Ένα καλάθι που φέρνει την Άνοιξη

Ένα καλάθι που φέρνει την Άνοιξη.

Σχεδόν όλες μας έχουμε κάποιο καλάθι στο σπίτι που ενώ δεν αποφασίζουμε να το πετάξουμε, δε το χρησιμοποιούμε όσο συχνά θα θέλαμε είτε γιατί είναι παλιό, είτε γιατί δεν είναι ακριβώς της αρεσκείας μας. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να κάνουμε ένα απλό καλάθι να ανθίσει … κυριολεκτικά.

Ένα καλάθι που φέρνει την Άνοιξη.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε εκτός από το καλάθι, είναι κάποια υφασμάτινα λουλούδια και φύλλα σε όποια χρώματα θέλουμε (τρία – τέσσερα διαφορετικά είδη που να ταιριάζουν χρωματικά μεταξύ τους), ένα ψαλίδι και ένα πιστόλι σιλικόνης.

Ένα καλάθι που φέρνει την Άνοιξη.

Αρχικά, στρώνουμε στην επιφάνεια εργασίας μας  μια εφημερίδα – κάποιες φορές, η σιλικόνη μπορεί να γίνει  λίγο ζημιάρα.

Κόβουμε με το ψαλίδι μας τα λουλουδάκια από τα πλαστικά κλαριά. Φροντίζουμε να κόψουμε το λουλουδάκι μας όσο πιο κοντά στο άνθος γίνεται, αφήνοντας όσο λιγότερο κοτσανάκι μπορούμε, χωρίς όμως να το παρακάνουμε με αποτέλεσμα το λουλουδάκι μας να διαλυθεί.

Ένα καλάθι που φέρνει την Άνοιξη.

Ξεχωρίζουμε τα άνθη μας ανάλογα με το είδος και το χρώμα τους.

Με το πιστόλι σιλικόνης, ρίχνουμε λίγη σιλικόνη στο πίσω μέρος ενός λουλουδιού και μετά κρατώντας το από το μπροστινό πλαστικό τμήμα του το κολλάμε στο καλάθι μας.

*Προσοχή, η σιλικόνη είναι ζεστή κι επειδή τα πέταλα του λουλουδιού είναι υφασμάτινα άρα πολύ λεπτά μπορεί να καούμε. Προτιμότερο είναι να πιάνουμε τα λουλούδια μας από το μπροστινό πλαστικό μέρος τους.

Ένα καλάθι που φέρνει την Άνοιξη.

Με τον ίδιο τρόπο, συνεχίζουμε να κολλάμε λουλούδια σε ολόκληρο το καλάθι μας. Ένας τρόπος για ομοιόμορφο αποτέλεσμα είναι να κολλήσουμε όλα τα λουλουδάκια ίδιου τύπου και χρώματος πρώτα, σε διαφορετικά σημεία του καλαθιού και μετά να «γεμίσουμε» τα κενά με τα υπόλοιπα άνθη.

Δε χρειάζεται να κολλήσουμε τα λουλούδια πολύ κοντά το ένα στο άλλο, μερικά κενά μεταξύ τους δίνουν χώρο στα πέταλα να ανοίξουν και να έχουμε ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα.

Αφού τελειώσουμε με τα ανθάκια και όλο μας το καλάθι είναι πια σπαρμένο με λουλούδια, κόβουμε με το ψαλίδι μας μερικά φυλλαράκια και τα κολλάμε ανάμεσα στα λουλούδια χρησιμοποιώντας και πάλι σιλικόνη.

Ώρα για το χερούλι του καλαθιού. Αν έχουμε βρει κάποια γιρλάντα φύλλων, τότε μετράμε το μήκος του χερουλιού, κόβουμε ένα κομμάτι γιρλάντας στο ίδιο μήκος και την κολλάμε με σιλικόνη πάνω στο χερούλι φροντίζοντας να καλύψουμε τις άκρες της πίσω από ήδη κολλημένα λουλούδια. Στη συνέχεια, γεμίζουμε τα κενά με περισσότερα φύλλα και λουλουδάκια. Αν δε χρησιμοποιήσουμε γιρλάντα φύλλων, τότε καλύπτουμε το χερούλι με τον ίδιο τρόπο που καλύψαμε και το καλάθι μας, δηλαδή με ανθάκια και φύλλα.

Ένα καλάθι που φέρνει την Άνοιξη.

Αν θέλουμε, δένουμε μερικά κορδελάκια σε χρωματισμούς που να ταιριάζουν με τα χρώματα των λουλουδιών μας στο χερούλι.

Γεμίζουμε το καλάθι μας με αυγά, χειροποίητα μπισκοτάκια ή ό,τι άλλο θέλουμε και στολίζουμε το τραπέζι μας σκορπίζοντας στο χώρο μας μπόλικη Άνοιξη!

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες χειροτεχνίες, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: