Διακόσμηση με τεχνητά φυτά

Διακόσμηση με τεχνητά φυτά

Αν και όλες μας αγαπάμε τα καταπράσινα αληθινά φυτά, είναι πολλές φορές αδύνατο να τα κρατήσουμε ζωντανά. Είτε γιατί δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός, είτε γιατί δεν γνωρίζουμε τον τρόπο, είτε γιατί (στη δική μου περίπτωση) απλά δεν τα καταφέρνουμε, η φροντίδα των αληθινών φυτών μοιάζει πολύ δύσκολη. Γιατί λοιπόν να μην στραφούμε στη λύση των τεχνητών φυτών; Τα τεχνητά φυτά πλέον είναι φτιαγμένα με τόσο λεπτομερή τρόπο που θυμίζουν κατά πολύ τους αληθινούς φίλους τους!

Διακόσμηση

Πλεονεκτήματα των τεχνητών φυτών

Δεν χρειάζονται φροντίδα

Προσωπικά δεν κατάφερα ποτέ να διατηρήσω κάποιο αληθινό φυτό όμορφο και φρέσκο για πολύ καιρό! Είμαι ο άνθρωπος που ξεραίνει κάκτο! Η επιλογή των τεχνητών φυτών μου έδωσε την ευκαιρία να έχω κι εγώ στο σπίτι μου καταπράσινα γλαστράκια για πάντα! Το μόνο που χρειάζεται να κάνω είναι να ξεσκονίζω κάθε τόσο τα φύλλα τους με ένα πανάκι. Αυτό σίγουρα μπορώ να το κάνω με επιτυχία!!!

Διακόσμηση

Μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε

Σκοτεινό μπάνιο χωρίς φυσικό φωτισμό; Ζεστό υπνοδωμάτιο με καλοριφέρ; Πάνω σε ψηλό ντουλάπι; Κανένα πρόβλημα. Τα τεχνητά φυτά μπορούν να τοποθετηθούν παντού χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία αφού δεν χρειάζονται ειδικές συνθήκες για να «επιβιώσουν». Έτσι διευκολύνουν σημαντικά τη διακόσμηση του σπιτιού. Είναι δε πολύ πιο ελαφριά από τα φυσικά φυτά και έτσι μπορούν να κρεμαστούν από το ταβάνι χωρίς ιδιαίτερη προεργασία.

Δεν μεγαλώνουν

Τα τεχνητά φυτά δεν αλλάζουν σχήμα και δεν μεγαλώνουν, οπότε δεν θα χρειαστούν ποτέ μεταφύτευση ή αλλαγή στο σημείο που τα έχουμε τοποθετήσει. Κάτι ιδιαίτερα πρακτικό για όσες δεν θέλουν να αλλάζουν διακόσμηση κάθε λίγο.

Διακόσμηση με τεχνητά φυτά

Είναι πιο καθαρά

Πολλά φυτά μπορεί να είναι τοξικά για τα κατοικίδια, ενώ όλα χρειάζονται πότισμα και μεγαλώνουν σε χώμα. Αυτό πολλές φορές δημιουργεί ακαταστασία στο σπίτι – ειδικά όταν υπάρχουν ζωάκια ή παιδιά. Τα τεχνητά φυτά δεν δημιουργούν βρωμιά και μένουν καθαρά για πάντα.

Δεν επηρεάζονται από τις εποχές

Τι ομορφότερο απ’ το να βλέπω ένα ανθισμένο φυτό την Άνοιξη και πόσο στενοχωριέμαι όταν αυτό μαραίνεται ή χάνει τα φύλλα και τα άνθη του λόγω της αλλαγής του καιρού! Με τα τεχνητά φυτά εννοείται πως δεν υπάρχει αυτό το θέμα, αφού δεν επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες.

Είναι πιο οικονομικά σε πολλές περιπτώσεις

Προσωπικά έχω ξοδέψει πολλά χρήματα σε φυσικά φυτά, απλά για να δω τα λεφτάκια μου να πετιούνται μαζί με μια ξεραμένη γλάστρα! Αν είσαι κι εσύ σαν εμένα, τότε σίγουρα αξίζει να επενδύσεις σε τεχνητά φυτά που, μπορεί να κοστίσουν ακριβότερα στην αρχή, θα σε συντροφεύσουν όμως για πολύ καιρό.

Διακόσμηση με τεχνητά φυτά

Αν παρόλ’ αυτά σου αρέσει να περιποιήσε τα φυσικά φυτά, μπορείς πάντα να δημιουργήσεις μια σύνθεση φυσικών και τεχνητών φυτών, ώστε να έχεις περισσότερη ποικιλία. Μια ορχιδέα είναι για παράδειγμα πολύ δύσκολο να διατηρηθεί, ενώ ένα κακτάκι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Ο συνδυασμός θα σου δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Επίσης, ο συνδυασμός θα «βοηθήσει» τα τεχνητά φυτά σου να μοιάζουν αληθινά!

Διακόσμηση των τεχνητών φυτών

Τα τεχνητά φυτά ποικίλουν ανάλογα με την ποιότητά τους. Ένα πιο οικονομικό ψεύτικο φυτό δείχνει λιγότερο αληθινό και καθαρίζεται δυσκολότερα. Ένα ποιοτικό τεχνητό φυτό, μπορεί να κοστίσει αρχικά κάτι παραπάνω, αλλά θα κρατήσει πολλά πολλά χρόνια και θα δείχνει πάντα σαν αληθινό. Καλό είναι τα τεχνητά φυτά να τοποθετούνται μέσα σε κασπό ή καλάθια για να δείχνουν πιο ρεαλιστικά.

Διακόσμηση με τεχνητά φυτά

Καθάρισμα των τεχνητών φυτών

Ένα υγρό πανάκι με λίγο καθαριστικό και ελαφρύ πέρασμα των μεγάλων φύλλων και της βάσης αρκούν. Όταν πρόκειται για ένα θαμνώδες τεχνητό φυτό, μια εύκολη λύση είναι να το πλύνουμε στη μπανιέρα, αποφεύγοντας όμως το νερό να μπει μέσα στη γλάστρα και να στεγνώσουμε φυσικά. Αν το φυτό μας βρίσκεται στην κουζίνα, πιθανόν να έχει αποκτήσει ένα λιπαρό φιλμ πάνω στα φύλλα του. Σε αυτή την περίπτωση, ψεκάζουμε τα φύλλα με ένα μείγμα ξυδιού με νερό και σκουπίζουμε μετά από λίγα λεπτά.

Διακόσμηση

#notsponsored – το link είναι ενδεικτικό

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: