Έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε τα περισσεύματα φαγητού

Έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε τα περισσεύματα φαγητού

Σαν λαός, οι Έλληνες έχουμε μια κακή συνήθεια (καλά, όχι μόνο μια, αλλά λέμε τώρα…)! Μαγειρεύουμε για πολλά περισσότερα άτομα απ’ όσα θα καθίσουν στο τραπέζι μας. Και όπως είναι φυσικό, στο τέλος καταλήγουμε με πολλά περισσεύματα. Δεν είναι κρίμα να πετάγονται όλα αυτά; Ειδικά όταν μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε και να τα απολαύσουμε με πολλούς και απίστευτα γευστικούς τρόπους!

Αυτό που χρειάζεται προσέξουμε είναι η σωστή αποθήκευση και συντήρηση των περισσευμάτων φαγητού. Δεν πρέπει, για παράδειγμα, να μπερδέψουμε στεγνά φαγητά με φαγητά με σάλτσες ή σαλάτες με ζεστά φαγητά. Τα φαγητά μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο ή την κατάψυξη σε τάπερ που σφραγίζουν καλά, αφού όμως κρυώσουν τελείως – δεν τοποθετούμε στο ψυγείο ζεστά ή χλιαρά πιάτα.

Σακούλες που σφραγίζουν και επαναχρησιμοποιούνται είναι ιδανικές για τέτοιου είδους δουλειές, αφού πλένονται εύκολα και δεν πιάνουν χώρο στο ψυγείο ή την κατάψυξη.

Έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε τα περισσεύματα φαγητού

Μερικές ιδέες να αξιοποιήσουμε τα περισσεύματα φαγητού από το χθεσινό μας γεύμα είναι:

  • Γεμίζουμε τορτίγιες και ψήνουμε στο φούρνο απολαυστικά τάκος.
  • Αφαιρούμε την ψίχα και γεμίζουμε το ψωμί με περισσεύματα με σάλτσες για σούπερ σάντουιτς.
  • Φτιάχνουμε μια πίτα με έτοιμη σφολιάτα και γέμιση από τα περισσεύματα (προσθέτουμε τυρί αν χρειαστεί).
  • Συνθέτουμε μικρά σουβλάκια με πίτες ή καλαμάκια και προσθέτουμε λαχανικά για ένα πλήρες γεύμα στο λεπτό.
  • Φτιάχνουμε μπιφτέκια με περισσεύματα που έχουμε αλέσει ή λιώσει με το πιρούνι (προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι αν χρειάζεται).
  • Γεμίζουμε σπιτικά ζυμαρικά ή φτιάχνουμε μια σάλτσα με τα περισσεύματα για να συνοδεύσουμε τα μακαρόνια.
  • Ετοιμάζουμε ένα φαγητό κατσαρόλας με περισσεύματα και σάλτσα κάρρυ – που ταιριάζει με όλα!
  • Γεμίζουμε τομάτες, πιπεριές, κολοκύθες κλπ. με τα περισσεύματα και ψήνουμε στο φούρνο.
  • Συνθέτουμε μίνι ορντέρβς με βάσεις για καναπεδάκια και γέμιση από τα περισσεύματα.
  • Ετοιμάζουμε μια χορταστική σούπα (προσθέτουμε ρύζι ή ζυμαρικά).

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: Pexels


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: