Ένα απλό σημείωμα ήταν δυνατό να μου αλλάξει ολόκληρη τη μέρα!

Ένα απλό σημείωμα ήταν δυνατό να μου αλλάξει ολόκληρη τη μέρα!

Ένα απλό σημείωμα ήταν δυνατό να μου αλλάξει ολόκληρη τη μέρα! Να μια φράση που δεν περίμενα ότι θα πω ποτέ! Κι όμως! Σήμερα το πρωί, την ώρα που άνοιξα το laptop μου για να γράψω ένα κείμενο για το site, έπεσε από μέσα ένα μικρό σημείωμα…

Το τι έγραφε το σημείωμα αυτό δεν θα το μοιραστώ μαζί σας. Όχι γιατί επρόκειτο για κάποιο ευφυολόγημα ή για κάτι πολύ προσωπικό, αλλά γιατί δεν έχει και τόση σημασία. Σημασία έχει η κίνηση και τα συναισθήματα που προκάλεσαν τη συγγραφή του. Και το κυριότερο; Σημασία έχει η χαρά και το χαμόγελο που διαγράφηκε στα δικά μου χείλη όταν το βρήκα.

Πως γίνεται λοιπόν ένα απλό σημείωμα από τον σύζυγό μου να μου αλλάξει ολόκληρη τη μέρα; Πως γίνεται κάτι τόσο απλό και εύκολο να με γεμίσει χαρά και ευγνωμοσύνη; Αυτά τα ερωτήματα με έκαναν να προβληματιστώ. Άραγε είναι τόσο εύκολο να προκαλέσουμε χαρά στους γύρω μας; Κι αν είναι πραγματικά έτσι, γιατί δεν προσπαθούμε όλοι μας να δείξουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον μας πιο συχνά; Ή μήπως το κάναμε κάποτε;

Η εκδήλωση συναισθημάτων αγάπης είναι συνυφασμένη με την θετική αποδοχή τους από τον δέκτη. Πρέπει δηλαδή να είναι κι ο άλλος ανοιχτός στο να δεχτεί και να εκτιμήσει την χειρονομία μας. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό να αισθανθούμε απόρριψη και να μην επιχειρήσουμε ξανά μια τέτοια κίνηση. Έτσι σιγά σιγά καταλήγουμε να μην εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και να κλεινόμαστε στον εαυτό μας, όπου σίγουρα εκεί δεν θα μας πληγώσει κανείς.

Γιατί όμως να αφήνουμε μερικούς ανθρώπους να μας περιορίζουν στον τρόπο που εκφραζόμαστε; Αν μια κίνηση αγάπης δεν εκτιμηθεί από κάποιον, φταίει αυτός που την έκανε ή εκείνος που δεν την αποδέχτηκε με χαρά και ενθουσιασμό;

Ένα απλό σημείωμα ήταν δυνατό να μου αλλάξει ολόκληρη τη μέρα! Ήταν δυνατόν να με κάνει να σκεφτώ ότι έχουμε πληγωθεί πολλές φορές και ότι φοβόμαστε να ανοιχτούμε ξανά. Ήταν δυνατόν να με γεμίσει θλίψη για όλες τις φορές που αμφέβαλλα αν μια χειρονομία από σύντροφο, φίλο ή συνάδελφο είναι ειλικρινής αντί να τη χαρώ. Ήταν δυνατόν να με στενοχωρήσει για όλες τις φορές που δεν έκανα εγώ κάτι να δείξω την αγάπη μου από φόβο μήπως απορριφθώ. Ήταν δυνατόν να με κάνει να συνειδητοποιήσω ότι δεν θα αφήσω ποτέ ξανά κανέναν να με περιορίσει στο πως εκφράζομαι και στο τι άνθρωπος θέλω να είμαι.

Ένα απλό σημείωμα ήταν δυνατό να μου αλλάξει τη μέρα, αλλά και τον τρόπο που σκέφτομαι! Αύριο μου φαίνεται πως θα γράψω κι εγώ κανα-δυο σημειωματάκια σε αυτούς που αγαπώ, έτσι απλά για να αλλάξω και τη δική τους μέρα!

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη

Για περισσότερα θέματα ψυχολογίας, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: