Ένα πάρτι με πολλά μελόσπιτα

Ένα πάρτι με πολλά μελόσπιτα

Τα μελόσπιτα (gingerbread houses) μπήκαν στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια. Πλέον, μπορούμε να τα βρούμε στα περισσότερα ζαχαροπλαστεία και – αν και μπορεί να μην ενθουσιαζόμαστε όλες από τη γεύση τους, αποτελούν μια πανέμορφη και άκρως γιορτινή πρόταση για γλυκό. Γιατί λοιπόν να μην οργανώσουμε ένα γλυκύτατο πάρτι για τις φίλες μας όπου θα διακοσμήσουμε μελόσπιτα οικονομικά και από την άνεση του σπιτιού μας;

Ένα πάρτι με πολλά μελόσπιτα

Θα χρειαστούμε:

  • Έτοιμα κιτς με τα κομμάτια για να συναρμολογήσουμε τα μελόσπιτα (εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε μόνες μας αλλά πρόκειται για μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία κατά τη γνώμη μου)
  • Γλάσο ή μαρέγκα για κόλλα
  • Διάφορες τρούφες, κουφετάκια, χρωματιστά γλάσα, ζαχαρωτά κλπ. για τη διακόσμηση
  • Κουτιά για να βάλουμε τα μελόσπιτα
Ένα πάρτι με πολλά μελόσπιτα

Ιδανικά μπορούμε να συναρμολογήσουμε τα μελόσπιτα (ένα για κάθε φίλη μας) από την προηγούμενη μέρα ώστε η «κόλλα» μας (γλάσο ή μαρέγκα) να έχει στεγνώσει και να έχουν τα σπιτάκια τη σταθερότητα που θέλουμε. Αλλιώς, αφήνουμε ένα κιτ μπροστά από κάθε θέση κι αφήνουμε τις φίλες μας να τα φτιάξουν μόνες τους.

Σερβίρουμε σε μικρά μπολάκια όλα τα υλικά διακόσμησης και παρέχουμε γλάσο σε σωληνάρια για να μπορέσουν οι φίλες μας να κολλήσουν τα ζαχαρώδη πάνω στα σπιτάκια.

Εκτυπώνουμε φωτογραφίες από το ίντερνετ με ιδέες διακόσμησης για να βοηθήσουμε τις φίλες μας να βγάλουν όλη τους τη δημιουργικότητα.

Στο τέλος της βραδιάς προσφέρουμε χάρτινα κουτιά ώστε κάθε φίλη μας να πάρει το μελόσπιτό της στο σπίτι με ασφάλεια.

Ένα πάρτι με πολλά μελόσπιτα

Μερικές ακομη ιδέες:

Μπορεί η διαδικασία διακόσμησης των μελόσπιτων να είναι η κύρια διασκέδαση της βραδιάς, δεν ξεχνάμε όμως και μερικά ακόμη απαραίτητα που θα κάνουν το πάρτι μας ακόμη πιο επιτυχημένο.

  • Διαλέγουμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια να παίζουν σε χαμηλή ένταση.
  • Προσφέρουμε κάποιο γιορτινό ρόφημα – είτε ζεστό είτε κρύο.
  • Ετοιμάζουμε λίγα αλμυρά μεζεδάκια, όπως σάντουιτς, πιτάκια ή στικς ψωμιού.
  • Διακοσμούμε τον χώρο που θα καθίσουμε με γιορτινές γιρλάντες και φωτάκια.
Ένα πάρτι με πολλά μελόσπιτα

Καλή διασκέδαση!

Κείμενο: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: