Έξυπνοι τρόποι να αποκτήσουμε πιο ποιοτική ζωή

Έξυπνοι τρόποι να αποκτήσουμε πιο ποιοτική ζωή

Η δύσκολη καθημερινότητά μας, οι αμέτρητες υποχρεώσεις, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι οικονομικές δυσκολίες μας οδηγούν συχνά σε καταστάσεις… χάους! Αισθανόμαστε ότι δεν προλαβαίνουμε να ολοκληρώσουμε καμία εργασία και ότι η ποιότητα της ζωής μας έχει πέσει δραματικά. Τι εννοώ με αυτό; Με απλά λόγια, δεν είμαστε ευχαριστημένες με τίποτα! Φυσικά και είναι απόλυτα λογικό να περνάμε τέτοιες περιόδους – και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αισθανόμαστε άσχημα γι’ αυτό. Η ποιοτική ζωή είναι κάτι που μας απασχολεί όλες, πόσο εύκολο όμως είναι να την αποκτήσουμε;

Με λίγες έξυπνες κινήσεις και θετική διάθεση μπορούμε να νιώσουμε πιο όμορφα, να επαναφέρουμε την ποιότητα στη ζωή μας και να δημιουργήσουμε το αίσθημα της ευημερίας. Άλλωστε, ο πλούτος είναι κάτι σχετικό και εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τις επιλογές και τον τρόπο ζωής μας. Και τι εννοώ με αυτό; Σκέψου έναν μίζερο άνθρωπο που δεν χαίρεται με τίποτα. Όσα χρήματα κι αν βρίσκονται στον τραπεζικό του λογαριασμό δεν έχουν καμία αξία. Σε αντίθεση, κάποιος που χαίρεται τη ζωή και την αντιμετωπίζει με θετική διάθεση (πάντα σε λογικά πλαίσια) είναι πολύ πιο ευτυχισμένος από τον κύριο που ανάφερα παραπάνω. Φυσικά και οι οικονομικές δυσκολίες δεν μπορούν να παραβλεπτούν, όταν όμως υπάρχει θετική διάθεση, οργάνωση και ευγνωμοσύνη, όλα δείχνουν καλύτερα!

Έξυπνοι τρόποι να αποκτήσουμε πιο ποιοτική ζωή

Καθημερινή καθαριότητα

Ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας, της αρμονίας και της ισορροπίας. Λίγα λεπτά καθημερινά αφιερωμένα στην καθαριότητα του σπιτιού αρκούν. Το κρεβάτι μας πρέπει να είναι στρωμένο, ο νεροχύτης καθαρός και τα σκουπίδια πεταμένα. Ένα ακατάστατο σπίτι γεμάτο άσχημες μυρωδιές και βρώμικες επιφάνειες αυτομάτως μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα ή μελαγχολικά.

Οργάνωση σπιτιού

Ένα σπίτι που είναι παραγεμισμένο με αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε είναι δύσκολο να καθαριστεί και να διατηρηθεί καθαρό. Τα υπεργεμάτα ντουλάπια που δεν κλείνουν καλά, τα καλάθια με αγνώστου προελεύσεως αντικείμενα και τα συρτάρια που αγκομαχούν συμβάλλουν στη δημιουργία χάους μέσα στο σπίτι και δυσκολεύουν τη ζωή μας. Ένα καλό ξεκαθάρισμα μπορεί να βοηθήσει να βρίσκουμε ότι χρειαζόμαστε πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Γεμάτα ντουλάπια τροφίμων

Πόσο όμορφα αισθανόμαστε κάθε φορά που γυρίζουμε από το σούπερ μάρκετ και όλα τα ντουλάπια μας είναι γεμάτα με τρόφιμα; Τα γεμάτα ντουλάπια τροφίμων και το τακτοποιημένο ψυγείο δημιουργούν το αίσθημα της αφθονίας και της ευημερίας. Καλό θα ήταν λοιπόν, όσο μας το επιτρέπει το πρόγραμμά μας, να μην περιμένουμε να αδειάσει τελείως το ψυγείο (ή τα ντουλάπια που φυλάμε τα τρόφιμα) πριν πάμε για ψώνια, αλλά να πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ με πρόγραμμα.

Ελεύθερος χρόνος

Πόσες φορές έχουμε πει τη φράση «ο ελεύθερος χρόνος είναι πολυτέλεια»; Ακριβώς λοιπόν! Το να αφιερώσουμε στον εαυτό μας λίγο χρόνο για να κάνουμε όλα αυτά που αγαπάμε – αλλά ποτέ δεν προλαβαίνουμε – θα δώσει την αίσθηση της ποιότητας στη ζωή μας! Μισή ώρα την ημέρα αρκεί για να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να ζωγραφήσουμε, να κάνουμε μια χειροτεχνία ή να περιποιηθούμε λίγο τον εαυτό μας. Μας αξίζει!

Έξυπνοι τρόποι να αποκτήσουμε πιο ποιοτική ζωή

Ρουτίνα και ποιοτική ζωή

Η ρουτίνα, όσο βαρετό κι αν ακούγεται, είναι απαραίτητη για να αισθανθούμε πιο ασφαλείς. Μικρές, καθημερινές τελετουργίες θα μας βοηθήσουν να επαναποκτήσουμε τον έλεγχο στη ζωή μας, θα μας γλυτώσουν χρόνο και θα μας διευκολύνουν. Αρκεί να βρούμε τη ρουτίνα που μας εξυπηρετεί περισσότερο και να την ακολουθήσουμε χωρίς καμία ενοχή. Δεν χρειάζεται άλλωστε να είμαστε πάντα τόσο περιπετειώδεις!

Μικρά δωράκια

Και φυσικά δεν πειράζει αν μία στο τόσο χαρίσουμε ένα μικρό δωράκι στον εαυτό μας! Ένας απολαυστικός καφές με έξτρα σαντιγί, μία αρωματική μάσκα μαλλιών από το σούπερ μάρκετ ή ένα χρωματιστό φουλάρι είναι μικροί και οικονομικοί τρόποι να ανταμείψουμε τους εαυτούς μας για τη σκληρή δουλειά που κάνουμε – χωρίς ενοχές φυσικά!

Σκέψη και ευγνωμοσύνη

Άραγε για πόσα πράγματα είμαστε ευγνώμονες; Το να αφιερώσουμε λίγα λεπτά και να σκεφτούμε πόσα όμορφα πράγματα έχουμε γύρω μας μόνο καλό θα μας κάνει. Θα θυμηθούμε όλα εκείνα για τα οποία νιώθουμε ευγνωμοσύνη και πολλές φορές θεωρούμε δεδομένα. Ένα σπίτι, τρεχούμενο νερό, αγαπημένα πρόσωπα, υγεία, υλικά αγαθά… Πόσα πράγματα έχουμε στη ζωή μας που μας προσφέρουν ποιότητα; Αξίζει να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας ότι είμαστε πολύ τυχερές για όσα έχουμε και ότι μπορούμε να αποκτήσουμε πολλά περισσότερα.

Με καλή θέληση και λίγη οργάνωση μπορούμε να αισθανθούμε ξανά δυνατές και έτοιμες να τα καταφέρουμε! Η ποιοτική ζωή είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, σίγουρα όμως αντλείται από μέσα μας.

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: Thirteen Thoughts


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: