Ένας Gallery Wall που δεν μοιάζει με κανέναν!

Gallery Wall

Αν λατρεύεις τη διακόσμηση, αλλά είσαι από τους ανθρώπους που αναζητούν συχνά αλλαγές και βαριούνται εύκολα, μία είναι η λύση που θα σου εξοικονομήσει αρκετά χρήματα και θα ανανεώσει τη διάθεσή σου. Ένας τοίχος διακοσμημένος σαν γκαλερί τέχνης ή αλλιώς Gallery Wall.

Τι είναι ο Gallery Wall;

Ο Gallery Wall αποτελεί μία από τις τελευταίες τάσεις στο χώρο της διακόσμησης, κυρίως γιατί προσφέρει ελευθερία στην έκφραση της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου. Ουσιαστικά αποτελείται από ένα πλήθος μικρότερων κάδρων ή κορνιζών που τοποθετούνται με τρόπο ώστε να δένουν μεταξύ τους και να λειτουργούν σαν σύνολο. Οι επιλογές είναι αμέτρητες και εξαρτιόνται καθαρά από το στυλ και το ύφος που θέλεις να εκφράσεις. Είτε πρόκειται για αρμονικά και συμμετρικά τοποθετημένα στοιχεία, είτε για άτακτα κρεμασμένες κορνίζες, ο Gallery Wall που θα δημιουργήσεις είναι σίγουρο ότι θα είναι μοναδικός.

Gallery Wall | Παράδειγμα

Και αν θέλεις να το πας κι ένα βήμα παρακάτω, γιατί δεν χρησιμοποιείς περισσότερα και διαφορετικά στοιχεία από απλά κάδρα ή κορνίζες; Εμείς δοκιμάσαμε να δημιουργήσουμε έναν παιχνιδιάρικο Gallery Wall σε παστέλ αποχρώσεις και επιλέξαμε να του δώσουμε λίγο παραπάνω ένταση και προσωπικότητα με επιπλέον στοιχεία. Χρησιμοποιήσαμε διακοσμητική ταινία (washi tape) και δημιουργήσαμε σχήματα όπως τόξο και διαμάντι. Εκτός από τις κορνίζες μας, συμπεριλάβαμε και ένα πήλινο διακοσμητικό για να δώσουμε ένα τρισδιάστατο look και να σπάσουμε τη μονοτονία. Τα θέματα που βάλαμε στις κορνίζες, τα τυπώσαμε μόνες μας σε χαρτί Α4 με φωτογραφίες που τραβήξαμε εμείς ή βρήκαμε στο internet (και κατεβάσαμε δωρεάν).

Εκτός από το έξοδο αγοράς των κορνιζών, ένας Gallery Wall μπορεί να σου στοιχίσει πολύ λίγα χρήματα και γι’ αυτό μπορεί να ανανεωθεί όσο συχνά θέλεις. Ακόμη και ανάλογα με τη σεζόν, μπορείς να τυπώνεις διαφορετικά θέματα, να δημιουργείς σχήματα με ταινίες ή να κρεμάς μικρά αντικείμενα ή μπιχλιμπίδια που έχεις ήδη στο ντουλάπι σου.

Καλή επιτυχία!

Μια όμορφη ιδέα είναι να προσθέσεις στον gallery wall σου προσωποποιημένα καδράκια όπως προτείνεται εδώ.

Έχεις κάποια δικά σου tips για έναν πρωτότυπο Gallery Wall; Μοιράσου τα μαζί μας στα σχόλια και αν θέλεις στείλε μας και καμιά φωτογραφία να εμπνευστούμε!

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφία: EveryWomangr

Για περισσότερα μυστικά διακόσμησης, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: