Εμείς, οι άλλοι και το κουτσομπολιό

Εμείς, οι άλλοι και το κουτσομπολιό

Κάτι που έμαθα από τη ζωή μου μέχρι σήμερα παρατηρώντας διάφορες συμπεριφορές ανθρώπων, είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο λυπηρό από το την έλλειψη προσωπικής ζωής, φίλων για να γελάσεις αλλά και να στηριχθείς στα δύσκολα, απλών στιγμών ευτυχίας και μια αγάπη. Οι άνθρωποι που δεν έχουν αληθινή ζωή, συνήθως ζουν παρασιτικά μέσα από τις ζωές των άλλων. Ζουν μέσα από τη δουλειά τους ή οτιδήποτε άλλο τους προσφέρει ικανοποίηση και τους κάνει να νιώθουν «σημαντικοί». Η συγκεκριμένη διαδικασία οδηγεί τους ανθρώπους στο… κουτσομπολιό! Συνηθίζουν να κουτσομπολεύουν και να υπονομεύουν τους άλλους,  δημιουργώντας έτσι προβλήματα σε αυτούς που απολαμβάνουν φυσιολογικά τη ζωή τους.

Παρατηρώ ανθρώπους που ασχολούνται μόνο με τις ζωές των άλλων. Τι έκανε αυτός, με ποιον πήγε η άλλη, πώς τα κατάφερε εκείνος… Το πιο τραγικό είναι πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν άποψη για όλα και προσπαθούν να σε κάνουν να την ακολουθήσεις και εσύ, ακόμη και για ζητήματα που αφορούν εσένα και μόνο.

Δυστυχώς η «αρρώστια» αυτή, κορίτσια μου, είναι μεταδοτική. Ξεχνάς τη δική σου ζωή και ασχολείσαι με τη ζωή των άλλων. Πόσες φορές άραγε έχουμε βρεθεί όλες μας με τέτοιους ανθρώπους;

Η συμπεριφορά τους συνήθως είναι η εξής:

Τους μιλάς για σένα και εκείνοι σου μιλούν για άλλους. Αναφέρεσαι σε προσωπικά σου θέματα και αυτοί ξεκινάνε ιστορίες για άλλους ανθρώπους, που πιθανό να έχετε κάτι κοινό, αλλά μπορεί και όχι!

Τα άτομα που ασχολούνται με το κουτσομπολιό δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να μοιραστούν και αυτό ξεκάθαρα σημαίνει πως η δική τους ζωή είναι κενή. Γι’ αυτό και προσπαθούν να τη γεμίσουν μιλώντας για άλλους ανθρώπους και ζώντας ξένες ζωές.

 Έλλειψη ενδιαφερόντων, μηδαμινή ή και ανύπαρκτη κοινωνική ζωή, καμία επιτυχία στον επαγγελματικό ή τον ερωτικό τομέα είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά αυτών των ανθρώπων.

Και κάπως έτσι αρχίζουν να ασχολούνται με τους γύρω τους. Τροφοδοτούν ενέργεια γνωρίζοντας τα πάντα για τις ζωές των άλλων. Ξέρουν να σου πούνε και την παραμικρή λεπτομέρεια. Αξίζει όμως να σημειωθεί και το εξής. Τα άτομα που είναι αδιάκριτα και έχουν κάνει την «κοινωνική κριτική» (το κουτσομπολιό δηλαδή) δεύτερη φύση τους, το πιθανότερο είναι ότι κάνουν το ίδιο και για σένα! Με απλά λόγια, μάλλον κουτσομπολεύουν και εσένα στους άλλους, ό,τι δηλαδή κάνουν και για τους άλλους σε σένα. Ή απλά προσπαθούν να σε βάλουν στο ίδιο «τρυπάκι» με αυτούς, στη διαδικασία μίμησης.

Με λίγα λόγια, έχει χορτάσει ο κόσμος επικριτές, αρνητική κριτική, ζήλια, κακία και κομπλεξισμό.

Σημασία δεν έχει τι κάνουν οι γύρω μας. Αυτό που έχει σημασία είναι να φτιάξουμε τη δική μας ζωή όπως εμείς θέλουμε, να ασχοληθούμε με όσα μας γεμίζουν χαρά, αισιοδοξία και καλή διάθεση, να δουλέψουμε πάνω στα όνειρα και τις επιθυμίες μας και φυσικά να βάζουμε στόχους και να τους πραγματοποιούμε (γιατί έτσι ανεβαίνει και η αυτοπεποίθησή μας). Όταν νοιώθουμε γεμάτες με τη δική μας ζωή, τα δικά μας όνειρα και θέλω, δεν υπάρχει ο χρόνος να ασχοληθούμε με τις δουλειές των άλλων. Ούτε και η θέληση.

Οι ευτυχισμένοι και οι γεμάτοι ευγνωμοσύνη άνθρωποι δεν φοβούνται ούτε την κοινωνική κριτική, ούτε την απόρριψη. Δεν ασχολούνται και δεν σχολιάζουν τους άλλους.

Μπορείς απλά να είσαι ο εαυτός σου και να μη νοιάζεσαι για το τι λένε ή πράττουν οι άλλοι. Φαντάσου πόσο ελεύθερη θα νιώσεις τότε!!!

(το κείμενο βασίζεται σε προσωπικές εμπειρίες και απόψεις)

Κείμενο: Εύη Στεργίου – Νοσηλεύτρια/Blogger (blog: thinkpinkcarrieon.wordpress.com)
Φωτογραφία: Pixabay


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: