Διακόσμηση παιδικού δωματίου

διακόσμηση παιδικού δωματίου

Σήμερα θα δούμε έναν έξυπνο και οικονομικό τρόπο σχετικά με τη διακόσμηση παιδικού δωματίου. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι λίγη μπογιά στο χρώμα της επιλογής μας και τα σύνεργα βαψίματος που έχουμε στο σπίτι.

διακόσμηση παιδικού δωματίου | τελικό αποτέλεσμα

Η ιδέα είναι πολύ απλή, αλλά οι επιλογές αμέτρητες. Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε σχήματα στους τοίχους ώστε να δώσουμε το αποτέλεσμα της ταπετσαρίας, χωρίς όμως το μπελά εγκατάστασης και το υψηλό κόστος. Το βασικό μας υλικό – εκτός από τη μπογιά – είναι η χαρτοταινία. Με τη χαρτοταινία μπορούμε να δημιουργήσουμε γεωμετρικά σχήματα όπως τρίγωνα και τετράγωνα, βουνά, ρίγες ή σεβρόν.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα είναι να κολλήσουμε καλά την ταινία ώστε η μπογιά να μην περάσει από κάτω κατά το βάψιμο και τα τελειώματα των σχημάτων μας να είναι ομοιόμορφα.

Μετά, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να βάψουμε μέσα στα σχήματα που έχουμε δημιουργήσει. Καλύτερα είναι να περάσουμε δύο χέρια την βαμμένη επιφάνεια, για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα χωρίς μπαλώματα. Μόλις η μπογιά στεγνώσει, μπορούμε να αφαιρέσουμε τις ταινίες (προσεχτικά) και να θαυμάσουμε το δημιούργημά μας. Σε περίπτωση που κάποια σημεία δεν έχουν βαφτεί σωστά, μπορούμε να διορθώσουμε με ένα μικρό πινελάκι. Το παιδικό δωμάτιο θα μεταμορφωθεί, θα αποκτήσει νέο αέρα και τα παιδία θα το λατρέψουν.

διακόσμηση παιδικού δωματίου | υλικά

Κι αν περισσέψει λίγη μπογιά, δεν υπάρχει λόγος να την πετάξουμε. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να βάψουμε παλιές κορνίζες που θα ταιριάζουν με το νέο χρώμα του τοίχου και θα δώσουν ένα αρμονικό διακοσμητικό αποτέλεσμα στο δωμάτιο. Και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν τουλάχιστον δυο στρώσεις μπογιάς, για να καλύψουμε το χρώμα που είχε η κορνίζα μας. Ανάλογα με την επεξεργασία που είχε η παλιά μας κορνίζα, ίσως χρειαστεί να τρίψουμε ελαφρά το πλαίσιο για να απομακρύνουμε σκασίματα ή χτυπήματα. Επίσης, αν θέλουμε, μπορούμε να περάσουμε την κορνίζα με gel ντεκουπάζ για να ασφαλίσουμε το χρώμα και να μπορούμε να την καθαρίζουμε πιο άνετα με ένα βρεγμένο πανί. Εγώ προσωπικά παράληψα αυτό το βήμα και δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα στο ξεσκόνισμα. Η επιλογή είναι δική σας. Όταν η κορνίζα μας στεγνώσει, μπορούμε να επιλέξουμε ένα όμορφο πόστερ ή μια ασπρόμαυρη φωτογραφία για να τη γεμίσουμε.

διακόσμηση παιδικού δωματίου | αποτέλεσμα

Η παραπάνω ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού, όπως σε έναν τοίχο στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο. Ο συνδυασμός δε με τις βαμμένες στο ίδιο χρώμα κορνίζες, θα ζωντανέψει πραγματικά το χώρο και κανείς δεν θα καταλάβει ότι το καινούργιο μας look κόστισε ελάχιστα χρήματα, μόνο προσωπική εργασία και όρεξη για δημιουργία.

Καλή επιτυχία!

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερα μυστικά διακόσμησης, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: