Ένας οδηγός για τέλεια σχηματισμένα φρύδια

Ένας οδηγός για τέλεια φρύδια

Αν κι εσύ επιθυμείς τα πιο τέλεια σχηματισμένα φρύδια που θα πλαισιώσουν μοναδικά το βλέμμα σου, τότε μην ανησυχείς. Τα φρύδια είναι πολύ εύκολο να τα περιποιηθούμε μόνες μας στο σπίτι, να τους δώσουμε σχήμα και να τα μακιγιάρουμε διακριτικά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθήσουμε να μιμηθούμε τα φρύδια των κοριτσιών του Instagram. Όσο όμορφα κι αν φαίνονται στις φωτογραφίες (που πίστεψέ με οι περισσότερες είναι έτσι μετά από αρκετή επεξεργασία στο PhotoShop), η αλήθεια είναι ότι τα υπερβαμμένα φρύδια δεν φαίνονται και τόσο όμορφα στην πραγματική ζωή. Εκτός λοιπόν αν πηγαίνεις για κάποια φωτογράφιση (!) θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις έναν πιο φυσικό τρόπο σχηματισμού των φρυδιών σου και να αναδείξεις το σχήμα τους χωρίς υπερβολές.

Τι θα χρειαστείς όμως για να σχηματίσεις σωστά και να περιποιηθείς τα φρύδια σου;

  • Ένα βουρτσάκι για τα φρύδια (μοιάζει με το βουρτσάκι της μάσκαρα, είναι στρογγυλό με κοντές τριχούλες)
  • Ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια (μεταλλικό για εύκολο καθάρισμα και καλύτερη χρήση)
  • Μολύβι φρυδιών (αδιάβροχο και στη φυσική απόχρωση των φρυδιών σου) ή
  • Σκιά φρυδιών (αδιάβροχη και στη φυσική απόχρωση των φρυδιών σου ή ένα τόνο πιο σκούρα)
  • Τζελ φρυδιών (χωρίς χρώμα ή αδιάβροχο στη φυσική απόχρωση των φρυδιών σου)

Βήμα 1ο: Βρες το σχήμα των φρυδιών σου

Αν δυσκολεύεσαι να ξεκινήσεις με τον σχηματισμό των φρυδιών σου, θα σου πρότεινα να επισκεφτείς ένα στούντιο μακιγιάζ, όπου κάποιος επαγγελματίας θα σε βοηθήσει και θα σου δείξει την τεχνική που μπορείς να ακολουθήσεις. Μετά, θα είναι πιο εύκολο να συνεχίσεις μόνη σου στο σπίτι, ακολουθώντας το σχήμα που απέκτησαν τα φρύδια σου.

Αν θέλεις να σχηματίσεις μόνη σου τα φρύδια σου, μπορείς να ξεκινήσεις βουρτσίζοντας από το εσωτερικό και προς τα πάνω. Τα φρύδια φαίνονται πιο φυσικά όταν ξεκινούν στην άκρη της μύτης και ανασηκώνονται στο ύψος της ίριδας. Το τελείωμα των φρυδιών μπορεί να φτάνει μέχρι το σημείο που μια νοητή γραμμή ενώνει το ρουθούνι με την έξω άκρη του ματιού.

Αφού βουρτσίσεις τα φρύδια σου, μπορείς να βρεις την αρχή, το σημείο που θα ανασηκώνονται και το τέλος τους και να τα μαρκάρεις με το μολύβι φρυδιών. Μετά, γέμισε τα φρύδια σου με το μολύβι με όση περισσότερη ακρίβεια μπορείς – ακολουθώντας πάντα τη φυσική γραμμή των φρυδιών σου. Μην προσπαθήσεις να δημιουργήσεις δύο ολόιδια φρύδια – θα ανακαλύψεις σύντομα ότι αυτό είναι σχεδόν αδύνατο!

Έχοντας γεμίσει τα φρύδια σου, θα μπορείς πλέον να δεις καθαρά αν σε ικανοποιεί το σχήμα τους.

Διάβασε επίσης: 4+1 Βασικοί κανόνες για υπέροχα φρύδια
Ένας οδηγός για τέλεια φρύδια

Βήμα 2ο: Ώρα για το τσιμπιδάκι

Αφού έχεις γεμίσει τα φρύδια σου και βλέπεις ακριβώς το σχήμα τους, μπορείς να ξεκινήσεις να αφαιρείς τριχούλες από το κέντρο ανάμεσα των φρυδιών και την καμπύλη από κάτω τους.

Με το τσιμπιδάκι σου πιάσε την κάθε τρίχα όσο κοντά στη βάση μπορείς και τράβηξέ την ελαφρά αλλά απότομα με φορά αντίθετη από τη φυσική της. Βεβαιώσου ότι έχεις πιάσει καλά την τρίχα, αλλά όχι και δέρμα. Αν αισθάνεσαι ότι πονάς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο πάγο για να μουδιάσεις ελαφρώς την περιοχή και να μειώσεις το αίσθημα του πόνου. Καλό είναι, κάθε φορά που βγάζεις μια τρίχα να βεβαιώνεσαι ότι τηρείται το επιθυμητό σχήμα. Για να είσαι σίγουρη, συνέχισε να βουρτσίζεις τα φρύδια σου με φορά προς τα πάνω κάθε τόσο.

Έχοντας αφαιρέσει όλες τις τριχούλες ανάμεσα και κάτω από τα φρύδια, συνέχισε διακριτικά στο πάνω μέρος, προσπάθησε όμως να μην κάνεις υπερβολές εκεί και χαλάσεις το σχήμα των φρυδιών σου.

Βήμα 3ο: Βάψιμο των φρυδιών

Αφού ολοκληρώσεις τον σχηματισμό των φρυδιών σου, μπορείς να αφαιρέσεις το μακιγιάζ για να δεις το φυσικό σχήμα που δημιούργησες. Μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψεις σε κάποια σημεία και να διορθώσεις. Έχοντας σχηματίσει για πρώτη φορά τα φρύδια σου, είναι πολύ εύκολο να ακολουθήσεις τις γραμμές που όρισες. Για να μην παιδεύεσαι, θα σου πρότεινα να αφαιρείς τις τριχούλες που ξαναβγαίνουν αρκετά συχνά.

Ακόμη κι αν το σχήμα των φρυδιών σου δεν είναι άψογο (σχεδόν καμία μας δεν το πέτυχε με την πρώτη, μην ανησυχείς), μπορείς να διορθώσεις μελλοντικά τυχόν ατέλειες. Εδώ θα σε βοηθήσει και το μακιγιάζ. Με τη χρήση ενός μολυβιού για φρύδια, μπορείς να γεμίσεις μικρά κενά στο περίγραμμα ή το εσωτερικό των φρυδιών. Προτείνω να γεμίσεις με μικρές κινήσεις, δημιουργώντας λεπτές γραμμές που μιμούνται τις φυσικές σου τρίχες. Τελείωσε με λίγο τζελ για να κρατήσεις σταθερά τα φρύδια σου.

everywomangr banner makigiaz

Βήμα 4ο: Περιποίηση

Σε περίπτωση που δεν σε ικανοποιεί η πυκνότητα των φρυδιών σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό τζελ για ενδυνάμωση (στα φαρμακεία) ή λίγο φυσικό λάδι (καστορέλαιο) για να δώσεις περισσότερο όγκο.

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: Unsplash


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: