Ένα έργο τέχνης για το σαλόνι

Ένα έργο τέχνης για το σαλόνι

Η κατασκευή που θα σας προτείνω σήμερα είναι σχετικά απλή αλλά άκρως εντυπωσιακή. Πρόκειται για μια σύνθεση από φρούτα που θα στολίσει με μεγάλη επιτυχία οποιαδήποτε επιφάνεια του σπιτιού, οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης κι αν έχουμε επιλέξει. Με την πρώτη ματιά μοιάζει σαν ένα μουσειακό κομμάτι, σκαλισμένο από πέτρα. Όμως τα φαινόμενα απατούν. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας έργο τέχνης.

Ένα έργο τέχνης για το σαλόνι

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

  • μερικά πλαστικά φρούτα
  • γύψο
  • ξύλινα καλαμάκια
  • μια ξύλινη κουτάλα
  • ένα κομμάτι αφρολέξ
  • ένα πλαστικό δοχείο

*επειδή το δοχείο θα καταστραφεί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο άδειο πλαστικό μπουκάλι νερού που θα αφαιρέσουμε το στόμιο και το στενό πάνω μέρος.

Καλύπτουμε την επιφάνεια εργασίας μας με χαρτί ή πλαστικό.

Ένα έργο τέχνης για το σαλόνι

Καρφώνουμε στο κάτω μέρος του κάθε πλαστικού φρούτου από ένα ξύλινο καλαμάκι, έτσι ώστε να μοιάζουν με μεγάλα γλειφιτζούρια.

*Τα πλαστικά φρούτα έχουν συνήθως ένα άνοιγμα στη βάση τους, αν όμως χρειαστεί, μπορούμε να ανοίξουμε μια μικρή τρυπούλα από μόνες μας χρησιμοποιώντας ένα μαχαιράκι ή ένα κοπίδι. Πάντοτε με προσοχή φυσικά.

Στο πλαστικό δοχείο, ετοιμάζουμε το γύψο ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Συνήθως η αναλογία γύψου-νερού είναι 1 προς 1.

Ανακατεύουμε το γύψο πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

*Τα πρώτα λεπτά το μείγμα μας θα εμφανίσει κάποια κινητικότητα και θα κάνει μερικές φουσκάλες, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Ένα έργο τέχνης για το σαλόνι

Κρατώντας το καλαμάκι από την άκρη, βυθίζουμε ένα ένα όλα τα φρούτα στο γύψο. Βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε περάσει ένα στρώμα γύψου σε όλες τις επιφάνειες του κάθε φρούτου.

Καρφώνουμε το καλαμάκι στο αφρολέξ και αφήνουμε τα φρούτα να στεγνώσουν για περίπου 24 ώρες.

Όσο στεγνώνει ο γύψος το φρούτο μας γίνεται τελείως άσπρο, ακόμη κι αν όταν το πρωτοβγάλαμε από το γύψο μπορούσαμε να διακρίνουμε το αρχικό του χρώμα.

*Αν τυχόν κάποιο φρούτο δεν έχει καλυφθεί ή είχε κάποιο ατύχημα (δαχτυλιά, γρατζουνιά κτλ.) μπορούμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία μια ακόμα φορά, μετά από 24 ώρες όμως.

Ένα έργο τέχνης για το σαλόνι

Αν στεγνώνοντας ο γύψος εμφανίσει περίεργες γραμμώσεις ή σπασίματα δε μας πειράζει καθόλου, ίσα ίσα, κάνουν τη σύνθεσή μας πιο ενδιαφέρουσα.

Στολίζουμε τα φρούτα μας σε μια πιατέλα της αρεσκείας μας και το υπέροχο έργο τέχνης μας είναι έτοιμο!

Ένα έργο τέχνης για το σαλόνι
Ένα έργο τέχνης για το σαλόνι

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες χειροτεχνίες δες εδώ!


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: