Το κύριο χαρακτηριστικό των ιταλικής προέλευσης biscotti (μπισκότα), είναι ότι φουρνίζονται δύο φορές και αυτό τους δίνει μια ιδιαίτερη υφή, μεταξύ παξιμαδιού και μπισκότου. Συνοδεύουν υπέροχα τον καφέ ή το τσάι μας, είναι εντυπωσιακά όταν τα βλέπουμε και ακόμα πιο εντυπωσιακά όταν τα τρώμε. Η συνταγή για τα biscotti που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα είναι εύκολη και κυρίως πολύ πολύ νόστιμη.
Διπλοφουρνιστά biscotti με φιστίκια αιγίνης
(για περίπου 30-35 biscotti, 90 θερμίδες το ένα)

Υλικά
- 1 ¾ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¾ κούπα ζάχαρη, κοσκινισμένη
- ¼ κούπα ηλιέλαιο
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- 2 αυγά
- 1 ½ κούπα καθαρισμένα φιστίκια αιγίνης
- ½ κούπα αποξηραμένα κράνμπερι
Μέθοδος
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Προετοιμάζουμε το ταψί μας, στρώνοντας μια λαδόκολλα.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο.
Προσθέτουμε τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου και ανακατεύουμε ξανά.
Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού και τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε τα φιστίκια αιγίνης και τα κράνμπερι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Η ζύμη μας θα είναι αρκετά σφιχτή και θα κολλάει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και με ένα κουτάλι, μεταφέρουμε τη μισή στη μία πλευρά του ταψιού και την υπόλοιπη στην άλλη πλευρά του ίδιου ταψιού.

Με βρεγμένα χέρια και μια σπάτουλα σιλικόνης σχηματίζουμε δύο κορμούς, τον ένα δίπλα στον άλλο – περίπου 5×30 εκατοστά ο καθένας.
Ψήνουμε μέχρι οι κορμοί μας να ροδίσουν για περίπου 35-40 λεπτά.
Βγάζουμε από το ταψί και τους αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα, για περίπου 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 135 βαθμούς.
Κόβουμε τους κορμούς σε φέτες (περίπου 2εκατοστά φάρδος η κάθε φέτα).

Τοποθετούμε τα biscotti μας στο ταψί, έχοντας αντικαταστήσει τη λαδόκολλα με μια καινούρια.
Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
* όσο κρυώνουν τα biscotti μας, τόσο πιο τραγανά θα γίνονται.


Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr
Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.