Είναι στ’ αλήθεια φίλη μου;

Είναι στ' αλήθεια φίλη μου

Πρόσφατα μιλούσα με μια παρέα γνωστών και το θέμα πήγε σε διακοπές του παρελθόντος. Διακοπές που έκανα όταν ήμουν μικρή, νεότερη, όταν ήμουν ελεύθερη και πήγαινα διακοπές με τις φίλες μου. Πρόσεξα ότι αναφερόμουν με διαφορετικούς χαρακτηρισμούς για κάθε «φίλη» που πέρασε από τα καλοκαίρια μου. Απλή φίλη, καλή φίλη, παρέα, απλή γνωστή…

Και είναι αλήθεια! Μέσα μου έχω κατηγοριοποιήσει τις φίλες της ζωής μου. Αυτό ισχύει και για το παρόν. Έχω φίλες για διαφορετικές περιστάσεις και διαφορετικές συζητήσεις.

everywomangr banner lifestyle

Η φίλη-παρέα:

Η φίλη-παρέα είναι η φίλη που συναντώ αραιά και που, κάνω μαζί της καλή παρέα και περνάω ευχάριστα τον χρόνο μου. Μπορώ να της μιλήσω για θέματα που θεωρώ «ασφαλή» χωρίς να μπω σε πιο προσωπικές συζητήσεις. Είναι η φίλη που κάνω πλάκα, η φίλη που θα διασκεδάσω μαζί της, η φίλη που έχουμε κάποια κοινά ενδιαφέροντα ή χόμπι. Η φίλη-παρέα είναι απαραίτητη στη ζωή μου και προσπαθώ να την βλέπω όσο και όταν πρέπει, χωρίς να προσπαθώ να αλλάξω αυτό που είναι: μια φίλη που κάνει καλή παρέα.

Η «απλή» φίλη:

Η απλή φίλη είναι αυτή που μπορώ να περάσω όμορφα μαζί της και που συνήθως αυτή με θεωρεί καλύτερη φίλη απ’ ότι την θεωρώ εγώ. Αυτό ακούγεται λίγο βαρύ, αλλά είναι αλήθεια. Η απλή φίλη είναι ο τύπος γυναίκας που θέλει να μοιραστεί πράγματα μαζί μου, μου εκμυστηρεύεται προσωπικά της θέματα και ζητά τη συμβουλή μου. Δεν δείχνει όμως και τόσο ενδιαφέρον στα δικά μου προβλήματα και συνήθως τα αντιμετωπίζει επιφανειακά, για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στα δικά της.

Έχω φίλες που έχω προσέξει ότι μπορεί να περάσουμε μαζί δύο ώρες και να με ρωτήσουν τι κάνω και πως είμαι το τελευταίο δεκάλεπτο της συνάντησής μας. Δεν πιστεύω ότι είναι γυναίκες που δεν ενδιαφέρονται, απλά δεν είναι σε θέση να προσφέρουν κάτι περισσότερο. Τις απλές μου φίλες τις νοιάζομαι και με ευχαριστεί να είμαι δίπλα τους όταν με χρειάζονται. Απλά ξέρω ότι εκείνες δεν θα είναι δίπλα μου όταν τις χρειαστώ εγώ. Και για να είμαι ειλικρινής αυτό δεν με πειράζει!

Είναι στ' αλήθεια φίλη μου

Η «καλή» φίλη:

Ή αλλιώς η πραγματική φίλη! Είναι η φίλη που είναι δίπλα μου και με ακούει όταν θέλω να μιλήσω για κάτι που με απασχολεί (ακόμη κι όταν πρόκειται για κάτι ασήμαντο ή με μηδαμινό ενδιαφέρον για εκείνη). Η φίλη που με προσέχει, που με νοιάζεται, που θα με συμβουλέψει και θα μου πει την γνώμη της, βάζοντας το δικό μου καλό πάνω από τις προσωπικές της απόψεις. Η φίλη που είναι πάντοτε ειλικρινής, χωρίς όμως να με μειώνει ή να είναι αγενής μαζί μου. Η καλή φίλη είναι ο πολυτιμότερος σύμμαχος που έχω στη ζωή μου και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και άξιο που την έχω δίπλα μου. Είναι στ’ αλήθεια φίλη μου!

Είμαι σίγουρη ότι όλες μας έχουμε διαφορετικούς τύπους φίλων που μοιραζόμαστε τη ζωή μας και έχουμε υπάρξει διαφορετικοί τύποι φίλων στη ζωή άλλων. Όσο μεγαλώνω όμως, μαθαίνω να εκτιμώ την κάθε φίλη που έχω στη ζωή μου, η οποία με τον τρόπο της μου προσφέρει ευχαρίστηση και συντροφικότητα. Και χαίρομαι πολύ όταν τις συναντώ και λέμε… τα δικά μας!

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr, Unsplash

Για περισσότερα θέματα lifestyle, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: