Εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού

Δεν ξέρω αν έχετε κι εσείς αυτό το ανυπόφορο άγχος με το καθημερινό φαγητό και την προετοιμασία του, αλλά για μένα είχε γίνει πραγματικά εφιάλτης. Τόσο μεγάλος που ήταν από τις πρώτες μου σκέψεις κάθε πρωί και που τελικά δε με άφηνε ν’ απολαύσω τη διαδικασία του μαγειρέματος. Αυτό όμως ανήκει πλέον στο παρελθόν για μένα κι ελπίζω σύντομα και για εσάς γιατί τη λύση του προβλήματος θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα. Και φυσικά η λύση αυτή είναι το εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού!

Αποφάσισα κάθε Παρασκευή, να ετοιμάζω μια λίστα με τα φαγητά που θα μαγειρέψω ολόκληρη την εβδομάδα. Κάθε Παρασκευή λοιπόν, αφιερώνω ένα τεταρτάκι και γράφω τί θα μαγειρέψω και ποια μέρα. Δέχομαι και παραγγελίες ή ιδέες αν κάποιος στο σπίτι θέλει να φτιάξω κάτι που «του έχει μυρίσει».

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού πιάτα

Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο γλύτωσα παντοτινά από το άγχος του τί θα μαγειρέψω, αλλά πλέον είμαι σε θέση να ελέγχω την ποιότητα της διατροφής μας. Ελάττωσα την ποσότητα κρέατος που καταναλώναμε, αύξησα το ψάρι, τα όσπρια και τα λαχανικά για μια πιο ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.
Έτσι, φροντίζω κάθε εβδομάδα να τρώμε δύο φορές ψάρι ή θαλασσινά, μια φορά κρέας, μια φορά κοτόπουλο και τις υπόλοιπες τρεις λαχανικά ή όσπρια.

Όταν ολοκληρώσω τη λίστα των πιάτων που διάλεξα για την εβδομάδα, συμπεριλαμβάνοντας τα συνοδευτικά που θέλω για κάθε πιάτο, τότε γράφω τα υλικά που χρειάζομαι για να τα μαγειρέψω. Μια λίστα με όλα τα υλικά, μία και μόνο επίσκεψη στο σουπερμάρκετ και είμαι σίγουρη ότι θα έχω όλα όσα χρειάζομαι για ολόκληρη την εβδομάδα.

Δεν είναι και τόσο δύσκολο, έτσι δεν είναι; Δοκιμάστε το και θα δείτε το μαγείρεμα με άλλα μάτια, σας το υπόσχομαι.

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού1
πίνακας εβδομαδιαίου φαγητού

(Μπορείς να εκτυπώσεις το παραπάνω template για εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού για να οργανώσεις καλύτερα τα γεύματα της οικογένειάς σου)!

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες ιδέες για το σπίτι και το νοικοκυριό, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: