Εύκολα σνακς για την παραλία

Εύκολα σνακς για την παραλία2

Θες εύκολα σνακς για την παραλία ή για το ταξίδι των διακοπών; Διάβασε αυτές τις 3 συνταγές!

Ετοιμάζεις βαλίτσες ή κάποια  μονοήμερη απόδραση στη θάλασσα και τον ήλιο; Τότε θα σου είναι χρήσιμα αυτά τα γλυκά σνακς, χωρίς μέλια και σοκολάτες, αλλά εξίσου νόστιμα και ανθεκτικά στη ζέστη!

Εύκολα σνακς για την παραλία - κέικ

Συνταγή 1η – Μικρά κέικ με άρωμα λουλουδιών

Υλικά

  • 250γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 250γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 100 ml ροδόνερο
  • 200ml γάλα
  • 500γρ αλεύρι
  • φόρμες μίας χρήσεως (προαιρετικό)

Μέθοδος

Βήμα 1: Σε ένα μπολ ρίξε το βούτυρο και χτύπα τα με το μίξερ μέχρι να “ασπρίσει”. Έπειτα ρίξε τη ζάχαρη και, μόλις διαλυθεί, ρίξε ένα ένα τα αυγά.

Βήμα 2: Στη συνέχεια στο κάδο του μίξερ πρόσθεσε το αλεύρι, το γάλα και το ροδόνερο μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Βήμα 3: Μοίρασε το μείγμα σε φόρμες και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30′.

Με το μείγμα αυτό θα φτιάξεις περίπου 15 μεγάλα ατομικά κέικ.

Εύκολα σνακς για την παραλία - στικς

Συνταγή 2η – Sticks σοκολάτας ή κανέλας

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (το οποίο έχεις ξεπαγώσει)
  • 200γρ ζάχαρη
  • 100γρ κανέλα
  • 100γρ τρίμμα σοκολάτας

Μέθοδος

Βήμα 1: Πάρε το ένα φύλλο σφολιάτας, άνοιξέ το και άπλωσε πάνω του τρίμματα σοκολάτας και/ή ζάχαρη. Πίεσε με τα χέρια σου ή με ένα πλάστη τα υλικά, ώστε να ενσωματωθούν στο φύλλο. Δίπλωσε το στη μέση και πίεσε ξανά.

Βήμα 2: Κόψε τη σφολιάτα σε παράλληλα σε ορθογώνια, πλάτους περίπου 2cm και στριφογύρισε τα. Σε ένα ταψί βάλε ένα αντικολλητικό χαρτί και βάλε πάνω τα στικς της σφολιάτας.

Βήμα 3: Ψήσε για 20-25′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°.

Βήμα 4: Επανάλαβε την ίδια διαδικασία πασπαλίζοντας με κανέλλα και ζάχαρη αντί για σοκολάτα.

Με το κάθε φύλλο σφολιάτας θα φτιάξεις 30 στικς περίπου.

Tips:

1.        Η υπερβολική ποσότητα κανέλας μπορεί να σου πικρίσει. Εάν σου αρέσει όμως, βάλε αρκετή και μη την φοβηθείς.

2.        Η ζάχαρη καραμελώνει με την υψηλή θερμοκρασία του φούρνου, έτσι θα κάνει πιο τραγανά και πιο γλυκά τα στικς.

3.        Το φύλλο σφολιάτας είναι πολλά φύλλα μαζί ουσιαστικά. Εάν θες να σου φουσκώσουν ακόμα περισσότερο τα στικς δίπλωνε ξανά και ξανά, βάζοντας extra υλικά ανάμεσα στα διπλώματα. Μη ξεχνάς όμως με ένα πλάστη να ανοίγεις ξανά το φύλλο.

4.        Εάν  σου κολλάει το φύλλο σφολιάτας πάνω στο πλάστη βάλε από πάνω μία λαδόκολλα ή μια ζελατίνη – από τη συσκευασία του φύλλου.

Εύκολα σνακς για την παραλία - τηγανίτες

 Συνταγή 3η – σουβλάκια φρούτων με πάνκεϊκς (τηγανίτες)

Υλικά

  • τα αγαπημένα σου φρούτα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (ή βούτυρο λιωμένο)
  • 2 αυγά
  • 500γρ αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 350ml γάλα
  • 60γρ ζάχαρη
  • Ξυλάκια για το «σούβλισμα»

Μέθοδος

Βήμα 1: Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λάδι, τα αυγά και το γάλα.

Βήμα 2: Σε ένα δεύτερο σκεύος ανακάτεψε τα στέρεα υλικά – αλεύρι, ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.

Βήμα 3: Ρίψε τα στέρεα υλικά στο υγρό μείγμα και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 4: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή σε κρεπιέρα) βάλε κουταλίτσες από το μείγμα ώστε να γίνουν πολλά μικρά πανκεϊκάκια. Μετά από 3′ γύρισε τα ώστε να ψηθούν και από την άλλη μεριά.

Βήμα 6: Κόψε τα φρούτα και φτιάξε τα σουβλάκια σου.

Tips:

1.        Προτίμησε φρούτα που να μην είναι παραγινωμένα, γιατί σε αυτά δεν αρέσει ούτε ο ήλιος, ούτε η παραλία!

2.        Επίσης απέφυγε το μήλο και το αχλάδι γιατί όσο περνάει η ώρα θα μαυρίσουν (και όχι από την ηλιοθεραπεία)!

Εύκολα σνακς για την παραλία1

Κείμενο: Σία Τσίπουρα
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες συνταγές, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: