε το καθάρισμα της μπανιέρας μας, γυαλίζουμε τη βρύση, τα χερούλια και τη σχάρα του σιφονιού με ένα στεγνό πανάκι μικροφίμπρας.

*ΠΡΟΣΟΧΗ! Πριν εφαρμόσουμε οποιοδήποτε καινούριο καθαριστικό στη μπανιέρα μας, το δοκιμάζουμε σε μια μικρή επιφάνειά της για να βεβαιωθούμε ότι δε θα προκαλέσουμε κάποια ζημιά. Μερικές μπανιέρες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες, γι’ αυτό καλύτερα να είμαστε προσεκτικές πριν εισάγουμε μια καινούρια ρουτίνα καθαρίσματος στο πρόγραμμά μας.

Εύκολο καθάρισμα μπανιέρας

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: